حور (نمین)

حور روستایی سر سبز و کوهستانی است که در استان اردبیل، شهرستان نمین، بخش ویلکیج، دهستان ویلکیج جنوبی قرار دارد.

حور
اطلاعات کلی
کشور ایران
استاناردبیل
شهرستاننمین
بخشویلکیج
دهستانحور
مردم
جمعیت۳۲۴۸ نفر (سرشماری ۹۵)
رشد جمعیت۱۵درصد
آب‌وهوا
میانگین دمای سالانهدر پاییز و زمستان -۲۰درجه است و دراوایل بهار هم هوا سرد و برفی است در بهار و تابستان+۳۰تا+۴۰ در بیشتر مواقع وزش شدید باد وجود دارد
کد آماری۰۲۴۹۴۹

دهستان حور در۳۸ کیلومتری شمال شرق اردبیل واقع شده که نزدیک ۷۰۰۰ نفر (در حال حاضر آمار جدید در دسترس ویرایشگر نیست) جمعیت دارد؛ که از برخی بخش‌ها هم بیشتر است. البته جمعیت واقعی حور شاید بیش از ۱۰۰۰۰ نفر نیز باشد ولی بیکاری عدم اشتغال باعث شده که افراد زیادی از مردم حور به شهرهای گیلان و مازندران مهاجرت کنند.

بازار و حمام قدیمی حور (در حال حاضر در حال مرمت و بازسازی اطراف این حمام می‌باشند تا حفظ اثر شود) از تاریخی‌ترین مکانهای حور بوده و پاسگاه مرکزی و جنگلبانی از قدیم در حور مستقر می‌باشند.

حور به عنوان منطقه فرهنگی افراد تحصیل کرده و مطرحی همانند جعفر ابراهیمی زیادی تحویل جامعه داده که در سطوح مختلف و در بخشهای مختلف اداری کشور و منطقه مشغول خدمت می‌باشند.

فرستنده رادیویی و تلویزیونی و مخابراتی کوه سنگر یکی از فرستنده‌های قوی بوده که مناطق زیادی از استانهای اردبیل و گیلان را تحت پوشش قرار می‌دهد که در۸ کیلومتری حور واقع شده‌است.

مناظر طبیعی حور از جمله کوه سنگر سفر چایی شیر ایمام داشی ایلانلی داغ و … باغات آلبالو گیلاس باعث شده، مسافران زیادی مخصوصاً در بهار و تابستان از اردبیل و تهران و گیلان و جاهای دیگر روانه حور شوند. بخاطر ویژگی خاص طبیعی رنگین کمان‌های بیشتری در حور مشاهده می‌شود که لقب خطه رنگین کمان به حور گفته می‌شود.

حور حدود ۱۴ شهید تقدیم انقلاب کرده‌است و حضور مردم در صحنه‌های مختلف سیاسی اجتماعی مشهود می‌باشد. روستاهای سقزچی، رز، تفیه و ایریلی از توابع حور می‌باشند.

حور دارای دو مسجد با نام‌های مسجد جامع حور و مسجد حضرت ابوالفضل می‌باشد.

آب وهوای گرم شرجی با وزش باد گرم در دهستان حور پدیده غالب است که باعث خسارات به زمین‌های کشاورزی می‌شود.

شغل بیشتر مردم حور کشاورزی و دامداری است و اکثر مردم دارای باغات گیلاس، آلبالو، سیب، سیب زمینی و … می‌باشند.

(ویرایش رضا دهقان) (ویرایش شاهین علیرضائی)

جمعیت

بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۳۴۱۵ نفر با ۹۵۰ خانوار بوده‌است.

آثار باستانی

حمام قدیم حور

منابع

  • «نتایج سرشماری ایران در سال ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار. بایگانی‌شده از روی نسخه اصلی در ۲۱ آبان ۱۳۹۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.