کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی

کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی یا به اختصار، کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه، یکی از کتابخانهٔ‌های دانشگاهیِ ایران و از زیر مجموعه‌های دانشگاه علامه طباطبائی است. این کتابخانه غنی‌ترین کتابخانه کشور در حوزه علوم انسانی و اجتماعی است.[1] شالودهِ این کتابخانه در سال ۱۳۶۴ با مجموعه‌ای از کتاب‌هایی از منابع فارسی و غیر فارسی و مرتبط با علوم انسانی و علوم اجتماعی شکل گرفت. بر اساس مصوبه سال ۱۳۶۸، کتابخانه مرکزی با توجه به رسالت آموزشی و پژوهشی خود، موظف است با کتابخانه‌های هر دانشکده این دانشگاه، ارتباط و همکاری نیمه متمرکزی داشته باشد.[2] هدف اصلی این کتابخانه، گردآوری منابع علمی و آموزشی و اشاعهٔ اطلاعات در جهت تقویت برنامه‌های آموزشی و پژوهشی تعریف شده‌است.[3]

کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه
کشورایران
نوعکتابخانه دانشگاهی
تأسیس۱۳۶۴ خورشیدی
موقعیتتهران، دانشگاه علامه طباطبائی
اطلاعات دیگر
مدیرسید مهدی طاهری
وبگاه

منابع کتابخانه

تصویری از درب ورودی کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی

کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه دارای بیش از ۷۰ هزار ۴۰۰ جلد کتاب چاپی فارسی و عربی است. این کتابخانه همچنین بیش از ۳۶ هزار ۴۵۰ جلد کتاب لاتین، و بیش از ۲۰ هزار جلد پایان‌نامه و رساله فارسی و لاتین، طرح تحقیقاتی دارد. از دیگر منابعی که به غنی بودن این کتابخانه می‌افزاید، دارا بودن بیش از ۲۸۰ هزار شیء دیجیتالی (کتاب، مقاله، پایان‌نامه، رساله، طرح تحقیقاتی، مواد دیداری و شنیداری، استاندارد و اشیای دیگر) و بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب اهدایی و بیش از ۱۲۵۰ جلد کتاب کودک است.[4]

بخش‌های کتابخانه

کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه علامه طباطبائی دارای بخش‌های متعددی است. برخی از مهم‌ترین این بخش‌ها عبارتند از:

  • بخش امانت و خدمات تحویل مدرک
  • بخش سازماندهی و پردازش دانش
  • بخش نشریات ادواری
  • بخش پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی
  • بخش اسناد و مدارک
  • بخش خدمات مرجع (فیزیکی و الکترونیکی)
  • بخش کتابخانه دیجیتالی[2] این بخش در هشتمین جشنواره وب موفق به اخذ رتبه نخست از دیدگاه مردمی شد.[5]

فراگیری کرونا

در زمان شیوع بیماری کرونا، امکان دسترسی الکترونیکی به خدمات کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه فراهم شد.[6]

منابع

  1. 1330 (۲۰۲۰-۰۶-۰۲). «دانشگاه علامه دارای غنی‌ترین کتابخانه در حوزه علوم انسانی است». ایرنا. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۲-۲۹.
  2. «کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه». library.atu.ac.ir. بایگانی‌شده از اصلی در 29 اكتبر 2018. دریافت‌شده در 2020-12-29. تاریخ وارد شده در |archive-date= را بررسی کنید (کمک)
  3. «کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه». library.atu.ac.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۴ ژانویه ۲۰۲۱. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۲-۲۹.
  4. «کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه». library.atu.ac.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۲-۲۹.
  5. «از دیدگاه مردمی انتخاب شد؛ رتبه اول کتابخانه دیجیتالی دانشگاه علامه طباطبائی در جشنواره وب ایران | کتابخانه‌های وابسته». library.razavi.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۲-۲۹.
  6. «امکان دسترسی الکترونیکی به خدمات کتابخانه مرکزی دانشگاه علامه». shahraranews.ir. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۱۲-۲۹.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.