یک شب با پادشاه (فیلم)

یک شب با پادشاه (به انگلیسی: One Night with the King) نام فیلمی تاریخی حماسی است که محصول سال ۲۰۰۶ کشور ایالات متحده آمریکا است.

یک شب با پادشاه
پوستر فیلم
کارگردانمایکل سجبل
تهیه‌کنندهاستفن بلین
ریچارد جی. کوک
متیو کراوچ
لاورنس مورتورف
نویسندهاستفن بلین
تامی تنی
مارک اندرو اولسن
بازیگرانتیفانی دوپونت
جان ریس-دیویس
لوک گاس
موسیقیجی. ای. سی ردفورد
فیلم‌برداراستیون برنستین
تدوین‌گرگابریلا کریستیانی
استفن بلین
تاریخ‌های انتشار
۱۳ اکتبر ۲۰۰۶
مدت زمان
۱۲۳ دقیقه
کشورایالات متحده
زبانانگلیسی
هزینهٔ فیلم۲۰ میلیون دلار
فروش گیشه۱۳،۷۲۸،۴۵۰دلار

فیلمنامه این فیلم توسط مارک اندرو اولسن و تونی تنی با الهام‌گیری از یک کتاب عهد عتیق به نام «استِر مقدس» نوشته شده‌است؛ که در آن دختری زندگی خود را برای رهایی مردم یهود به خطر می‌اندازد و وارد زندگی خشایارشاه می‌شود.

این فیلم توانست جایزه جشنواره فیلم کَمی در سال ۲۰۰۷ را به دست آورد و در جشنواره فیلم کن سال ۲۰۰۷ به نمایش درآمد. در حالی که واقعیت چیز دیگریست، و یهودیان با مست کردن پادشاه دستور اعدام وزیر وفادار و قتل عام مخالفان را میگیرند که منجر به کشته شدن 70هزار ایرانی و به نقلی 300هزار ایرانی توسط یهودیان گردید، یهودیان این روز را به خاطر قتل عام ایرانیان جشن میگیرند و جشن پوریم نامگذاری شده و 13 فروردین را به این علت ماندن در خانه را بد یمن میدانند...

بازیگران

داستان

این فیلم در شوش ،ایران مدرن واقع شده است.خشایارشا پس از بیرون راندن همسرش ملکه وشتی از کاخ(به دلیل نافرمانی از دستور شاه و توهیین به او در ملأ عام)،(مانند داستان سیندرلا) دستور می‌دهد که از تمامی ایالت‌های ایران دخترهای زیبا و شایسته را به نزد او ببرند که سرانجام از میان همه آنان، استر را برمی‌گزیند.به همین دلیل به شاه خشایارشا توصیه می شود که او را تبعید کرده و ملکه ای شایسته تر انتخاب کند.[1]

هامان، وزیر خشایارشا روزی از کوچه‌ای در حال گذر بود که متوجه می‌شود همه به جز یک نفر که او همان مردخای است، به او تعظیم می‌کنند، او از این کار مردخای بسیار خشمگین می‌شود و با مست کردن خشایارشا و به بهانه اینکه یهودیان مالیات نمی‌پردازند دستور قتل تمامی یهودیان را در روز ۱۳ فروردین از او می‌گیرد.

استر هم که یهودی بودن خود را از پادشاه پنهان کرده بود، پس از سه روز روزه گرفتن و نیایش، به نزد خشایارشا می‌رود و با گفتن حقیقت او را از این کار منصرف می‌کند. یهودیان جهان این روز را پوریم نامیده و هرساله جشن می‌گیرند.

سپس هامان به خاطر سوء استفاده از انگشتری شاه و دروغ گفتن (که در نزد ایرانیان باستان گناه بسیار بزرگ و نابخشودنی به حساب می‌آمد) اعدام می‌شود.

نقدها

در کتاب عهد عتیق درباره این داستان آمده است: «شاه ایران زمین که در پایان جشن ۱۸۰ روزه از باده نوشی بدمست شده بود، در هنگام بدمستی، شهبانو "وشتی" را می‌طلبد تا او را به اغیار بنمایاند. ملکه از این دستور گستاخانه شاه سر باز می‌زند و شاه خشمگین، او را از شهبانویی ساقط می‌کند و او را به دست جلاد می سپارد.

یهودیان که در سراسر ایران، نفوذ فراوان داشتند، و این استنکاف وحسادت موجب شده بود که «هامان» صدراعظم خشایارشاه علیه آنان بشورد و آنان را در تنگنا قرار دهد و دستور قتل آنان را صادر کند، البته یهودیان در برخی کتاب‌های خود می‌گویند: "مردخای" که پیشوای دینی یهودیان در عصر خشایارشاه بوده، وقتی حاضر به تعظیم در مقابل هامان نمی‌شود، او و اتباعش مورد غضب‌هامان قرار گرفته و تهدید به مرگ می‌شوند.

و از طریق استر موفق می شوند هامان وزیر شاه را خلع و دستور قتل او و دیگر دشمنان یهودیان ایران زمین را از خشایارشاه میگیرند.

منابع

  1. «MOVIE REVIEW:One Night with the King». The Christian Broadcasting Network. دریافت‌شده در ۲۱ دسامبر ۲۰۱۹.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.