فراری اف۱۲

فراری اف۱۲برلینتا یک خودروی موتور وسط–جلو محور عقب ساخت شرکت ایتالیایی فراری است. این خودرو در نمایشگاه ژنو سال ۲۰۱۲ رونمایی شد و جانشین مدل ۵۹۹ می‌باشد.

فراری اف۱۲
دید کلی
شرکتفراری
تولید۲۰۱۲—۲۰۱۷
مونتاژمارانلو، ایتالیا
طراحیفلاویو مانزونی (مرکز طراحی فراری) با همکاری پینینفارینا
بدنه و شاسی
کلاسخودروی جی‌تی (اس)
شکل بدنه۲ در برلینتا
طرح‌بندیخودروی موتور جلو-محور عقب
مرتبطفراری اف‌اف
پیشرانه
موتور۶٫۳ لیتری اف۱۴۰ اف‌سی وی۱۲
جعبه‌دنده۷ دندهٔ دوکلاچه (دوکلاچهٔ اف۱)
ابعاد
فاصله
بین محورها
۲٬۷۲۰ میلیمتر (۱۰۷ اینچ)
طول۴٬۶۱۸ میلیمتر (۱۸۱٫۸ اینچ)
عرض۱٬۹۴۲ میلیمتر (۷۶٫۵ اینچ)
ارتفاع۱٬۲۷۳ میلیمتر (۵۰٫۱ اینچ)
وزن خالص۱٬۵۲۵ کیلوگرم (۳٬۳۶۲ پوند) (وزن خشک) ۱٬۶۳۰ کیلوگرم (۳٬۵۹۴ پوند) (وزن خالص)
گاهشمار
پیشینفراری ۵۹۹
جانشینفراری ۸۱۲ سوپرفست

مشخصات

پیشرانه

اف۱۲برلینتا دارای یک پیشرانهٔ ۱۲ سیلندر خورجینی ۶۲۶۲ سی‌سی، با توان ۷۴۰ اسب بخار در ۸۲۵۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۶۹۰ نیوتن متر در ۶٬۰۰۰ دور بر دقیقه، است. این پیشرانه در زمان خود قدرتمندترین پیشرانه ساخت فراری بود.

انتقال قدرت

این خودرو یک گیربکس دو کلاچهٔ ۷ سرعته بهره می‌برد که در آن قابلیت تعویض دنده به وسیله پدال‌های شیفتر پشت فرمان نیز وجود دارد.

عملکرد

شتاب صفر تا یکصد کیلومتر در ساعت این خودرو در حدود ۳٫۱ ثانیه و بالاترین سرعت آن ۳۴۰ کیلومتر بر ساعت است. میزان مصرف سوخت ترکیبی آن ۱۵٫۷ لیتر در یکصد کیلومتر و میزان تولید دی‌اکسید کربن آن ۳۵۰ گرم در کیلومتر اعلام شده است.

طراحی

نمای عقب فراری اف۱۲برلینتا در نمایشگاه ژنو ۲۰۱۲
نمای کناری فراری اف۱۲برلینتا که در آن مسیر پل هوا (Aero Bridge) قابل مشاهده است

این خودرو همانند بسیاری از مدل‌های اخیر فراری توسط پینینفارینا طراحی شده‌اند. طراحی بیرونی آن با تکیه بر تجربیات شرکت، در مسابقات فرمول ۱، برای کارآمدی آیرودینامیکی طراحی شده و با وجود ضریب پسای برابر با ۰٫۲۹۹ نیروی رو به پایینی معادل ۲۰۰ کیلوگرم در سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت تولید می‌کند که ۷۶٪ افزایش را نسبت به مدل قبل از خود، نشان می‌دهد. بخشی از این نیروی رو به پایین از ساختاری موسوم به پل هوا (Aero Bridge) بدست می‌آید که جریان هوا را از کناره‌های درب موتور از طریق شکافی به اطراف خودرو هدایت می‌کند. همچنین ورودی‌های هوای ترمز، در جلو، با صفحات متحرکی پوشانده شده است که برای بهبود آیرودینامیک تنها در زمانی که دمای ترمزها بالا باشد باز می‌گردند.

منابع

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.