کانون یاریگران

کانون یاریگران دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۷۶ توسّط چند نفر از دانشجویان این دانشگاه تأسیس و در سال ۱۳۷۷ از سوی معاونت فرهنگی دانشگاه به رسمیت شناخته شد.[1][2][3][4]

کانون یاریگران دانشگاه صنعتی شریف
بنا نهاده۱۳۷۶ خورشیدی
وبگاه

هدف اصلی این کانون، آموزش به قشرهای آسیب‌پذیر جامعه می‌باشد. در حال حاضر کانون یاریگران با سه جامعهٔ هدف کودکان بهزیستی، کودکان کار و خیابان و کودکان تک‌سرپرست همیاری می‌نماید.[5][6][7]

همچنین کانون یاریگران با کمک دانشجویان و دبیران مجرّب، برای مددجویان متقاضی شرکت در کنکور به‌طور منظّم و هفتگی کلاس‌های کنکور با برنامه‌ریزی مدوّن بر اساس برنامهٔ مصوّب شورای مدیران که مورد تأیید گروه کارشناسان مجرّب آموزشی قرار گرفته‌است، برگزار می‌نماید. البته فعالیت‌های کانون به همیاری علمی محدود نمی‌شود و کانون یاریگران فعالیت‌های فوق برنامه‌ای مرتبط با جوامع هدف و جامعه داوطلبان از قبیل اردوها و جشن‌ها به‌طور جداگانه یا مشترک بین دو گروه برگزار می‌کند.

مراکز مورد همکاری با کانون یاریگران

در حال حاضر کانون یاریگران دانشگاه صنعتی شریف با سه دسته از قشرها آسیب‌پذیر فعالیت می‌کند. این دسته‌ها عبارتند از:

کودکان کار و خیابان

هر فرد زیر ۱۸ سال که به منظور کسب درآمد به فعّالیّت اقتصادی اشتغال داشته باشد، کودک کار نامیده می‌شود. کودکان کار که در زمینه‌های مختلف تولیدی، خدماتی یا مشاغل کاذب مشغول به کارند، ضمن محرومیت از حق آموزش، در معرض انواع آسیب‌های روحی، جسمی و جنسی قرار دارند. اغلب کودکان تحت پوشش این مراکز از میان کودکان مهاجر و بازمانده از تحصیل هستند و کارت تردّد ندارند. به دلیل مشکلات ناشی از نداشتن کارت تردّد و ساعات کاری زیاد، اکثر این کودکان مدرسه نمی‌روند. کانون یاریگران از سال ۱۳۹۰ همکاری خود را با مراکز حمایت از کودکان کار آغاز کرده‌است. این مراکز از کودکان حمایت آموزشی، مددکاری، بهداشتی و … می‌کنند. فعّالیّت عمدهٔ کانون یاریگران در این مراکز، تدریس به این کودکان به عنوان معلّم ثابت است.

کانون یاریگران در حال حاضر با مددجویان سه سازمان مردم‌نهاد که هدف آن‌ها کمک به کودکان کار و خیابان است همکاری می‌کند. این سازمان‌ها عبارتند از:

کودکان تحت نظر بهزیستی

کانون یاریگران از سال ۱۳۷۶ فعّالیّت خود را با مراکز بهزیستی آغاز نموده‌است. مراکز بهزیستی، کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست را تحت پوشش قرار می‌دهند. این کودکان در مراکز شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند. امکانات و وضعیت زندگی این کودکان بستگی زیادی به نوع مرکز (خصوصی یا دولتی)، محلّ مرکز، مسئولین مرکز و همچنین خیّرین حامی مرکز دارد.[8]

کانون یاریگران در حال حاضر با مددجویان چند مرکز بهزیستی همکاری می‌کند. این مراکز عبارتند از:

  • بهزیستی شهید ترکمانی (خردسال)
  • بهزیستی دخترانه رستگاران خانه مهر
  • بهزیستی پسرانه شریف
  • بهزیستی دخترانه مهرطه
  • بهزیستی دخترانه مطهری
  • بهزیستی پسرانه شهدای انقلاب اسلامی
  • بهزیستی بعثت

کودکان تک سرپرست

کانون یاریگران از سال ۱۳۹۰ فعّالیّت خود را با مراکز حمایت از کودکان تک‌سرپرست آغاز نموده‌است. در این خانواده‌ها، اغلب به دلایل مختلف همچون فوت، بیماری، اعتیاد، نقص عضو، مادر سرپرست خانواده است. کانون یاریگران در طول سال، کلاس‌های رفع اشکال و تقویتی برای این دانش‌آموزان در همه مقاطع برگزار می‌کند.

تعدادی از سازمان‌های حمایتی فعال، با کودکان تک‌سرپرست فعالیت می‌کنند. سازمان‌های حمایتی همکار با کانون یاریگران عبارتند از:

  • سازمان حمایتی بنیاد کودک[9]
  • سازمان حمایتی نذرفرهنگی امام رضا (ع)[10]
  • سازمان حمایتی بنیاد حضرت زینب کبری (س)
  • انجمن حمایت از زندانیان
  • انجمن احیا ارزش‌ها و توان یاب
  • مرکز مهر آفرین

علاوه بر این مراکز، مرکز کنکور کانون دانشگاه صنعتی شریف با هدف آماده‌سازی مددجویان کنکوری مراکز تحت حمایت کانون یاریگران، به کمک دانشجویان و دبیران مجرّب، فعالیت می‌کند. فعالیت این مرکز بر اساس پروپوزال مصوّب شورای مدیران کانون یاریگران که مورد تأیید گروه کارشناسان مجرّب آموزشی قرار گرفته‌است، می‌باشد.

در حال حاضر کانون یاریگران با این مراکز همکاری می‌کند که با توجه به تعداد فعالّین کانون و ظرفیت آن ممکن است در آینده به این مراکز افزوده شود. همچنین با نظر مجمع عمومی یاریگران، ممکن است علاوه بر این سه قشر، قشرها دیگری به جامعه هدف کانون یاریگران اضافه گردد.[11]

اطلاعات مراکز در ارتباط با یاریگران

شیر خوارگاه شهید ترکمانی

این مرکز در جامعه هدف بهزیستی قرار می‌گیرد. کودکان 0تا 6 سال را شامل می‌شود که کانون یاریگران با کودکان 1تا6 سال آن در ارتباط است. کودکان 0تا 6 سال را شامل می‌شود که کانون یاریگران با کودکان 1تا6 سال آن در ارتباط است. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مجاز است، اما در روزهای متفاوت انجام می‌گیرد. برنامه اصلی این مرکز، کلاس‌های هفتگی نقاشی، کاردستی، داستان‌خوانی و … است. در کنار این برنامه، برنامه‌های جشن و اردو نیز برای کودکان این مرکز برگزار می‌شود. در صورتی که علاقمند به فعالیت در شیرخوارگاه هستید، در فرم ذکر نمایید. در صورت ایجاد نیاز در مرکز، هماهنگی لازم برای حضور، توسط مسئول واحد داخلی با افرادی که فرم خود را تکمیل کرده باشند، صورت می‌گیرد.

مرکز بهزیستی رستگاران خانه مهر کرج

این مرکز در جامعه هدف بهزیستی قرار می‌گیرد و دختران در مقطع ابتدایی را شامل می‌شود . حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز، مانعی ندارد. برنامه‌های کانون یاریگران ، برگزاری کلاس‌های تقویتی و همین‌طور برگزاری جشن‌ها و اردوها برای کودکان حاضر در این مرکز می‌باشد.

مرکز بهزیستی مهر طه

این مرکز در جامعه هدف بهزیستی قرار می‌گیرد و دختران مقطع ابتدایی تا دبیرستان را شامل می‌شود که عمده فعالیت‌های کانون یاریگران، با دانش آموزان مقطع ابتدایی این مرکز است. تن‌ها داوطلبان دختر می‌توانند در این مرکز حضور داشته باشند. این مرکز، برای مددجویان خود ۲-۳ ساعت را در روز را با عنوان ساعت سکوت در نظر گرفته‌است که دانش‌آموزان به مطالعه دروس و انجام تکالیف خود می‌پردازند. داوطلبان این مرکز، در ساعت سکوت برای کمک به دانش‌آموزان حضور به هم می‌رسانند.

مرکز بهزیستی مطهری

این مرکز در جامعه هدف بهزیستی قرار می‌گیرد و دختران مقطع ابتدایی تا دبیرستان را شامل می‌شود که عمده فعالیت‌های کانون یاریگران با دانش آموزان مقطع دبیرستان این مرکز است. تن‌ها داوطلبان دختر، می‌توانند در این مرکز حضور داشته باشند. برنامه اصلی کانون یاریگران در این مرکز، برگزاری کلاس‌های تقویتی می‌باشد اما به صورت موردی برنامه‌های فرهنگی-تفریحی همچون تئاتر، سینما، بازدید و ساخت اوریگامی در این مرکز انجام می‌شود.

مرکز بهزیستی شهدای انقلاب

این مرکز در جامعه هدف بهزیستی قرار می‌گیرد و پسران دانش آموز مقطع دبیرستان را شامل می‌شود. تنها داوطلبان پسر می‌توانند در این مرکز حضور داشته باشند. برنامه اصلی کانون یاریگران برگزاری کلاس‌های تقویتی و رفع اشکال است و پیشتر برنامه‌های فرهنگی-تفریحی به صورت موردی همچون استخر، فوتبال و کوهنوردی برای مددجویان این مرکز برگزار می‌شود.

جمعیت دفاع از کودکان کار وخیابان

این مرکز در جامعه هدف کودکان کار و مهاجر قرار می‌گیرد و دانش آموزان مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر، در این مرکز مانعی ندارد. برنامه‌های کانون یاریگران ، برگزاری کلاس‌های آموزشی و فرهنگی و همین‌طور برگزاری جشن و اردو برای کودکان حاضر در این مرکز می‌باشد. همچنین اعضای کانون یاریگران در برنامه زیباسازی این مرکز همکاری داشته‌اند.

کانون فرهنگی حمایتی کودکان کار کوشا

این مرکز در جامعه هدف کودکان کار و مهاجر قرار می‌گیرد و دانش آموزان پیش از دبستان، دبستان و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامه‌های کانون یاریگران، برگزاری کلاس‌های آموزشی و فرهنگی و همین‌طور برگزاری جشن‌ها و اردوها برای کودکان حاضر در این مرکز می‌باشد.

انحمن حمایت از کودکان کار

این مرکز در جامعه هدف کودکان کار و مهاجر قرار می‌گیرد و دانش آموزان مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. کلاس‌های آموزشی مستمر که در طول سال برگزار می‌شوند عمدتا ویژه مددجویان پسر می‌باشد. برنامه‌های کانون یاریگران ، برگزاری کلاس‌های آموزشی، فرهنگی، جلسات پخش و نقد فیلم و همین‌طور برگزاری جشن‌ها و اردوها برای کودکان حاضر در این مرکز می‌باشد.

بنیاد کودک

این مرکز در جامعه هدف کودکان تک سرپرست قرار می‌گیرد و دانش آموزان مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامهٔ اصلی کانون یاریگران در این مرکز، برگزاری کلاس‌های تقویتی و رفع اشکال است. عمدهٔ این کلاس‌ها در بازه‌های نزدیک به امتحانات پایان ترم برگزار می‌شود و داوطلبان برای شرکت در کلاس‌ها در بازه حدودا یک ماهه پیش از شروع امتحانات به صورت دسته‌جمعی در روزهای پنج‌شنبه با مینی‌بوس به ساختمان محل تدریس می‌روند.

نذر فرهنگی امام رضا (ع)

این مرکز در جامعه هدف کودکان تک سرپرست قرار می‌گیرد و دانش آموزان مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. عمده فعالیت‌های کانون یاریگران مرتبط به رده سنی دبیرستان است. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامه کانون یاریگران در این مرکز، برگزاری کلاس‌های تقویتی و رفع اشکال است.

بنیاد زینب کبری(س)

این مرکز در جامعه هدف کودکان تک سرپرست قرار می‌گیرد و دانش آموزان مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامه کانون یاریگران ، برگزاری کلاس‌های تقویتی و رفع اشکال برای کودکان حاضر در این مرکز می‌باشد.

انجمن احیا ارزش‌ها و توان یاب

این مرکز در جامعه هدف کودکان تک سرپرست مبتلا به ایدز قرار می‌گیرد و دانش آموزان مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامه‌های کانون یاریگران در این مرکز، همکاری در برگزاری جشن‌ها و برنامه‌های مناسبتی و برگزاری غرفه‌های آگاهی‌بخشی در زمینه ایدز در دانشگاه می‌باشد. نیازهای داوطلبی مرکز به صورت محدود و مناسبتی است.

بنیاد امید مهر

این مرکز در جامعه هدف کودکان کار تک سرپرست ، دختران آسیب دیده، قرار می‌گیرد و دختران مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامه‌های کانون یاریگران در این مرکز، شامل کلاس‌های درسی و تقویتی می‌باشد .

انجمن حمایت از زندانیان

این مرکز در جامعه هدف تک سرپرست ، کودکانی که به هر دلیل سرپرست آن‌ها زندانی شده‌اند، قرار می‌گیرد و دانش آموزان ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامه‌های کانون یاریگران ، برنامه‌های اموزشی هم چون کلاس‌های تقویتی ، برنامه‌های فرهنگی و برگزاری جشن‌ها در این مرکز انجام می‌شود.

مرکز مهرافرین

این مرکز جامعه هدف کودکان تک سرپرست را شامل می‌شود و دانش آموزان مقطع ابتدایی و دبیرستان شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برنامه‌های کانون یاریگران ، برنامه‌های اموزشی هم چون کلاس‌های تقویتی در این مرکز برگزار می‌شود.

مرکز کنکور کانون یاریگران

این مرکز جامعه هدف تک سرپرست، کودکان کار و مهاجر که در مقطع پیش دانشگاهی و پشت کنکور هستند، قرار می‌گیرند. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برگزاری کلاس‌های رفع اشکال کنکور، اردوهای جمع‌بندی از جمله برنامه‌های این مرکز به‌شمار می‌روند. مرکز کنکور برای مسئولیت‌های زیر نیاز به داوطلب دارد: 1. جذب منابع مالی: با توجه به هزینه‌های برگزاری کلاس‌های کنکور، تهیه کتاب‌ها و برگزاری اردوهای جمع‌بندی، نیاز به تأمین منابع مالی در این مرکز به شدت موجود است. 2. مدرس

مرکز بهزیستی کودکان خیابانی بعثت

این مرکز جامعه هدف بهزیستی ، کودکان خیابانی و بد سرپرست، قرار می‌گیرد و پسران 8تا12 سال را شامل می‌شود. حضور داوطلبان دختر و پسر در این مرکز مانعی ندارد. برگزاری جشن‌ها، اردوها و کلاس‌های فرهنگی از جمله برنامه‌های این مرکز به‌شمار می‌روند.

نشریه «کیش مهر»

نشریه کیش مهر نوعی گاهنامهٔ اجتماعی-فرهنگی می‌باشد که به صورت رایگان در بین دانشجویان توزیع می‌گردد. مطالب این نشریه شامل فعالیت‌های کانون، اخبار، بررسی آسیب‌های اجتماعی و مطالبی که نوعاً یادآوری و تلنگری برای دانشجویان در زمینهٔ مشکلات اجتماعی و معضلات موجود در جامعه می‌باشد، هستند. این نشریه در جشنواره نشریات دانشجویی منطقه یک کشور سال ۹۳ حائز مقام اول شد.[12]

منابع

  1. http://www.hawzah.net/fa/Magazine/View/4892/7931/103219/
  2. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲ ژانویه ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۴ اوت ۲۰۱۵.
  3. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۴ اوت ۲۰۱۵.
  4. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ اوت ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۴ اوت ۲۰۱۵.
  5. http://alumsharif.org/index.php/information/bulletin-board/item/176-2014-09-02-05-46-29
  6. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۳ اوت ۲۰۱۵.
  7. http://choobkhat.hamshahrilinks.org/Contents/هيچ‌کس-از-کانون-نمي‌رود%5Bپیوند+مرده%5D
  8. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۲۱ آوریل ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۴ اوت ۲۰۱۵.
  9. http://www.childf.com/newsurl/391/دانش-آموزان-با-استعداد-تهرانی-میهمان-یاریگران-شریف-شدند-/default.aspx
  10. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۷ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۴ اوت ۲۰۱۵.
  11. http://mehrafarinorg.com/?p=9124
  12. http://mse.sharif.ac.ir/web/fa/home/-/tagged_content/JHJu/id/1746911/حضور+دانشجویان+شریف+در+جشنواره+نشریات+دانشجویی+منطقه+یک+کشور%5Bپیوند+مرده%5D

پیوند به بیرون

وب‌گاه رسمی

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.