دریچه ریوی

دریچه ریوی یا پولمونری (به انگلیسی: Pulmonary valve) یک دریچه نیمه‌هلالی در قلب انسان است که بطن راست را به سرخرگ ریوی متصل می‌کند. این دریچه هنگامی که فشار در بطن راست بیشتر از سرخرگ آئورتی باشد در سیستول بطنی باز می‌شود. دریچه‌های نیمه هلالی به طناب‌های وتری وصل نیستند و فشار زیاد در شریان‌ها در پایان سیستول موجب بسته‌شدن بسیار سریع و محکم آن‌ها می‌شود درحالیکه دریچه‌های دهلیزی-بطنی بسیار نرم بسته می‌شوند.لازم به ذکر است که بسته شدن دریچه ریوی (دریچه ششی) در ایجاد صدای دوم قلب (تاک) نقش دارد .

دریچه ریوی
Anterior (frontal) view of the opened قلب. White arrows indicate normal blood flow.
Heart seen from above.
جزئیات
شناسه‌ها
لاتینvalva trunci pulmonalis
MeSHD011664
TA98A12.1.02.010
TA24008
FMA7246

تنگی دریچه ریوی

اگر فشار موجود در سرخرگ ریوی به بیشتر از ۲۵ میلی متر جیوه در حالت استراحت (نرمال ۲۰-۱۰میلی متر جیوه) یا افزایش بیش از ۳۰ میلی متر جیوه در حالت فعالیت (نرمال ۳۰-۲۰ میلی متر جیوه ) برسد، نارسایی فشار خون ریوی یا به عبارتی تنگی دریچه ریوی در نظر گرفته می‌شود. تنگی دریچه ریوی، یک ضایعه مادرزادی است، با این حال در بزرگسالان نیز بر اثر نارسایی‌هایی، ممکن است پدید آید. [1]

نگارخانه

منابع

  1. حسین نوید. «تنگی دریچه ریوی در نوزادان». دریافت‌شده در 05.03.2017. تاریخ وارد شده در |بازبینی= را بررسی کنید (کمک)

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ دریچه ریوی موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.