کهکشان جسم هوگ

کهکشان جسم هوگ از پیچیده‌ترین کهکشان‌ها که در صورت فلکی مار واقع شده‌است. این کهکشان در سال ۱۹۵۰ هنگامی که اخترشناس آرتور هوگ در حال مطالعهٔ این شی غیرمعمول بود دیده شد، خارج این حلقه تحت سلطهٔ ستارههای آبی روشن است، در حالیکه در نزدیکی مرکز توپی از ستارگان قرمز رنگ وجود دارد که احتمالاً خیلی قدیمی‌تر هستند. در واقع می‌توان گفت که ستارهٔ عظیمی در مرکز کهکشان قرار دارد و دیگر سیاره‌ها و ستاره‌ها به دور آن در حال گردش هستند، به همین دلیل به آن دو کهکشان نیز می‌گویند.

کهکشان جسم هوگ
تصویر جسم هوگ گرفته شده توسط تلسکوپ فضایی هابل در ژوئیه سال ۲۰۰۱
داده‌های مشاهده (مبدأ (ستاره‌شناسی) مبدأ)
صورت فلکیمار (صورت فلکی)
بعد15h 17m 14.4s[1]
میل 08″ 35′ +21°
انتقال به سرخ۱۲۷۴۰±۵۰ km/s
نردبان فاصله کیهانی۶۱۲٫۸±۹٫۴ سال نوری (۱۸۷٫۹±۲٫۹ Mpc)[a]
قدر ظاهری (B)16.2
مشخصات
ریخت‌شناسی کهکشان‌ها(RP)E0 or (RP)SA0/a
اندازه۱۲۱±۴ kly in diameter
قطر زاویه‌ای (V)0.28′ × 0.28′
ویژگی‌های قابل توجهRing galaxy
سایر تعیین‌ها
PGC 54559, PRC D-51

بین این دو، شکافی وجود دارد که کاملاً تاریک به نظر می‌رسد. این مسئله که «جسم هوک» و حلقهٔ ستارگان و گاز آن چگونه تشکیل شده، هنوز یک راز است. اما فرضیات پیدایش شامل برخورد یک کهکشان در میلیاردها سال پیش و اثر گرانشی یک نوار مرکزی است که بتازگی ناپدید شده‌است. اخیراً با استفاده از یک الگوریتم نویززدایی هوشمند مصنوعی مجدداً پردازش شده‌است. مشاهدات در طول موج رادیویی نشان می‌دهد که جسم هوگ در میلیاردها سال پیش با یک کهکشان کوچکتر ادغام نشده‌است. این شی فضایی حدود ۱۰۰ هزار سال نوری گستردگی دارد و در فاصلهٔ تقریبی ۶۰۰ میلیون سال نوری از ما واقع شده‌است. به‌طور شانسی در این تصویر در موقعیت ساعت ۷ و فاصلهٔ خالی بین کهکشان و حلقهٔ ستارگان یک کهکشان مارپیچی دیده می‌شود که در فاصله دورتری از جسم هوگ قرار دارد. می‌توان گفت که این کهکشان به ما نشان می‌دهد که برخورد و ادغام شدن کهکشان راه شیری و آندرومدا چگونه است.

منابع

  1. "{{جا:PAGENAME}}". NASA/IPAC Extragalactic Database. Retrieved 2016-06-28.

Nasa

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.