تداکس تهران

«تداکس تهران» (به زبان انگلیسی "TEDxTehran") مجموعه‌ای بومی، از رویدادها و کنفرانس‌هاست که به صورت مستقل از تد و دیگر تداکس‌ها برگزار می‌شود. این رویدادها که تحت لیسانس سازمان (TED) و با احترام به ارزش‌های فرهنگی ایرانی و همچنین اسلامی و در چارچوب قوانین کشور برگزار می‌شوند. در این قالب، نوآوران و پیشوایان اندیشه و عمل در حوزه‌های گوناگون گرد هم فراخوانده شده تا ایده‌ها و ماجراهای خود را در قلب تهران به اشتراک بگذارند. همسو با مأموریت تد برای «گسترش ایده‌های ارزشمند»، «تداکس‌تهران» می‌کوشد تا «ایده‌هایی برای ساختن جهانی بهتر» را ارائه دهد. تاکنون بیش از ۵۰ سخنران بر روی این صحنه سخنرانی كردند و ویدئو سخنرانی آن‌ها در وبسایت رسمی تد منتشر شده‌است.

تداکس تهران
TEDxTehran
نشانه (لوگو) رویداد تداکس تهران
بنیان‌گذاری۱۳۹۱ - 2013 (۸ سال)
محل تأسیستهران
گونهمجموعه رویدادهای غیرانتفاعی
هدفگسترش ایده‌های ارزشمند
مکان
صاحب امتیاز
رضا غیابی
افراد کلیدی
فرخ شهابی، مهرنوش برات‌پور، طاده الکسانی، نیوشا خطیب
وابستگیکاملاً خصوصی - بدون وابستگی
شمار داوطلبان
بیش از ۵۰ نفر
وبگاه

تداکس تهران به عنوان اولین تداکس در ایران اولین بار در فوریه ۲۰۱۳ با شعار «تهران در مسیر» در دانشگاه امیرکبیر تهران برگزار شد. برنامه‌ریزی این رویداد به صورت سالانه بوده و از سال ۲۰۱۳ تا امروز هر سال برگزار شده‌ است. اگرچه برگزاری این رویداد به همت گروهی از داوطلبان صورت می‌پذیرد، صاحب امتیاز و برگزارکننده‌ی این رویداد رضا غیابی است.[1] آخرین رویداد تداکس تهران در تیر ماه ۱۳۹۸ (۲۰۱۹) در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد با حضور ۱۸۵۰ نفر برگزار شد و در حال حاضر تداکس تهران از سال ۲۰۱۵، بزرگ‌ترین تداکس برگزار شده در خاورمیانه است.[2]

تاریخچه

تداکس تهران ۲۰۱۳ - تهران در مسیر

به عنوان اولین تداکس در ایران در بهمن ۱۳۹۱ در تهران و در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد. در این رویداد علی اکبر صادقی، نسرین معظمی، بهرام عظیمی، امیرحسین زاهدی، سیاوش آراسته، ناصر حاجلو، مسعود برومند، رضا مکنون و روزبه پیروز به سخنرانی پرداختند.[3][4]

تداکس جوانان تهران ۲۰۱۳ - من می توانم

این رویداد اولین رویداد تداکس جوانان در ایران بود و در آبان ماه ۱۳۹۲ در تهران برگزار شد. در این رویداد امیرعلی نبویان، رضا بهرامی نژاد، نبیلا ایوبی، محسن ملایری و علیرضا اسکندری سخنرانی کردند. این رویداد توجه خاصی به دانشجویان داشت و بیش از ۷۰ درصد شرکت کنندگان آن را دانشجویان تشکیل می‌دادند.

تداکس تهران ۲۰۱۴ - بر لبه شکوفایی

این رویداد در مهرماه ۱۳۹۳ در تالار وحدت تهران برگزار شد. در این رویداد سهراب پور ناظری، رضا پاکروان، رامین صدیقی، داریوش محجوبی، تندیس تناولی، امیرحسین ماهوزی و نسرین حافظ پرست سخنرانی کردند.[5][6] در این سال PRESS TV، یک مستند از روند برگزاری رویداد تهیه و پخش کرد.[7]

تداکس تهران ۲۰۱۵ - پارادایم نو

این رویداد در آذر ماه ۱۳۹۴ در سالن بین‌المللی رازی در تهران برگزار شد. ادر این رویداد لیلا عراقیان، محمد علی اینانلو، ناصر اقدمی، علیرضا طهماسب زاده و کیانا شفیعی، آزاده‌یاسمن نبی‌زاده، آزیتا هوشیار، گیلدا گازر، ماشااله نقی‌لو و ساسان بهزادی سخنرانی نمودند.[8][9] این رویداد با بیش از ۱۰۰۰ شرکت کننده برگزار شد و برای اولین بار همراه با پخش زنده بود.

پخش زنده به عنوان موضوعی اساسی به رویداد اضافه شد و هر سال همراه رویداد بوده‌است.

تداکس تهران ۲۰۱۶ - صبح بخیر تهران

این رویداد بار دیگر در تالار وحدت تهران در آذر ۱۳۹۵ برگزار شد. در این رویداد کریستف رضاعی، لیلی گلستان، محمد مجیدی، رامتین منزهیان، گلاره کیازند، کوثر موحدی، لنا وفایی و ساناز مینایی سخنرانی کردند.[10][11]

سخنرانی‌های این دوره با استقبال بسیار زیادی مواجه شد و بازدید ویدئوهای آن در شبکه‌های اجتماعی (مخصوصا سخنرانی لیلی گلستان با عنوان خواستم، شد) به بیش از یک میلیون بار رسید. همین باعث به وجود آمدن بحث‌های زیادی پیرامون این سخنرانی‌ها شد.[12][13][14]

تداکس تهران ۲۰۱۷ - تقاطع

این رویداد در اول دی ماه ۱۳۹۶ در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران با حضور بیش از ۱۶۰۰ نفر برگزار شد و عنوان بزرگترین تداکس خاورمیانه را از آن خود کرد. همچنین طبق اعلام رسمی برگزارکنندگان، حدود ۱۸ هزار نفر نیز به صورت آنلاین پخش زنده را مشاهده کردند. در این رویداد رضا سیاح، پانیذ پیکری، کیارش آرامش، احسان جهاندارپور، فرید شکریه، حمیدرضا کشاورز محمدیان، کریستوفر پتریک پترکا و محمد کاظم قنبری اشاره کرد. رضا غیابی در گفتگوی خود با دیجیاتو از استقبال شدید مخاطبان در این دوره خبر داد: «۸ هزار نفر برای حضور در این رویداد ثبت نام کردند و ۱۶۰۰ نفر انتخاب شدند. در واقع به ازای هر شخصی که در سالن بود، ۶ یا ۷ نفر نتوانستند در همایش شرکت کنند.»[2]

سخنرانی‌های این رویداد نیز، مخصوصاً سخنرانی رضا سیاح، بسیار مورد توجه خبرگزاری‌های مختلف قرار گرفت.[15][16][17]

تداکس جوانان ۲۰۱۸ - خوراک ذهنی

این رویداد در آذر ماه ۱۳۹۷ در سینما آستارا تهران برگزار شد. در این رویداد سخنرانانی همچون افشین والی نژاد، مهران داودی، سالار زمانیان، یکتا عسکری و بهرنگ سهرابی سخنرانی نمودند.

تداکس تهران ویمن ۲۰۱۸ - Show UP

اولین دوره تداکس تهران ویمن در سال ۲۰۱۸ در خانه کارمان تهران برگزار شد. این رویداد همزمان با رویداد جهانی تد ویمن ۲۰۱۸ برگزار شد و پخش زنده همزمان آن را برای شرکت کنندگان پخش نمود.

تداکس تهران ۲۰۱۹ - خوشبینی مسئولانه

این رویداد در ۲۱ تیر ۱۳۹۸ در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران با حضور بیش از ۱۸۵۰ نفر برگزار شد و طبق اعلام برگزارکنندگان بیش از ۱۵ هزار نفر نیز به صورت آنلاین این رویداد را دنبال کردند. در این رویداد سخنرانانی همچون حامد عبدی، نیما رضایی، سپهر موسوی، آسیه حاتمی، صبا نصیری، محمدجعفر امیر محلاتی، امیرحسین یزدانی، شهلا صفایی، مجید ناقدی نیا و شبنم یزدانی، ایده های خود را به اشتراک گذاشتند. مشابه هر سال برنامه های جانبی متعدد برای آشنایی شرکت کنندگان با یکدیگر نیز در کنار این رویداد برگزار شد.

تیم برگزاری

تمام اعضای تیم تداکس تهران داوطلبانه به برگزاری آن کمک می‌کنند و تمام فعالیت‌های این رویداد غیرانتفاعی است. تمام هزینه‌های این رویداد از محل حامیانی مانند گروه صنعتی بوتان، کاله و... و ثبت نام تأمین می‌شود و هیچ محل تأمین دیگری وجود ندارد. در سال ۲۰۱۹، حدود ۲۰ نفر در هسته اصلی این تیم به فعالیت می پردازند و بیش از ۶۰ داوطلب در روز رویداد حضور دارند.[18]

جستارهای وابسته

کنفرانس تد

منابع

  1. «رویدادی برای گسترش ایده‌های ارزشمند». هفته نامه تجارت فردا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۱۱.
  2. «تداکس تهران برگزار شد: تقاطع رضایت و نارضایتی». دیجیاتو. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۱۱.
  3. "TEDxTehran | TED". www.ted.com. Retrieved 2018-01-17.
  4. Team, TEDxTehran Technology. "تهان در مسیر ۲۰۱۳ - ۲۰۱۷: تقاطع". tedxtehran.com. Retrieved 2018-04-11.
  5. "TEDxTehran | TED". www.ted.com. Retrieved 2018-01-17.
  6. Team, TEDxTehran Technology. "بر لبه شکوفایی ۲۰۱۴ - ۲۰۱۷: تقاطع". tedxtehran.com. Retrieved 2018-04-11.
  7. PRESS TV. "IRAN - Tehran hosts TEDx conference". Youtube.
  8. "TEDxTehran | TED". www.ted.com. Retrieved 2018-01-17.
  9. Team, TEDxTehran Technology. "پارادایم نو ۲۰۱۵ - ۲۰۱۷: تقاطع". tedxtehran.com. Retrieved 2018-04-11.
  10. "TEDxTehran | TED". www.ted.com. Retrieved 2018-01-17.
  11. Team, TEDxTehran Technology. "صبح بخیر تهران ۲۰۱۶ - ۲۰۱۷: تقاطع". tedxtehran.com. Retrieved 2018-04-11.
  12. «بغض‌های نوجوانی‌ام به‌خاطرِ پدر بداخلاق و سلطه‌جو و زورگو بود/رنج با ما عجین شده‌است+فیلم». خبرگزاری ایلنا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۱-۱۷.
  13. «منتقدان لیلی گلستان بیشتر دروغ می‌گویند». میدان. ۱۳۹۶-۵-۱۸ ۱۱:۲۰:۵۰ +۰۴:۳۰. دریافت‌شده در 2018-01-17. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  14. تحریریه، هیئت (۱۳۹۶-۰۵-۱۳T00:42:48+04:30). «سخنان صریح لیلی گلستان در تداکس تهران - مجله ادبی آوانگارد». مجله ادبی آوانگارد. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۵ ژانویه ۲۰۱۸. دریافت‌شده در 2018-01-17. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  15. «تداکس تهران امسال با موضوع "تقاطع" برگزار می‌شود». ایسنا. ۲۰۱۷-۱۲-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۱-۱۷.
  16. «تداکس تهران برگزار شد: تقاطع رضایت و نارضایتی». دیجیاتو. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۱-۱۷.
  17. جهان|TABNAK، سایت خبری تحلیلی تابناک|اخبار ایران و. ««تداکس تهران ۲۰۱۷» مسابقه فراخوان ایده». دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۱-۱۷. از پارامتر ناشناخته |وب‌گاه= صرف نظر شد (|وبگاه= پیشنهاد می‌شود) (کمک)
  18. Team, TEDxTehran Technology. "TEDxTehran". TEDxTehran. Retrieved 2018-01-17.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.