سیلاب (سلماس)

سیلاب،مرکزمحال کره سنی روستایی است بزرگ وپرجمعیت بازمینهای وسیع از توابع بخش مرکزی شهرستان سلماس استان آذربایجان غربی ایران. این روستا در ۱۵ کیلومتری سلماس قرار دارد و از غرب به روستای هدرو کوه باباارزن و از شرق به روستای شوریک وشیره کی ازجنوب به سرای ملک ریگ آباد واز شمال به بخش قطور وروستای اوربان محدود می‌شود.

سیلاب
تصویری از سیلاب
تصویری از سیلاب
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانآذربایجان غربی
شهرستانسلماس
بخشبخش مرکزی
دهستانکره سنی
نام محلیسیلاو،سئلاو،سیلووSilav
نام‌های قدیمیاسکی کند
مردم
جمعیت۴۵۰۵ نفر (سرشماری ۹۵)
جغرافیای طبیعی
مساحت۴۲۰۰هکتار
کد آماری۰۴۲۶۸۱

جمعیت

این روستا در دهستان کره سنی قرار داشته و بر اساس سرشماری سال 1395 جمعیت آن 5877نفر (1526 خانوار) بوده است[1] عمده جمعیت این روستارا ترکهای کره سنی تشکیل میدهند که بومی های این روستا هستند. این روستا از بزرگترین روستاهای سلماس است.[2]

کشاورزی

این روستای پهناور ووسیع از نظر کشاورزی منطقه مناسبی برای باغات و غلات می‌باشد. از مناطق آباد آن می‌توان به یاغینلر، لاچو گوله، احمد یری، باداملیک، کهریز، عثمان یری اشاره کرد. مردم این روستا اکثراً کشاورز بوده و در کنار این کار به دامداری نیز می‌پردازند عمده محصولات کشاورزی شامل گندم و یونجه است.کشاورزی در این منطقه وابسته به آب رودخانه دیرعلی چاه‌های عمیق می‌باشد. هزینه‌های ایجاد و نگهداری این چاه‌ها بالا بوده، به‌طوری‌که بعضی از کشاورزان را از ادامه فعالیت‌های خود دلسرد کرده‌است. در سالهای اخیر دولت برنامه‌هایی را برای ساخت سد بر روی رودخانه دیرعلی چای در دست اجرا دارد. احداث این سد آب مورد نیاز سایر روستاهای اطراف را هم تأمین خواهد کرد.که نصف آب این رودخانه به روستای بزرگ وپهناورسیلاب تعلق داردوارآن سهیم میباشد.

فرهنگ و مردم

مردم این روستا همگی مسلمان و سنی مذهب می‌باشند. جمعیت روستا از ترک‌های سنی (کره سنی) تشکیل شده‌است. از قدمت و پیشینهٔ تاریخی این روستا اطلاعات چندانی وجود ندارد. از جمله مکان‌های تاریخی آن می‌توان به کئل یا کل‌داش و آق‌داش و بوز یرلئر وگل سیلاو که تالاب بزرگی هست اشاره کرد.

وجه تسمیه

در مورد وجه تسمیه سیلاب یا به تلفظ خود اهالی سیلاو یا دقیقتر سلاو منبع دقیقی در دست نیست، ولی این‌طور به نظر می‌رسد که چون این منطقه تقریباً در انتهای دلتای دو دره واقع در کوه بابا ارزن قرار دارد و محل دریافت سیلاب‌های فصلی بوده‌است، به این نام مشهور گردیده است.

شغل مردم شغل اصلی مردم روستا کشاورزی می‌باشد البته کشاورزی در این روستا اصلا توسعه نیافته‌است و مردم هنوز هم از کشاورزی سنتی پیروی می‌کنند. جمعیت این روستا از قشر جوان می‌باشد .

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.