کاغذ الکترونیک

کاغذ الکترونیک[1] به همراه جوهر الکترونیکی، به طیفی از فناوری‌های صفحه نمایش گفته می‌شوند که تصویری شبیه اثر جوهر بر روی کاغذ را به وجود می‌آورند. این کاغذها همانند کاغذهای معمولی و بر عکس صفحه نمایش‌های معمولی که از خود نور دارند تنها نور محیط را بازتاب می‌کنند. بسیاری از این کاغذها می‌توانند بدون استفاده از الکتریسیته به مدّت نامحدودی نوشته‌ها و تصاویر ثابت را نشان دهند. خواندن کاغذهای الکترونیکی به خاطر ثابت بودن و تجدید (refresh) نشدن دائمی تصاویر، زاویهٔ دید بزرگتر و منعکس شدن نور محیطی به جای تابش نور از صفحه نمایش آسان‌تر از صفحات نمایش معمولی است. نوشته‌های یک کاغذ الکترونیکی خوب در نور آفتاب محو و کمرنگ نمی‌شوند. نسبت کنتراست کاغذهای الکترونیکی که تا ۲۰۰۸ ارائه شده‌اند شبیه روزنامه‌است، اگرچه این نسبت در کاغذهای الکترونیکی نوین‌تر اندکی بهتر است .نباید کاغذ الکترونیک را با کاغذ دیجیتال که صفحه‌ای برای ایجاد اسناد دیجیتال دستنویس با استفاده از قلم دیجیتال است اشتباه گرفت.[2]

کتابخوان الکترونیکی ایلیاد مجهز به صفحه نمایش کاغذ الکترونیک. از آنجا که صفحات کاغذ الکترونیک منعکس کننده نور هستند و از خود نور ندارند می‌توان آن‌ها را در آفتاب نیز مطالعه کرد.

منابع

  1. «کاغذ الکترونیکی» [رایانه و فناوری اطلاعات] هم‌ارزِ «electronic paper» مترادفِ: «ایـکاغذ» هم‌ارزِ واژهٔ بیگانه‌ای دیگر (e-paper)؛ منبع: گروه واژه‌گزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر ششم. فرهنگ واژه‌های مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی. شابک ۹۷۸-۹۶۴-۷۵۳۱-۸۵-۶ (ذیل سرواژهٔ کاغذ الکترونیکی)
  2. http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_paper بازیابی شده در 11 اوت 2011
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.