میدان آیت‌الله بروجردی

میدان آیت‌الله بروجردی یکی از تقاطع‌های بزرگ و اصلی شهر بروجرد است. این میدان در جنوب شرقی این شهر قرار دارد و از نظر مساحت از میدان‌های بزرگ استان لرستان[1] و ایران است. این میدان در گذشته با نام دو راهی شناخته می‌شد و در واقع سه راهی اراک-بروجرد-خرم‌آباد بود. در دهه ۱۳۷۰ با تخریب مغازه‌های اطراف، فضای کافی جهت گسترش میدان ایجاد شد.

ارتباط

میدان آیت‌الله بروجردی در حال حاضر تقاطع چهار مسیر اصلی است:

  • جاده کمربندی بروجرد در شمال شرقی میدان - بخشی از جاده ۳۷ ایران
  • جاده بروجرد به اراک در شرق میدان - بخشی از آزادراه ۵ ایران
  • جاده بروجرد یه دورود و خرم‌آباد در جنوب میدان - بخشی از آزادراه ۵ ایران
  • بلوار امام خمینی در شمال غربی میدان

اهمیت میدان

میدان آیت‌الله بروجردی بر سر بزرگراه خلیج فارس قرار گرفته که تردد بین استان‌های خوزستان، لرستان، مرکزی، قم و تهران را امکانپذیر می‌کند و از شاهراه‌های اقتصادی کشور است. از سوی دیگر، این میدان، مهمترین ورودی شهر بروجرد به حساب می‌آید. سفر از بروجرد به سایر شهرهای استان لرستان، اراک، تهران، اصفهان و نیز اهواز از این معبر صورت می گیرد.

امکانات

یک ایستگاه پلیس راه، مسجد، رستوران، سرویس بهداشتی و تعداد زیادی فروشگاه مواد خوراکی در اطراف میدان وجود دارند که به مسافران و خودروهای عبوری سرویس دهی می‌کنند. همچنین ساختار فضای سبز وسط میدان به گونه‌ای است که امکان ورود تعداد زیادی خودرو و پارک آنها در وسط میدان وجود دارد. به همین خاطر، خیلی از مسافران عبوری ترجیح می‌دهند مدتی در فضای سبز وسط میدان استراحت کنند.

معضلات میدان

وجود تعداد زیادی مغازه‌های کوچک فروش مواد خوراکی در اطراف میدان و نیز دستفروشان دوره گرد از یک سو و نیز توقف تعداد زیادی از اتوبوس‌های عبوری در اطراف میدان از سوی دیگر باعث شلوغی، ایجاد ترافیک در برخی ساعات روز و آشفتگی میدان شده است که طرح ساماندهی مشاغل میدان آیت‌الله بروجردی برای مبارزه با این معضل پایه ریزی شده است.[2]

منابع

  1. «اطراف میدان ورودی شهر بروجرد ساماندهی می‌شود/ تحقق مطالبه مسافران». خبرگزاری مهر. ۸ مهر ۱۳۹۱. دریافت‌شده در ۱۳۹۱/۰۹/۱۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
  2. «طرح ساماندهی مشاغل میدان آیت‌الله بروجردی». ایرنا کد خبر:80345352 (2882852). ۸ مهر ۱۳۹۱. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ ژانویه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۱۳۹۱/۰۹/۱۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازبینی= را بررسی کنید (کمک)
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.