کردها در استانبول

جمعیت کردها در استانبول (انگلیسی: Kurds in Istanbul) به مقدارهای مختلفی بین ۳ تا ۴ میلیون نفر تخمین زده می شود. از سال ۱۹۹۰ مهاجرت اجباری از جنوب شرقی ترکیه، میلیون ها کرد را به شهرهایی مانند استانبول، آنکارا و ازمیر آورد. [1] جمعیت کردها در استانبول بین ۳ تا ۴ میلیون نفر تخمین زده می‌شود (سال ۱۹۹۷). [2] [3] [4] همچنین طبق تخمین دیگری جمعیت کردها در استانبول، آنکارا، ازمیر و سایر شهرهای بزرگ (به جز استان های کردنشین ترکیه) در حدود ۳۵ درصد کل جمعیت کردهای ترکیه است که چیزی حدود ۶ تا ۸ میلیون می باشد.[5]

کردها در استانبول
کل جمعیت
۲٬۰۰۰٬۰۰۰ – ۴٬۰۰۰٬۰۰۰
مناطق با جمعیت چشمگیر
استانبول
زبان‌ها
زبان کردی، زبان ترکی
دین
اسلام سنی

محلات با اکثریت کرد

  1. کارایوللاری
  2. غازی محله
  3. تارلاباشی
  4. فاتح (در این ناحیه از استانبول ایرانیان زیادی نیز زندگی می‌کنند)

تاریخچه

اولین انجمن‌های فرهنگی و سیاسی کرد در استانبول تأسیس شد. در زمان سلطنت عبدالحمید دوم (۱۸۷۶-۱۹۰۹) کردها در استانبول تولید ادبیات را با توجه به شرایط کردها آغاز کردند. در سال ۱۹۱۸، روشنفکران کرد، انجمن ظهور کردها را در استانبول تأسیس کردند. در مارس ۱۹۹۵ شورش‌های کرد در استانبول آغاز شد. درگیری بین تظاهرکنندگان طرفدار کرد و پلیس ترکیه بارها در استانبول رخ داده‌است. چنین رویدادهایی در سال ۲۰۱۱، ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ رخ داده‌است.

نگرش سیاسی

حدود ۳٫۹٪ از ساکنان استانبول خود را کرد می‌دانند. طبق یک نظرسنجی، در میان این گروه ۹۰٪ مخالف ایده استقلال کردها از ترکیه بودند، در حالی که طبق نظرسنجی دیگر، تنها ۹٪ از حزب HEP حمایت می‌کردند. در ۲۹ ژوئن ۲۰۱۳، ۱۰٬۰۰۰ معترض به همبستگی با کردها در میدان تقسیم تجمع کردند. حدود ۱۰۰۰ فعال کرد از استانبول پس از فراخوان بسیج عبدالله اوجلان (۱۶ سپتامبر ۲۰۱۴) به کوبانی رفتند.

جستارهای وابسته

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.