قیدار نبی

قیدار نبی یا قیدار بن اسماعیل بن ابراهیم از اجداد پیامبر اسلام است.

او را فرزند اسماعیل و نیای سی‌ام محمد، پیامبر اسلام دانسته‌اند. در کتاب منهاج البراعه تالیف میرزا حبیب‌الله هاشمی خویی و کتاب جلا العیون تالیف محمد باقر مجلسی نیز به همین منوال شجره قیدار نبی را به ابراهیم و آدم نسبت داده‌اند.[1] در تاریخ یعقوبی آمده‌است که اسماعیل ۱۲ پسر داشت که بزرگ‌ترین آن‌ها قیدار بوده که پس از وفات اسماعیل و دفن او در حجر، قیدار جانشین پدر شد و مردم را به توحید دعوت کرد.از آنجایی که محمد ابن عبدالله از تیره بنی هاشم از قبیله قریش است و قریش از اعراب عدنانی و منتسب به عدنان از نوادگان قیدار است، اشعیاء نبی که از بشارت دهندگان پیامبر اسلام بوده، در تورات، اعراب عدنانی ساکن در حجاز را با عنوان اهل قیدار به این گونه یاد می کند: '......صحرا و شهر هایش و قریه هائی که اهل قیدار در آنها ساکن باشند آواز خود را بلند نمایند ..... که این بنابر باور مسلمانان خود سندیست بر انتساب محمد پیامبر به قیدار .[2]

وی در شهر قیدار در آرامگاه قیدار نبی که به نام خود وی منسوب است (واقع در استان زنجان) مدفون است.

منابع

  1. «ضرورت توجه به آثار ارزشمند تاریخی و باستانی استان زنجان». روزنامه جمهوری اسلامی. ۱ فروردین ۱۳۸. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ نوامبر ۲۰۱۰. دریافت‌شده در دی ۱۳۸۶. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید=،|تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  2. پیامبر خدا در ایران مدفون هستند تابناک

سندیت ندارد. او نمی‌تواند قیدار پسر اسماعیل باشد. او یکی از خان زاده های مغول است. بنام قی در که از مادر یهودی ،و پدرش خان مغول بوده است. به دستور خواجه رشیدالدوله (رشیدالدین) فضل همدانی در اینجا خاک شده است. چون مغولان از ترس بیرون آورده شدن جنازه خود از سوی دشمنان ،مرده های خودرا پنهانی و در جایی ناشناس به خاک می سپردند. رشیدالدین وزیر بزرگ مغولان ، به آنان گفت. که ، اورا در جایگاه کنونی که قیدار نام دارد به خاک سپارند و سازه ای برسم یهودیان بر آن به سازند. که آرام آرام ازبرای نا آگاهی مردم و بهره برداری گروهی سود جو به گونه زیارتگاه درآورده اند. و کوه پنجه را نیز بنام قی در مغولی کوه قیدار گویند. نخستین بار این نام را علامه مجلسی نوشته است. که دارای سند نیست. که امروز راههای زیادی برای درستی و یا نادرستی می توان یافت. مانند. کربن نگاری از خاک. و آزمایش د -ان - ای.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.