پژوهشکده محیط‌های خشک

پژوهشکده محیط‌های خشک با اسم و مضمونی متناسب با اقلیم ایران در ابتدای سال ۱۳۹۴ موفق به دریافت مجوز موافقت اصولی از شورای گسترش آموزش عالی[1](در جلسه ۸۷۸ شورا) شد.

پژوهشکده محیط های خشک
شعارتوسعه دانش و فناوری در محیط های خشک متناسب با اقلیم و توجه همزمان به آب، غذا و انرژی در طرح‌های توسعه‌ای
نوعدانشگاه
بنیانگذاری شده۱۳۹۴ خورشیدی
وابستگیدانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
ارائه دهنده رشته‌هایکشاورزی، منابع طبیعی، انرژی های نو، محیط زیست، فضای سبز، هوا و اقلیم، تاب آوری و مدیریت بحران، حصار بیولوژیکی، مدیریت منابع آب، مدیریت تولیدات دامی، کشت‌های گلخانه‌ای و متراکم، آب و خاک
رئیسعباسعلی قزل سوفلو
هیئت امناترکیبی از اعضاء مرتبط و شاخص داخل و خارج از دانشگاه
اعضای هیئت علمیمحمد پسرک لی
موقعیتایران مشهد، خیابان شهید چمران، چمران ۱۵
وبگاه

پژوهشکده مزبور، نخستین[2] پژوهشکده در بین واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی است که موفق به دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده‌است.[3]

طرح‌ها

این پژوهشکده مدعی است که با آب دریا می‌توان کشت گیاه انجام داد تا فشار و هجمه بر منابع محدود آب زیرزمینی و افزایش تقاضای مصرف آب شیرین در کناره خلیج فارس و دریای عمان (که منابع کمی از آب شیرین داشته ولی در عوض امکان استفاده از آب شور دریا برایشان فراهم است) برای توسعه فضای سبز، کشاورزی و بیابان‌زدایی را کاهش داد. شورورزی و تعامل و انطباق با طبیعت از شعارها و ادعاهای نوین این پژوهشکده با استفاده از دانش و فناوری در بخش مدیریت کشاورزی، محیط زیست، منابع طبیعی، تولیدات دامی، آبزی‌پروری،‌ فضای سبز شهری، تاب‌آوری و انرژی‌های نو است.[4][5]

پانویس

  1. خانم زارع (۱۸ مهر ۱۳۹۵). «لیست واحدهای پژوهشی به روز شده وزارت علوم». وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
  2. اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. «برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی؛ پژوهشکده محیط‌های خشک واحد مشهد از وزارت علوم تحقیقات و فناوری موافقت اصولی دریافت کرد». روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری. بایگانی‌شده از اصلی در 18 اكتبر 2016. دریافت‌شده در 15 اكتبر 2016. تاریخ وارد شده در |بازبینی=،|archive-date= را بررسی کنید (کمک)
  3. مهسا پاکدین. «پژوهشکده محیط‌های خشک». پژوهشکده محیط‌های خشک.
  4. «ایرنا - قشم، بزرگترین جزیره خلیج فارس سرسبز می شود». www8.irna.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۸ اکتبر ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۱۰-۳۰.
  5. «پژوهشکده محیط‌های خشک؛ تبیین طرح‌های متناسب با اقلیم برای کنترل عوامل مخرب و قهری محیطی/ استفاده از ظرفیت‌ دانشجویان تحصیلات تکمیلی». Azad news agency(ANA). ۲۰۱۶-۱۰-۲۴. دریافت‌شده در ۲۰۱۶-۱۰-۳۰.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.