سید محمدحسین طباطبایی (علم‌الهدی)

سید محمدحسین طباطبایی (زاده ۲۷ بهمن ۱۳۶۹ در قم) روحانی و قرآن‌پژوه ایرانی است. عمده سرشناسی وی حضور در برنامه‌های متعدد تلویزیونی در دهه ۱۳۷۰ به تنهایی یا به همراه پدرش بود. او که در ۵ سالگی حافظ کل قرآن شده بود در این برنامه‌ها به قرائت آیات، خوانش آیات مشابه و شان نزول آن‌ها می‌پرداخت. علم‌الهدی لقبی بود که در همان دوران طفولیت پدرش برای وی در نظر گرفت اما بعدها کمتر بدین نام خوانده شده‌است. رسانه‌های ایرانی و برخی از رسانه‌های کشورهای مسلمان از وی به عنوان نابغه قرآنی یاد می‌کنند. او در سن ۹ سالگی به کسب درجه دکتری افتخاری نائل آمد.[1][2][3][4][5]

محمدحسین طباطبایی
طباطبایی در محفل انس با قرآن در حسینیه امام خمینی، ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۷
نام در زمان تولدسید محمدحسین طباطبایی
زادهٔ۲۹ بهمن ۱۳۶۹ (۳۰ سال)
قم، ایران
ملیتایرانی
شناخته‌شده برایحافظ کل قرآن در سن ۵ سالگی ۱۳۷۴
عنواننابغه قرآنی
دیناسلام
مذهبشیعه

زندگی‌نامه

سیدمحمدحسین طباطبایی فرزند سید محمدمهدی طباطبایی در سال ۱۳۶۹ در شهرستان قم به دنیا آمد و در سن دو و نیم سالگی، حفظ کردن قرآن را شروع کرد. او توانست در سن ۵ سالگی کل قرآن را حفظ نماید. وی علاوه بر حفظ کل قرآن در آن مقطع سنی توانسته بود احادیث اصول کافی و همچنین کتاب گلستان سعدی و اشعار محتشم کاشانی را به حافظه بسپارد. وی در همان سنین موفق به کسب درجه دکترای افتخاری از دانشگاه حجاز انگلستان شد و چند برنامه تلویزیونی نیز با اجرای او پخش شد. پدر او سید محمدمهدی طباطبایی نیز از قاریان مشهور قرآن در کشور است.[6][7][8][9][10][11]

مدارک افتخاری[2][12]

مدارکی که محمد حسین طباطبایی طی سال‌های طفولیت تا نوجوانی از دانشگاه‌های کشورهای مختلف گرفته عبارت است از:

  • دیپلم افتخاری از کشور بوسنی و هرزگوین که بالاترین مدرک و درجه علمی در بوسنی برای عالمان دینی است (۱۳۷۶)
  • لیسانس افتخاری دانشگاه تبریز (آذربایجان شرقی)
  • دکترا از دانشگاه (حجاز) کاونتری انگلستان

منابع

  1. «ماجرای حضور یک نابغه قرآنی در BBC +عکس». مشرق نیوز. ۲۰۱۹-۰۵-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  2. «گفتگو با دکتر سید محمد حسین طباطبایی حافظ کل قرآن کریم». hawzah.net. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  3. «سید محمدحسین طباطبایی: یادگیری قرآن باید اولویت درسی دانش آموزان باشد». PANA.IR. ۲۰۱۹-۰۵-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  4. «قرآن حافظ ما شد». همشهری آنلاین. ۲۰۱۴-۱۰-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  5. «40 حافظ خردسال با داوری نابغه قرآنی با هم رقابت می‌کنند». ana.press. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  6. «محمد حسین طباطبایی، الگوی حفظ قرآن شد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۸-۰۶-۱۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  7. «همه شایعه‌ها دربارهٔ یک نابغه قرآنی؛ از حبس و تبعید تا حضور در BBC + فیلم- اخبار فرهنگی تسنیم - Tasnim». خبرگزاری تسنیم - Tasnim. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  8. Behnegarsoft.com (۲۰۲۰-۰۷-۱۱). «محمد حسین طباطبایی حافظ قرآن کجاست؟». جهان نیوز. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  9. «حجت الاسلام سید محمد حسین طباطبایی: به وسیله اعمال خود دعوت کننده مردم به سوی قرآن باشیم - ایسنا». www.isna.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  10. «۲۳ تصویر قدیمی و جدید از اعجوبه قرن خردسالترین حافظ قرآن سید محمد حسین طباطبائی». ریحانه‌های بهشتی. ۲۰۱۴-۰۱-۲۰. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  11. «ماجرای درخواست نابغه قرآنی ایران از پادشاه سعودی و جایزه ای که گرفت - شبکه خبری العالم». fa.alalamtv.net. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۱.
  12. Cook، By Jonathan (۱۹۹۹-۰۴-۲۶). «Miracle child» (به انگلیسی). The Guardian. شاپا 0261-3077. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۰-۰۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.