باشگاه فوتبال دیهیم تهران

باشگاه فوتبال دیهیم یا باشگاه فوتبال پله یک باشگاه فوتبال ایرانی بود که در ۱۳۳۳ در شهر تهران تأسیس شد. دیهیم یکی از تیم‌های زیرمجموعه خانواده تیم‌های تاج بود. پیراهن دیهیم سفید و شورت و جوراب این تیم مشکی بود و در ورزشگاه دیهیم در شرق تهران بازی می‌کرد.

دیهیم
نام کامل باشگاهباشگاه فوتبال دیهیم تهران
تاریخ تأسیس۱۳۳۳
نام ورزشگاهدیهیم
مالکپرویز خسروانی
لباس اول
دیهیم در ۱۳۵۱، زمانی که نام این تیم به پله تغییر یافته بود

پیشینه

دهه ۱۳۳۰

دیهیم در ۱۳۳۳ تأسیس شد و تا ۱۳۳۶ در دسته دوم باشگاه‌های تهران بازی کرد و در این فصل دیهیم توانست به دسته اول راه یابد. دیهیم چند فصل در دسته اول فوتبال تهران بازی کرد و دوران اوج این تیم در فصل ۴۰–۱۳۳۹ بود که توانست به مقام سوم مسابقات قهرمانی تهران دست یابد.[1]

دهه ۱۳۴۰

عنوان سومی چندان برای دیهیم خوش‌یمن نبود چرا که تیم تاج برای فصل بعد تعدادی از بهترین بازیکن‌های دیهیم را همچون بهمن نوروزی، کرم نیرلو، پرویز ابوطالب و بیوک وطن‌خواه به خدمت خود گرفت.[1] این جابجایی‌ها سبب افت دیهیم شد و این تیم در فصل ۱۳۴۱ در جدول ۱۲ تیمی آخر شد و به دسته دوم سقوط کرد.[2] دیهیم در سال ۱۳۴۲ و با مربی‌گری رسول مددنوعی پا به مسابقات دسته دوم تهران گذاشت اما مددنوعی نیز موفق نبود و فصل بعد محمود بیاتی به عنوان مربی تیم برگزیده شد اما خود او نیز به سرعت جایش را به مجتبی کردنوری داد. فصل ۱۳۴۴ با مربیگری پرویز ابوطالب آغاز شد اما تغییرات پیاپی مربیان و بازیکنان باعث شده بودند تا تیم دیهیم هیچ‌گاه بازی‌های مناسبی را انجام ندهد و با وجود آن‌که در فصل ۴۵–۱۳۴۴ در دسته اول مسابقات تهران حاضر شده بود اما فصل را بدون پیروزی پشت سر گذاشت و در نهایت باز هم رتبه دوازدهم جدول ۱۲ تیمی را از آن خود کرد. حضور دیهیم در دسته دوم و یا رده‌های آخر دسته اول ادامه داشت.

دهه ۱۳۵۰

در سال ۱۳۵۱ به مناسبت سفر پله، ستاره فوتبال برزیل به تهران که به دعوت سازمان ورزشی و فرهنگی تاج انجام گرفت نام این تیم به افتخار پله به دیهیم تغییر یافت. نام ورزشگاه خانگی دیهیم که در شرق تهران بود نیز از دیهیم به پله عوض شد[3]

مربیان

جستارهای وابسته

منابع

  1. احمدی، علی‌اکبر (۱۳۸۸). تاریخچه کامل باشگاه از دوچرخه سواران و تاج تا استقلال. تهران: انتشارات پایگان. صص. ۳۴۹. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۶-۵۷-۶.
  2. احمدی، علی‌اکبر (۱۳۸۸). تاریخچه کامل باشگاه از دوچرخه سواران و تاج تا استقلال. تهران: انتشارات پایگان. صص. ۳۳۹ تا ۳۴۲. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۵۰۹۶-۵۷-۶.
  3. عصر ايران. «آن روز که سلطان به تهران آمد». عصر ايران. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۸-۲۵.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.