ابوالعباس

ابوالعباس، دهستانی از توابع بخش مرکزی شهرستان باغ‌ملک در استان خوزستان ایران است.

ابوالعباس
اطلاعات کلی
کشور ایران
استانخوزستان
شهرستانباغ‌ملک
بخشبخش مرکزی
دهستانمنگشت
نام محلیبلواس
مردم
جمعیت۱٬۹۹۸ نفر
اطلاعات روستایی
پیش‌شمارهٔ تلفن۰۶۱۴۳۷۲

تاریخ

«یكی از قرای معتبرة جانكی ابوالعباس است. این دهكده خیلی معتبر بوده و آثار و ابنیه و عمارات و كارونسرا و حمام و مسجد كه از گچ و سنگ بوده‌اند در آن پدیدار است. و بقعه‌ای دارد كه آن را سربخش می‌گویند. قریه ابوالعباس از آب رودخانه مزبور مشرب است. و برخی نیز معتقدند كه این قریه كه سرتاسر از درختان میوه پوشیده است روی یك شهر قدیمی احداث شده كه هم اكنون آثار و خرابه‌های آن به نام قلعة «كافرون» نامیده می‌شود، موجود می‌باشد. حضور اسكندر در جانكی گرمسیر (منطقة ابوالعباسی) به وقت تابستان چون وضع غذایی نیروهای اسكندر مقدونی با مشكلاتی روبرو شده بود. وارد منطقة جانكی شد چون جانكی در آن زمان بسیار آباد بود. اسكندر با مقابلة سردار ایرانی آرین برزین در این منطقه روبرو و به مدت دو ماه در منطقة جانكی گرمسیر متوقف گردید. پس از تلاش بسیار اسكندر سردار ایرانی شكست خورد و اسكندر چون دراین منطقه معطل شده بود این منطقه را ویران و سپس از طریق تنگ تكاب بهبهان به شیراز رفته، به تخت جمشید حمله‌ور شد. ابوالعباس داماد سلطان غزنوی در كتاب فاتح سومنات آمده است: سلطان غزنوی دامادی بنام ابوالعباس داشت كه او را مامور بازسازی شهری كه در مغرب خوزستان وجود داشت و اسكندر آن را ویران كرده بود می‌كند. ابوالعباس خدمات بسیاری انجام داد از آن جمله احداث كانال بزرگ «چك» از رودخانة زرد كه از كوه منگشت سرچشمه می‌گیرد و صحرای ابوالعباس را آباد كرده است كه این امر باعث شد بعد از سالها سرگردانی مردم مجدداً به منطقة ابوالعباس برگردند. غالب به شهن مامور كریم خان زند در زمان كریم خان زند نیز غالب ابن شهن مامور وصول مالیات حوزة رودخانة زرد از ابوالعباس تا شادگان بود . وی كه دو فرزند داشت یكی بنام علیمردان و دیگری شهن كه با باقی فامیل در ابوالعباس زندگی می‌كردند. از این دو فرزند غالب بن شهن، علیمردان بی‌وارث و دیگری شهن دارای دو اولاد بنام حبیب و سبزی بوده است. كه حبیب لالوب ابوالعباس را در تصرف خود داشته و سبزی منطقة چیدن ابوالعباس را صاحب بوده است. از حبیب بن شهن مسجدی در ابوالعباس باقی مانده كه جزء آثار باستانی محسوب و هم اكنون نیز مورد استفاده طایفة یوسف شهرویی می‌باشد و تمامی مراسمات این طایفه در این مسجد برگزار می‌گردد در این روستا خانواده‌های منسوب به ملا حبیب بن شهن را یوسف شهرویی پائینی و خانواده‌های منسوب به ملا سبزی بن شهن را یوسف شهرویی بالای می‌گویند البته این تقسیم بندی را خونین گذشته مطرح كرده تا میان این طایفه اختلاف بیاندازند. طوایف كنونی ابوالعباس 1- یوسف شهرویی 2- بدرانی 3- احمد مكانی 4- آخوند

جمعیت

این روستا در دهستان منگشت قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱٬۹۹۸ نفر (۴۲۸خانوار) بوده‌است.

منابع

    • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.