ایستگاه پژوهشی هالی

ایستگاه پژوهشی هالی که توسط سازمان جنوبگان بریتانیا اداره می‌شود، بر روی یخ‌تاق برانت در جنوبگان واقع شده است، که بر روی دریای ودل شناور است.

ایستگاه پژوهشی هالی
موقعیت ایستگاه هالی در جنوبگان
اطلاعات کلی
گونهبخش‌های به‌هم پیوسته
موقعیتیخ‌تاق برانت
ساحل کایرد
جنوبگان
فرازا از رویه دریا۱٬۲۷۰ متر (۴٬۱۷۰ فوت)
علت نامگذاریادموند هالی
آغاز ساخت۱۵ ژانویه ۱۹۵۶
گشایش۵ فوریه ۲۰۱۳
مالکسازمان جنوبگان بریتانیا
شورای پژوهش محیط زیست
جزئیات فنی
مساحت هر طبقه۲٬۰۰۰ متر مربع (۲۲٬۰۰۰ فوت مربع)
طراحی و ساخت
شرکت معماریهیو براوتون
توسعه‌دهندهشورای جنوبگان بریتانیا
مهندسAECOM
پیمانکار اصلیگلیفرد ترای
ایستگاه‌های پژوهشی هالی
هالی ۱۱۹۵۶–۱۹۶۷
هالی ۲۱۹۶۷–۱۹۷۳
هالی ۳۱۹۷۳–۱۹۸۳
هالی ۴۱۹۸۳–۱۹۹۱
هالی ۵۱۹۹۰–۲۰۱۱
هالی ۶۲۰۱۲–تاکنون

در سال ۲۰۰۲ میلادی سازمان جنوبگان بریتانیا متوجه شد که پدیدهٔ یخزایی در حال وقوع است که می‌توانست به نابودی ایستگاه منجر شود. بلافاصله پس از آن، اقدام‌هایی برای طراحی ایستگاه جایگزینی انجام شد، که حاصل آن هالی ۶ بود. این ایستگاه نخستین ایستگاه پژوهشی کاملاً قابل جابجایی دنیا است؛ که از اجزایی رنگین تشکیل شده است که بر روی پایه‌های هیدرولیکی اسکی‌مانندی ساخته شده است.

ایستگاه هالی در سال ۱۹۵۶ میلادی گشایش یافته است و از آن برای مطالعهٔ جو زمین استفاده می‌شود. اندازه‌گیری‌های هالی منجر به کشف حفرهٔ ازون در سال ۱۹۸۵ میلادی شد.

این ایستگاه برای اولین بار از زمان راه اندازی(۱۹۵۶) در سال ۲۰۱۷ میلادی به علت طولانی شدن عملیات نجات ایستگاه که در اثر یخزایی انجام شده بود در طول زمستان غیر عملیاتی باقی ماند و هیچ داده ای ثبت نکرد و این فقدان اطلاعات ضربه بزرگی به تحقیقات دانشمندان محقق محیط زیست در سراسر جهان بود.

نگارخانه

منابع

    پیوند به بیرون

    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ ایستگاه پژوهشی هالی موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.