چزگ

جمعیت‌شناسی

این روستا براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، ۵۵۳ نفر (۱۸۹ خانوار) جمعیت داشته‌است.[1][2] این روستا از شهر فیروزه مرکز ۵۰ کیلومتر فاصله دارد و در ۶۰ کیلومتری غرب نیشابور و ۵۵ کیلومتری شرق سبزوار قرار دارد. مردم آن به زبان ترکی خراسانی صحبت می‌کنند.

فعالیت اهالی: کشاورزی، دامداری، قالیبافی

این روستا دارای ۲ حلقه چاه عمیق برای بهره‌برداری کشاورزی می‌باشد؛ و در قسمت جنوبی جاده قدیم سبزوار نیشابور قراردارد. بیشتر محصولات کشاورزی این منطقه به ترتیب اهمیت: گندم، جو، زیره سبز، تخمه هندوانه، جو، چغندرقند، نخود می‌باشند. باغات انگور این روستا در کوه‌های جنوبی این روستا و به صورت دیم می‌باشد و از نوع عسکری و … می‌باشد.

روستای‌های همجوار با جمعیت‌های متفاوت وبا گویش‌های محلی ترکی متفاوت به نام‌های: فرخار، شوراب، قره باغ، رباطی شاهزاده، جمبرجوق و … قراردارند

معماری این روستا در زمان قدیم به صورت سنتی ازخشت و گل بوده و ساختمان‌ها به صورت گنبدی ساخته می‌شده‌اند ولی با پیشرفت مصالح ساختمانی از معماری شهری برای ساخت و ساز استفاده می‌شود.

این روستا از آب لوله‌کشی و برق و تلفن در منازل و آسفالت راه روستا، خانه بهداشت بهره‌مند می‌باشد.

در داخل این روستا مسجدی به نام صاحب الزمان که با همکاری و هماهنگی خیرین و اهالی روستا بنا شده‌است، که باقدمدترین مسجد در روستاهای اطراف می‌باشد. حسینه روستا نیز جهت استفاده بانوان محترم توسط خیرین بنا شده‌است.

در داخل روستا حمام عمومی نیز بنا شده که به علت احداث حمام‌های شخصی در داخل منازل استفاده کمی از آن می‌شود.

۸ قنات و ۲ چشمه که به زیبایی‌های این روستا افزوده‌است، کمکی نیز به اقتصاد روستا می‌باشد؛ ولی با توجه به خشکسالی‌های اخیر روز به روز شاهد کم شدن آب قنوات هستیم.

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.