کالکا

کالکا (به هندی: कालका) شهری در ناحیهٔ پنجکولا در ایالت هاریانا هند است که نام خود را از ایزدبانو کالی گرفته است. کالکا در کوه‌پایه‌های هیمالیا واقع شده و دروازه‌ای به ایالت همسایه، هیماچال پرادش است. کالکا در جادهٔ ملی ۲۲ میان چندی‌گر و شیملا در پایانهٔ راه‌آهن کالکا شیملا واقع شده است. در جنوب کالکا، شهرهای پینجور و پاروانو قرار دارند. کالکا نسبت به این دو شهر که کمربندی صنعتی میانشان شکل گرفته است، از گسترش صنعتی دور مانده است.

کالکا

कालका
کالکا
مختصات: ۳۰٫۸۳°شمالی ۷۶٫۹۳°شرقی / 30.83; 76.93
کشور هند
ایالتهاریانا
ناحیهپنجکولا
بنیان‌گذاری۱۸۴۲
مساحت
  کل۲ کیلومتر مربع (۰٫۷۷ مایل مربع)
بلندی
۶۵۶ متر (۲۱۵۲ پا)
جمعیت
 (۲۰۱۱)
  کل۳۰۸۸۷
منطقه زمانییوتی‌سی +۵٫۳۰ (IST)
کد پستی
۱۳۳۳۰۲
پیش‌شماره(های) تلفن۱۷۳۳
پلاک خودروHR-49
وبگاه
www.kalka.city

تاریخچه

کالکا در ۱۸۴۳ زیر سلطهٔ هند بریتانیا درآمد. شهر بعدها محل اتصال خط‌های راه‌آهن دهلی–امبالا کانتانمنت–کالکا و کالکا شیملا گردید. کالکا تا سال ۱۹۰۱ میلادی جمعیتی برابر ۷٬۰۴۵ نفر داشت. کمیتهٔ شهری کالکا در ۱۱ آوریل ۱۹۳۳ ایجاد گردید.

آب و هوا

کالکا دارای آب و هوایی نیمه‌گرمسیری با یک فصل بارندگی از اواخر ژوئن تا اوایل اکتبر است. تابستان در میان آوریل آغاز می‌گردد و بیشینه دمای آن در مه و ژوئن روی می‌دهد. پس از آن فصل بارندگی فرا می‌رسد که همراه با کاهش دما و افزایش رطوبت است. دما در اکتبر و نوامبر متعادل باقی می‌ماند، وانگهی تا پایان نوامبر شروع به کاهش می‌کند. زمستان در طول دسامبر، ژانویه و فوریه فرا می‌رسد که کمینهٔ دما در اوایل ژانویه روی می‌دهد. فصل زمستان اگرچه سرد ولی بدون مه می‌باشد.

ترابری

جاده

کالکا در شیب واقع شده است و به همین دلیل رفت‌وآمد با پای پیاده در آن مشکل است. سه‌چرخه‌های موتوری از وسیله‌های حمل و نقل در درون شهر هستند. همچنین اتوبوس‌های خصوصی و دولتی برای رفتن به شهرهای همسایه وجود دارند.

راه‌آهن کالکا شیملا

راه‌آهن کالکا شیملا در فهرست میراث جهانی یونسکو و همچنین در میان ریل‌های کوهستانی هند جای دارد. این خط آهن در ۱۹۰۳ گشوده شد.

جمعیت

براساس سرشماری ۲۰۱۱ میلادی، جمعیت کالکا ۳۰٬۳۱۴ نفر بوده است.

جای‌های دیدنی

معبد کالی

معبد باستانی دوی هندو، کالی، در بزرگ‌راه ملی ۲۱ که از شهر کالکا می‌گذرد واقع شده است.

باغ پنجور

باغ پنجور از جاذبه‌های محبوب کالکا است. باور بر این است که این باغ به‌وسیلهٔ مغول‌ها ساخته شده است.

منابع

    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.