ولسوالی سپین‌بولدک

سپین‌بولدک شهر مرزی است که در جنوب ولایت قندهار افغانستان در شمال کویته پاکستان واقع است.. این شهر درست در کنار خط دیورند مرز با پاکستان موقعیت دارد. سپین بولدک دومین پورت ورود عمده میان افغانستان و پاکستان است؛ که طرف پاکستان را بنام چمن و طرف افغانستان را سپین بولدک می‌گویند. این دو بندر راه عمده حمل بین دو کشور همسایه‌است. در اطراف سپین بولدک طالبان بودباش داشته کاملاً در آمن نیست زیرا گاهی حملات انتحاری در کنار جاده‌ها صورت می‌پذیرد. تا حال چندین حملات انتحاری صورت گرفته و کشته‌های زیادی از خود بجا گذاشته‌است. امنیت این سرحد توسط قوای افغانی و کانادای گرفته می‌شود. حملات انتحاری در ژانویه ۲۰۰۶، در یک موتر سیکل منجر به کشته شدن حداقل ۲۰ نفر و زخمی شدن ۲۰ نفر شد. بم گذاری که در فوریه ۲۰۰۸ صورت گرفت منجر به کشته شدن ۳۸ افغان و مجروح شدن چندین سربازان کانادا ی گردید. در آوریل ۲۰۱۰، سه برادرزاده فرماندار سابق ولسوالی سپین بولدک، حاجی فیض الدین، به سنین ۱۵، ۱۳ و ۱۲ ساله، در یک بمب گذاری کشته شدند. بمب متصل به یک خر بود که در مقابل خانه فرماندار سابق به پاسگاه رهبری از راه دور توسط ریموت کنترل منفجر شد. درین بمب گذاری حاجی فیض الدین سالم دو تماشاگران و دو پلیس زخم برداشتند. جمعیت آن در سال ۲۰۰۶ میلادی، ۴۱۰۰۰ نفر اعلام شده‌است.[1]

سپین بولدک
ماشین‌های خالی که از بندر چمن به سپین بولدک می‌گذرند بندر مرزی چمن
سپین بولدک
Location in Afghanistan
مختصات: ۳۱°۰′۲۹″ شمالی ۶۶°۲۳′۵۳″ شرقی
کشور افغانستان
ولایتولایت قندهار
بلندی
۴۰۰۹ پا (۱۲۲۲ متر)
منطقه زمانیUTC+4:30

راه آهن

در سال ۱۸۹۱ دولت استعماری بریتانیا خواست سیستم راه آهن هندوستان را گسترش دهند که بر دلایل سیاسی نتوانست این سیستم را در داخل افغانستان گسترش دهند. در حال حاضر راه آهن پاکستان از شهر مرزی چمن از طریق تونل خوجک از راه قلعه عبداله گذشته الی سپن بولدک توقف نموده‌است. اسپین بولدک، افغانستان کمتر از ۱۰ کیلومتر از چمن پاکستان فاصله دارد در طول قرن گذشته، پیشنهاد برای گسترش راه آهن چمن به دولت افغانستان از طریق سپین بولدک صورت گرفت است. این پیشنهادها به پایه تکمیل نرسیده‌است. در جولای ۲۰۱۰، پاکستان و افغانستان تفاهم نامه را غرض توسعه راه آهن به امضا رسانیدند. این راه آهن کشور افغانستان ایران ترکمنستان تاجکستان ازبکستان و چین را باهم وصل می‌سازد. راه مذکور تاکنون ۲۷ اکتبر ۲۰۱۲به پایه اکمال نرسیده‌است.

جستارهای وابسته

پانویس

  1. «جمعیت‌شناسی و جمعیت ولایت قندهار» (PDF). هیئت معاونیت ملل متحد در افغانستان و سالنامه آماری افغانستان، سال ۲۰۰۶ میلادی. وزارت احیا و انکشاف دهات افغانستان. دریافت‌شده در ۱۲-۱۲-۱۳۹۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.