قشلاق قره‌داغلو

قشلاق قره‌داغلو یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان قشلاق بخش آبش‌احمد شهرستان کلیبر واقع شده‌است.

قشلاق قره‌داغلو
کشور ایران
استانآذربایجان شرقی
شهرستانکلیبر
بخشآبش احمد
مردم
جمعیت۸۰۰ نفر
اطلاعات شهری
ره‌آوردکشاورزی و دامداری وصنایع دستی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۴۱

روستای قره داغلو (قراداغلو) در لغت‌نامه دهخدا: روستای قره داغلو. [ ق ِ ق َ رَ ] (اِخ) قشلاقی جزء دهستان گرمادوز (آبش احمد) بخش کلیبر شهرستان اهر واقع در ۳۶ هزارگزی شمال خاوری خداآفرین و ۳ هزارگزی شوسهٔ اصلاندوز به لاریجان. موقع جغرافیایی آن جلگه و هوای آن گرمسیر مالاریایی است. محل قشلاق ۳۱۰ تن از ایل چلیپانلو است. آب آن از چشمه است. راه مالرو دارد.

قره داغلو در معنی لغوی از دو کلمه تشکیل شده‌است قره به معنی سیاه ولی در اصل به معنی محکم و استوار معنی می‌شود؛ و داغلو هم در لغات به کوه‌ها معنی می‌شود و معنی کامل قره داغلوُ کوه محکم و استوار می‌باشد.

روستای قره داغلو از مهمترین و یکی از دیدنی‌ترین روستای آذربایجانشرقی می‌باشد.

روستای قره داغلو در فاصله ۵ کیلومتری آبش احمد قرار دارد و در ۲۲۵ کیلومتری شهر کهن تبریز قرار دارد.

روستای قره داغلو با روستاهای قره وانلو، قوش قیه سی، چپره قیه سی، شاملوی کوچک، قره قیه، دلاوران، آبش احمد، اوزون قیه و کاغلی کوزلی هم‌مرز و هم‌سایه می‌باشد.

از جاهای دیدنی این روستا می‌توان به چشمه ایلیجیغ که دارای خواص طبی می‌باشد، همچنین به زیارتگاه ممیش (محمد) اوجاقی، گردنه آغ برین، تپه داش برین، بوستان همیشه سبز شام، کوهستان برافراشتهٔ آت قوروقی، منطقه باستانی یال خرمنی (محل اجمتاع مردم در هر ۲۴ ساعت از شبانه روز)، رشته کوه سو دره سی و منبع آب باستانی که قدمت آن به دوره پیش از قاجار بر می‌گردد اشاره کرد.

این روستا دارای حدود ۱۵ معدن زغال سنگ می‌باشد که به کشورهای اروپائی وآمریکای جنوبی صادر می‌شود. همچنین این معادن سالانه حدود ۵ نفر تلفات بر جای می‌گذارد و درآمد سالانه این معادن حدود ۱۲۵۴۸۳ دلار می‌باشد کهیک دلار از آن هم صرف آبادی روستا نمی‌باشد؛ و در این معادن ۲۱۰ نفر کاگر مشغول کار هستند و مهندسانی از کشورهای ایران و روسیه مشغول کار می‌باشند.

بر اساس آمار رسمی سال ۸۵ این روستا قره داغلو با ۸۲ خانوار و ۲۳۲ نفر مرد و ۲۲۳ نفر زن که ۲۴۶ نفر از آنان باسواد هستند.

منابع

    • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.