یاورآباد

تاریخچه

روستای یاورآباد در تاریخ 1312 مصادف با دستور رضاخان مبنی بر یکجانشینی عشایر که به تخت قاپو شهرت دارد بنا گذاشته شد.

کارشناسانی که به فرمان حکومت وقت، به بیرگان آمدند محل هایی را برای احداث روستاها انتخاب نمودند که پس از مشورت و نظرخواهی از یاور خان یکی از کلانتران طایفه راکی مالملی، محل کنونی روستا به این امر اختصاص یافت و به دلیل اینکه بنای اولیه و هچنین بسط و سامان آن توسط یاور خان و فرزندانش انجام شده بود به نام ایشان در تقسیمات ارضی کشور ثبت گردید.

مناطق گردشگری

شیلات ماهی

این محل علاوه بر تولید و فروش ماهی قزل آلا، محیطی بسیار زیبا برای تفریح و استراحت دارد. و همچنین چشمه ای بالای سر شیلات قرار دارد و آب این مجتمع را تامین می کند بسیار سرد و گورارا می باشد.

چشمه مروارید

این چشمه که در شرق روستا قرار دارد بزرگترین دبی خروجی آب در بین چشمه های منطقه بیرگان را می باشد.

آب این چشمه سرشار از مواد معدنیست و آب آن با بهترین و با کیفیت ترین آب چشمه های ایران برابری می کند.

محیط زیست

این منطقه که درازای زردکوه بختیاری قرار دارد آب و هوای بسیار مطبوعی دارد. در زمستان ها برف فراوانی در این منطقه می بارد که سبب ایجاد بهار و تابستان های بسیار دلنشینی در این منطقه می شود.


گردو و زردآلود از درختان پُرکاشت این منطقه و روستا می باشد.

اقوام ساکن

همه ی اهالی این روستا از قوم بختیاری هستند و در تقسیم بندی طوایف بختیاری بابادی باب طایفه بزرگ راکی مالملی می باشند.

جمعیت

این روستا در دهستان بیرگان قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۴ نفر (۱۷خانوار) بوده‌است. در سال 1399، تعداد خانوار ساکن در این روستا به 33 خانوار مشتمل می گردد.

جستارهای وابسته

منابع

    • «نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن ۱۳۸۵». درگاه ملی آمار ایران. بایگانی‌شده از اصلی در ۱ ژانویه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۱ ژانویه ۲۰۱۳.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.