کتابخانه ملی آلمان

کتابخانه ملی آلمان (به آلمانی: Deutsche Nationalbibliothek) در سال ۱۹۹۰ بر مبنای پیمان وحدت دو آلمان، با ترکیب و ادغام کتابخانه‌های ملی موجود در لایپزیگ (Deutsche Bucherei تأسیس ۱۹۱۲) و فرانکفورت (Deutsche Bibliothek تأسیس ۱۹۷۴) و نیز آرشیو موسیقی برلین (Deutsche Musikarchive تأسیس ۱۹۷۰) به وجود آمد.

کتابخانه ملی آلمان
کتابخانه ملی آلمان در فرانکفورت
کشورآلمان
نوعکتابخانه ملی
تأسیس۱۹۱۲ (۱۹۱۲)
ارجاع به قانونLaw regarding the German National Library
موقعیتفرانکفورت، لایپزیگ، آلمان
مختصات۵۰°۷′۵۱٫۹۸″ شمالی ۸°۴۰′۵۹٫۳۵″ شرقی, ۵۱°۱۹′۵۰٫۵″ شمالی ۱۲°۲۳′۴۸٫۱″ شرقی
گردآوری
حجم کل ذخایرکارهای چاپ شده مرسوم، میکروفیلم‌ها، فایل‌های صوتی و منابع دیجیتال به صورت ذخیره سخت‌افزاری و اینترنتی
شمار32.۷ میلیون مورد (۲۰۱۶)
معیارهای جمع‌آوریتمام تألیفات در آلمان، تمام تألیفات به زبان آلمانی که خارج از کشور چاپ شده‌اند، تمام ترجمه‌ها از زبان آلمانی، تمام تألیفاتی که در خارج از کشور راجع به آلمان چاپ شده‌اند.
قانون واسپاریبله، از ۱۹۳۵
دسترسی و استفاده
شرایط دسترسیافراد باید بالای ۱۸ سال باشند و پاسپورت یا کد ملی معتبر داشته باشند.
گردش سالیانهٔ کتاب۴۲۷٬۲۷8 (2016)
شمار اعضا۱۸۸٬۲۷9 (2016)
اطلاعات دیگر
بودجه52.3 million یورو (۲۰۱۶)
مدیرElisabeth Niggemann (1999)
شمار کارکنان626.5 FTE (۲۰۱۶)
وبگاه
نقشه

وظایف این کتابخانه به عنوان یک مرکز ملی اطلاع‌رسانی عبارتست از: گرد آوری کل انتشارات آلمان و کتابهای آلمانی زبان در جهان از سال ۱۹۱۳ به بعد، حفظ و نگهداری دراز مدت مجموعه، دبیزش و سازماندهی جامع آنها. این وظایف کتابخانه را ملزم می‌کند که ضمن انتشار کتابشناسی ملی دسترسی نا محدود افراد را به مجموعه تأمین کند. مسؤولیتهای کتابخانه ملی آلمان منطبق با تعریفی است که یونسکو از کتابخانه‌های ملی داده‌است.

مجموعه کل کتابخانه ملی آلمان ۱۵ میلیون مدرک است (در سال ۱۹۹۷) به اضافه ۷۹۰ هزار موسیقی ضبط شده و چاپی که در برلین نگهداری می‌شود. سالانه حدود ۳۰۰۰۰۰ مدرک به مجموعه اضافه می‌شود. کتابخانه ملی آلمان یک کتابخانه واسپاری است و قانون فهرست‌نویسی پیش از انتشار را اجرا می‌کند. کتابخانه ملی بر مبنای قانون ۱۹۹۰ یک سازمان مستقل و کاملاً خود مختار است و نظارت عالی آن با وزارت کشور است. وظایف ملی کتابخانه عبارتست از: تدوین قواعد برای برگه آرایی؛ تدوین قواعد برای فهرست نویسی؛ همکاری ملی و نگهداری فهرستهای مستند موضوعی، مشاهیر و سازمانها؛ تهیه و تدوین استاندارد، و معیارهای کتابداری و کتابخانه ها؛ مرکز ملی ISSN؛ اجرای برنامه «ایجاد و ارتباط گسترده بین سازمانهای اطلاع‌رسانی و انجمن‌های کتابداری».

در زمینه همکاری‌های بین‌المللی وظایف زیر را بر عهده دارد: شرکت فعال در کنفرانس کتابخانه‌های ملی اروپا (CENL)؛ شرکت فعال در کنفرانس ایفلا؛ اجرای برنامه کنترل جهانی کتابشناختی؛ اجرای برنامه مارک بین‌المللی و یونی مارک (UBCIM)؛ شرکت فعال در کمیسون حفاظت و دستیابی اروپا (ECPA)؛ شرکت فعال در کمیسیون حفاظت و دستیابی آمریکا (CAB)؛ همکاری با یونسکو، ISO و انجمن بین‌المللی موسیقی.[1]

منابع

  1. پوری سلطانی؛ دانشنامه کتابداری و اطلاع‌رسانی

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.