تومور صورتی شیطان تاسمانی

تومور صورتی شیطان تاسمانی یا سرطان تاسمانی (به انگلیسی: Devil facial tumour disease) گونه‌ای نئوپلاسم (سرطان) واگیردار و منتقل‌شونده‌است که شیطان‌های تاسمانی را مبتلا می‌کند. از این بیماری با نام DFTD نیز یاد می‌شود.

بیماری باعث ایجاد تومورهایی دور دهان و سر جانور می‌شود و مرگ آن را در پی خواهد داشت.

نخستین نمونه‌های این بیماری در سال ۱۹۹۶ در تاسمانی دیده شدند. با گذشت سال‌ها، این بیماری تعداد بسیاری از شیطان‌ها را نابود کرده‌است و باعث کاهش شدید در جمعیت آن‌ها شده.[1] جمعیت‌های مبتلا دارای نرخ مرگ و میری برابر با ۱۰۰ درصد در ۱۲ تا ۱۸ ماه خواهند بود. بیشتر موارد آلوده شده در شرق تاسمانی گزارش شده‌اند.

نشانه‌های DFTD با پدید آمدن خراش‌هایی به دور دهان پیدا می‌شوند و به زودی تبدیل به تومورهای سرطانی می‌شوند که همه صورت را می پوشانند و به دیگر نقاط بدن نیز گسترش پیدا می‌کنند. رشد تومور در تغذیه جانور ایجاد مشکل می‌کند و در پایان باعث مرگش می‌شود. منشا تومورهای صورتی در یاخته‌های شوان است و پژوهشگران در تلاشند تا نه تنها با گسترش آن در میان جمعیت‌های محلی شیطان مقابله کنند، بلکه راهی برای درمانش بیابند.[2]

منابع

  1. Devil Facial Tumour Disease, Department of Primary Industries, Parks, Water and Environment, retrieved 2 September 2012
  2. Experts tackle the devil's tumour, BBC News, 20 February 2007, retrieved 3 September 2012

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.