سال تقویمی

به طور کلی، یک سال تقویمی (به انگلیسی: Calendar year) براساس تقویم (مربوط به آن منطقه) از روز اول سال آغاز شده و پایان آن تا قبل از روز اول سال جدید است و بدین ترتیب تعداد روزهای تشکیل دهنده یک سال را در بر می‌گیرد. همچنین با توجه به هر تقویمی یک سال تقویمی می‌تواند از روزهای دیگر سال آغاز شود و خاتمه آن در سال جدید قبل از همان روز باشد.[1] برای وفق داده شدن سال تقویمی با چرخه نجومی (دارای تعداد کسری از روز) بعضی از سال‌ها دارای تعداد روز اضافی هستند.

امروز

دوشنبه

۱۰ خرداد ۱۴۰۰ خورشیدی


۳۱ مه ۲۰۲۱ میلادی


۱۹ شوّال ۱۴۴۲ قمری

در گاه‌شماری هجری خورشیدی که به عنوان تقویم رسمی ایران و افغانستان مورد استفاده قرار می‌گیرد، سال تقویمی از ۱ فروردین شروع شده و پایان آن برابر ۲۹ اسفند است. این سال ۳۶۵ روز (۸٬۷۸۴ ساعت، ۵۲۷٬۰۴۰ دقیقه و۳۱٬۶۲۲٬۴۰۰ثانیه)[2] از یک سال عادی و در صورت کبیسه بودن سال، ۳۶۶ روز از یک سال کبیسه را در بر می‌گیرد.

در گاه‌شماری میلادی که در بیشتر مناطق دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد، سال تقویمی از ۱ ژانویه شروع شده و پایان آن برابر ۳۱ دسامبر است. این سال ۳۶۵ روز (۸٫۷۶۰ ساعت، ۵۲۵٫۶۰۰ دقیقه و ۳۱٫۵۳۶٫۰۰۰ ثانیه) از یک سال عادی و در صورت کبیسه بودن سال، ۳۶۶ روز (۸٫۷۸۴ ساعت، ۵۲۷٫۰۴۰ دقیقه و ۳۱٫۶۲۲٫۴۰۰ ثانیه) از یک سال کبیسه را در بر می‌گیرد.

میانگین سال اعتدالی در ستاره‌شناسی در حال حاضر ۳۶۵/۲۴۲۱۹ روز است که مقداری کمتر از میانگین بیشتر تقویم‌ها است.

ربع‌ها (فصل‌ها)

سال تقویمی می‌تواند به چهار ربع سه ماه تقسیم بندی شود. به عبارت زیر:

جستارهای وابسته

منابع

  1. «Definition of CALENDAR YEAR». www.merriam-webster.com. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۱۲-۱۳.
  2. «مبانی تقویم هجری شمسی». مرکز تقویم دانشگاه تهران. دریافت‌شده در ۱۷ مه ۲۰۱۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.