اتوبوسی به نام هوس (فیلم ۱۹۵۱)

اتوبوسی به نام هوس (به انگلیسی: A Streetcar named Desire) فیلمی از الیا کازان با بازی ویوین لی و مارلون براندو است که در سال ۱۹۵۱ توزیع شد. این فیلم از روی نمایشنامه‌ای به همین نام اثر تنسی ویلیامز ساخته شده است.

اتوبوسی به نام هوس
پوستر سینمایی فیلم از بیل گولد
کارگردانالیا کازان
تهیه‌کنندهچارلز کی فلدمن
نویسندهتنسی ویلیامز
اسکار سائول
بازیگرانویوین لی
مارلون براندو
کیم هانتر
کارل مالدن
رودی باند
نیک دنیس
موسیقیالکس نورث
توزیع‌کنندهبرادران وارنر
تاریخ‌های انتشار
۱۸ سپتامبر ۱۹۵۱
مدت زمان
۱۲۱ دقیقه
کشورایالات متحده
زبانانگلیسی

با اکران فیلم، مارلون براندو که در زمان انتخاب، بازیگری تقریباً ناشناخته بود، به عنوان یک ستاره بزرگ سینمای هالیوود به شهرت رسید و اولین نامزدی را از چهار نامزد اسکار بهترین بازیگر مرد دریافت کرد. درآمد تقریبی این فیلم در گیشه های ایالات متحده و کانادا در سال 1951 حدود 4،250،000 دلار بود که موفقیت بزرگی برای این فیلم بود.


خلاصهٔ داستان

بلانش دبوآ (ویوین لی) که مشکلات زیادی را در زندگی متحمل شده است، پس از اخراج از مدرسه‌ای که در آن به تدریس مشغول بود، برای دیدار با خواهرش استلا (کیم هانتر) به پیش وی و شوهر خواهرش استنلی کووالسکی (مارلون براندو) می‌آید. استنلی که یک قمارباز است از بدو ورود بلانش سر ناسازگاری با وی دارد و از طریق یکی از دوستانش از گذشتهٔ بلانش باخبر می‌شود و ...

نقش‌ها

جوایز

تفاوت های بین نمایشنامه و فیلم

مضامین این نمایش بحث برانگیز بود و باعث شد فیلمنامه مطابق با قانون تولید هالیوود اصلاح شود. در نمایشنامه اصلی ، شوهر بلانش پس وقتی همجنسگرایی اش توسط بلانش کشف می شود، خودکشی می کند.این خودکشی از فیلم حذف شد. بلانچ در عوض می گوید که او نسبت به ذات حساس شوهرش بی احترامی کرده و او را به سمت خودکشی سوق داده است. با این حال او اشاره ای به همجنس گرایی او نمی کند. صحنه مربوط به تجاوز جنسی استنلی به بلانچ در این فیلم کوتاه شده است. در عوض بلانش برای دفاع از خود آینه را با بطری شکسته خرد می کند.

در پایان نمایش، استلا که از سرنوشت بلانچ دلهره دارد ، با طعنه به استنلی اجازه می دهد تا از او دلجویی کند. در فیلم اما استلا، استنلی را مقصر سرنوشت بلانش می داند و تصمیم می گیرد او را ترک کند.

برخی از صحنه هایی که فیلمبرداری شده بودند برای نمایش از فیلم حدف شدند تا فیلم به اخلاق جامعه ضربه نزند. در سال 1993، پس از آنکه کمپانی برادران وارنر در هنگام گرفتن موجودی معمول بایگانی ها فیلم سانسور شده را کشف کردند ، چندین دقیقه از صحنه های سانسور شده را در بازپخش "نسخه اصلی کارگردان" به فیلم اضافه کردند.

جستارهای وابسته

اتوبوسی به نام هوس (نمایشنامه)

منابع

    پیوند به بیرون

    مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به اتوبوسی به نام هوس (فیلم ۱۹۵۱) در ویکی‌گفتاورد موجود است.
    در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ اتوبوسی به نام هوس (فیلم ۱۹۵۱) موجود است.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.