فوتبال تکاملی حرفه‌ای ۲۰۱۱

فوتبال تکاملی حرفه‌ای ۲۰۱۱ (به انگلیسی: Pro Evolution Soccer 2011) (اختصاری PES 2011)، یک بازی سبک ورزشی از سری فوتبال تکاملی حرفه‌ای که توسط کونامی ساخته شده و در سال ۲۰۱۰ توسط شرکت کونامی برای ویندوز، پلی‌استیشن ۳، پلی‌استیشن ۲، پلی‌استیشن همراه، ایکس‌باکس ۳۶۰، تلفن همراه و وی در نوامبر ۲۰۱۰ منتشر شد. این بازی را می‌توان یکی از پرطرفدارترین بازی کامپیوتری در کشور ایران دانست.[1][2]

بازی PES 2011
توسعه‌دهنده(ها)کونامی
ناشر(ها)کونامی
سریئی‌فوتبال پی‌ئی‌اس (مجموعه بازی)
سکو(ها)ویندوز، پلی‌استیشن ۳، پلی‌استیشن ۲، پلی‌استیشن همراه، ایکس‌باکس ۳۶۰، تلفن همراه، وی
تاریخ(های) انتشار
  • EU نوامبر ۲۰۱۰
ژانر(ها)ورزشی
حالت(ها)تک نفره، چند نفره
رسانهدیسک بلو-ری، دی‌وی‌دی، یوام‌دی، جار
گروه سنیPEGI: ۳+

نقد و بررسی

بدون شک یکی از عناوین مهم کمپانی Konami سری بازی‌های Pro Evolution Soccer یا به عبارت قدیمی تر، سری Winning Eleven است. سری بازی‌هایی که نزدیک به ۱۵ سال است که از روی کنسول PSone تا Xbox 360 ،PS3 و PC هر سال عرضه می‌شوند. سری بازی‌هایی که روی کنسول‌های PSone و PS2 فرمانروایی می‌کردند و برای رقیب اصلی خود هیچ شانسی نگذاشته بودند. چند سالی است که PES روند یکنواختی را طی کرده و سازندگان آن، قبل از عرضه هر نسخه، مطالبی را جهت پیشرفت این بازی بیان می‌کردند.

گرافیک

سری بازی‌های PES از نظر گرافیکی در سطح خوبی قرار داشته‌اند. اما در این چند سال اخیر، تغییر شگفت‌انگیزی در آن‌ها صورت نگرفته‌است. طراحی صورت بازیکنان در مقایسه با نسخه قبل چندان تغییری نکرده‌است. همانند گذشته، ستاره‌های فوتبال در این عنوان از شبیه‌سازی خوبی برخوردار نیستند و سایر بازیکن‌ها معمولی طراحی شده‌اند. طراحی استادیوم‌ها در سطح خوبی قرار دارد و کمی از نسخه گذشته بهتر به نظر می‌رسد. همچنان تماشاگرها در بازی خوب به نظر نمی‌رسند. البته این قسمت نکته مهمی نیست، اما خوب طراحی شدن آن در زیبایی بازی تأثیرگذار است. طراحی لباس‌های بازیکنان از نسخه‌های قبلی بهتر شده و آن را می‌توان یک نکته مثبت در این قسمت نامید.

موسیقی/صداگذاری

بازی‌های ورزشی از آن دسته از عنوان‌هایی هستند که صداگذاری در آن‌ها هیجان بازی را چندین برابر می‌کند. سری بازی‌های PES نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در این زمینه خوب عمل کرده‌است. همانند گذشته، گزارشگری بازی چندان خوب نیست و در مقایسه با سری بازی‌های FIFA حرفی برای گفتن ندارد. سر و صدای تماشاچیان در بازی خوب شنیده می‌شود و انصافاً هم بسیار با هیجان هستند. صداهای دیگر از جمله صدای شوت‌ها، برخورد توپ با دیرک دروازه، صداهای پس زمینه مانند: صدای بلندگوهای ورزشگاه، صدای مربیان و… از کیفیت لازم برخوردار هستند و انتظارات را برآورده می‌کنند. همانند همیشه نیز موسیقی بکار رفته در منوهای بازی عالی است.

گیم پلی

گیم پلی، اصلی‌ترین بخش یک بازی ورزشی را تشکیل می‌دهد. همه ساله در سری بازی‌های PES و FIFA شاهد تغییراتی در قسمت گیم پلی هستیم تا بازی برای مخاطبان جذاب تر باشد. سری بازی‌های PES در نسل گذشته بهترین گیم پلی را داشتند، به‌طوری‌که سرعت و نرمی آن بسیار محسوس بود. اما متأسفانه در این چند سال PES از جمله عنوان‌هایی بوده که درون کلیشه‌هایی قرار گرفته که خود زمانی پایه‌گذار آن بوده‌است. در نگاه کلی، گیم پلی این نسخه دقیقاً همانند نسخه قبل است و فقط یک سیستم پاسکاری جدید به بازی اضافه شده‌است. سال گذشته در سری بازی‌های FIFA شاهد بودیم که سیستم پاسکاری ۳۶۰ درجه در بازی قرار گرفت. امسال این سیستم را در PES شاهد هستیم. سیستم پاس کاری ۳۶۰ درجه، قسمتی است که اینبار بازیکنان PES می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. این سیستم پاسکاری در بازی بسیار خوب اجرا می‌شود و این اجازه را می‌دهد که توپ را به هر جایی که می‌خواهید، بفرستید. با هر ضربه متوجه می‌شوید که قدرت توپ چقدر است. با تشکر از سیستم پاسکاری خوب بازی، باید گفت که این امکان باعث شده تا بتوانید حرکات بسیار خوبی را در بازی انجام دهید. در مقایسه با نسخه‌های گذشته این بازی بسیار واقعی تر به نظر می‌رسد، اما هنوز نتوانسته به‌طور کامل انتظارها را برآورده کند. هوش مصنوعی این نسخه در مقایسه با عنوان‌های قبلی بهتر شده و باعث شده که لذت بازی برای بازیکنان چند برابر شود. همچنان درگیری‌های فیزیکی بازیکنان در زمین، نرم طراحی نشده‌اند و در مقایسه با بازی FIFA این قسمت خوب نیست. اما باز می‌توان گفت که این قسمت نیز از نسخه‌های سال گذشته بهتر و قابل تحمل تر شده‌است. هسته اصلی بازی را همچنان قسمت Master League (قسمتی بسیار عالی برای طرفداران پر و پا قرص سری بازی‌های PES) به خود اختصاص داده است. اما به نظر من سازندگان باید مودهای دیگر را به بازی اضافه کنند. چند سالی است که شاهد اضافه شدن امکان جدیدی به بازی نبوده‌ایم و این می‌تواند خود یک نکته منفی باشد. متأسفانه مشکل هر ساله این بازی نیز همچنان در بازی وجود دارد و آن هم نداشتن لیسانس استفاده از تیم‌های مختلف و نام بازیکن‌ها و… است. البته دیگر به این مسئله عادت کرده‌ایم. کارگردان ایرانی این بازی ارسلان نیکویی است.

نتیجه‌گیری

در PES 2011 شاهد تغییرات خوبی هستیم که ارزش این عنوان را بالا برده است. اما باز هم این بازی آن عنوانی نیست که بتواند دهان‌ها را ببندید و اجازه اعتراض به کسی را ندهد. این بازی در این نسل آنطور که باید و شاید روند پیشرفت را سپری نکرده‌است. اما همچنان PES عنوانی است که طرفداران آن حاضر هستند با تمام کم‌وکاستی‌ها، آن را بازی کنند. این بازی می‌تواند یک تجربه بسیار متفاوت برای علاقه‌مندان باشد و می‌تواند برخی از طرفداران را به بازگشت این بازی به روزهای اوج خود امیدوار کند.

منابع

[3]

  1. «Pro Evolution Soccer 2011» (به انگلیسی). Wikipedia انگلیسی. دریافت‌شده در July 13 ۲۰۰۹. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  2. «PES 2011 Announced! – Winning Eleven Next-Gen Blog». بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۰ اوت ۲۰۱۶.
  3. پردیس گیم - مشروح مطلب

پوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.