لای بید

لای بید شهری از توابع بخش میمه شهرستان شاهین‌شهر و میمه در استان اصفهان ایران است.

لای بید
کشور ایران
استاناصفهان
شهرستانشاهین‌شهر و میمه
بخشبخش میمه
مردم
جمعیت۱،۸۳۲ نفر (۱۳۹۵)
جغرافیای طبیعی
ارتفاع۲۲۲۰
اطلاعات شهری
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۳۱۴۵۳۳
شناسهٔ ملی خودرو ایران
کد آماری۱۵۹۸

این شهر بیشتر برای سنگ زیادی که دارد و مردمش که بیشتر در کار استخراج سنگ و کامیوندار هستند معروف است،معادن لایبید سرشار از سنگ خدادادی هستند مثل گرانیت و چینی و تراورتن و باغداری هم در سه باغ معروف اینجا یعنی جغدو و لایبید و لایبید پایین، و همینطور قاضی دره و قلعه بلند زیاد است که به زیبایی این شهر می افزاید.طبق تقسیمات جغرافیایی کنونی، لای بید، شهری است که در فاصله ی 150 کیلومتری شمال اصفهان که در بخش میمه واقع گردیده است. در سرشماری سال 1395 شمسی جمعیت آن ۱۸۳۲ نفر اعلام شده است. لای بید دارای ذخایر عظیم سنگ های تزئینی ساختمانی است. در طی 25 سال اخیر ذخایر معدنی لای بید بطور بی رویه و غیر علمی مورد بهره برداری قرار گرفته و خسارات غیرقابل جبرانی بر محیط زیست و طبیعت منطقه وارد نموده است. درآمد بالای ناشی از استخراج و فروش منابع طبیعی، و فعالیت در زمان و مکان مناسب شورای اسلامی لای بید تنها توجیه شهری با این جمعیت اندک می باشد. واگذاری ذخایر معدنی به پیمانکاران و تشکیل شرکت های معدنی متشکل از افراد بومی و غیر بومی بیکار در اواخر دهه 60 و اوایل دهه 70 شمسی، آغازی بود بر بهره داری انفجاری از ذخایر سنگ لای بید. امروزه بهره برداری از معادن سنگ و حرف وابسته شغل اصلی اهالی شده است. از قدمای مشاهیر لای بید میتوان میرزا جواد، میرزا حسن، میرزا حسین خزاعی حسین کریمی متخلص به (منتقم) صاحب مجموعه شعر آوای دل، حسین و باقر حاج براتعلی، اصغر عبدالعلی و از زنان مشهور آن کتایون و حاج صنمبر را نام برد.

جمعیت

روستای لای بید در دهستان زرکان قرار داشت و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۹۸۶ نفر (۵۱۰خانوار) بوده‌است.

منابع

  • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.