زوزن (روستا)

جمعیت

این روستا در دهستان زوزن قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن (۷۴۴خانوار) ۲٬۶۷۷نفر بوده‌است.[1]

آثار تاریخی

  • مسجد تاریخی زوزن مربوط به سال ۶۱۶هجری قمری است. از ساختمان اصلی این مسجد چند پایه و دو دیوار و سردری باقی‌مانده‌است و در کتیبه آن نیز تاریخ ۶۰۰ و ۶۱۰ هجری قمری قید شده‌است، این مسجد از لحاظ تزیینات و نگاره‌های خط کوفی مورد توجه قرار گرفته است؛ آثار باقی‌مانده این مسجد، معرف معماری و تزیینات قرن هفتم هجری قمری می‌باشند. ساختمان ایوان و اتاق‌ها و سایر ریزه کاری‌های هنری این بنا موجب شده‌است که مسجد زوزن در شمار زیباترین مساجد تاریخی قرن هفتم هجری قمری محسوب شود. این مسجد تحت شماره ۳۴۰ در شمار آثار تاریخی به ثبت رسیده‌است. در این بنا از کاشیهای لاجوردی و فیروزه‌ای به وفوراستفاده شده و از قدیمیترین بناه‌های ایرانی است که در تزیین نمای خارجی آن ازکاشیهای دورنگ استفاده شده‌است.

ثبت شهر تاریخی زوزن

آثار بدست آمده در شهر ویران شده زوزن مربوط به سدهٔ ۴ تا ۷ ه‍.ق است. این شهر در ۳۰ شهریور ۱۳۷۸ با شمارهٔ ثبت ۲۴۲۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.[2]

منابع

  1. درگاه ملی آمار
  2. «دانشنامهٔ تاریخ معماری و شهرسازی ایران‌شهر». وزارت راه و شهرسازی. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۶ اکتبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۱۰ اکتبر ۲۰۱۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.