نورث امریکن پی-۵۱ ماستنگ

نورث امریکن پ-۵۱ ماستنگ (به انگلیسی: North American P-51 Mustang) جنگنده دوربرد آمریکایی ساخت شرکت نورت آمریکن بود که در سال‌های میانه جنگ جهانی دوم به‌کار گرفته شد. نقش اصلی این هواپیما در همراهی و مراقبت از بمب‌افکن ها در بمباران آلمان بود و جهت مقابله با هواپیماهای مِسِر اِشمیت آلمانی ها با الهام از هواپیماهای افسانه‌ای اسپیت‌فایر انگلیسی طراحی و ساخته شد. در سال‌های پایانی جنگ در عرصه نبردهای اقیانوس آرام نیز به‌کار رفت. ماستنگ را بهترین جنگنده جنگ جهانی دوم می‌دانند.

چند فروند پ-۵۱ ماستنگ در حال پرواز

با پایان جنگ جای این هواپیما را جنگنده‌های جت گرفتند ولی تا دهه ۱۹۸۰ همچنان در برخی کشورها از آن استفاده می‌شد.

در حقیقت نام ماستنگ توسط نیروی هوایی سلطنتی انگلستان (RAF) ضرب زده شد. Mustang به معنای اسب وحشی است. این هواپیما دارای دو حیات جداگانه بود. ابتدا به سفارش RAF به عنوان یک جنگنده ارتفاع پایین تا متوسط ساخته شد اما عملکرد عالی آن باعث شد نیروی هوایی آمریکا نیز 500 فروند از گونه بمب افکن شیرجه رو ماستنگ را سفارش دهد. مدل P-51A برای عکسبرداری هوایی و پشتیبانی از واحدهای زمینی بکار می‌رفت. این شبه ماستنگ ها عملکردی خوب داشتند.

اما جنگنده بی رقیب P-51B حاصل تولد دوباره ماستنگ است. موتور آلیسون جایش را به موتور قدرتمند سوپرشارژ مرلین ساخت رولز رویس داد که به آن عملکردی برتر در ارتفاع بالا می‌بخشید. تانک های سوخت جداشدنی به آن بردی کافی برای پرواز رفت و برگشت از انگلستان تا خود خاک آلمان را می داد. برد بسیار بلند این جنگنده و برتری آن در نبردهای هوایی باعث تغییر مسیر تاریخ جنگ جهانی دوم شد.

این هواپیما در اقیانوس آرام نیز توانست لیاقت خود را به خوبی ثابت کند و آسمان ژاپن را برای بمب افکن های B_22 که برای بمب باران صنایع ژاپن می‌رفتند ایمن سازد.

منابع

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ نورث امریکن پی-۵۱ ماستنگ موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.