هتل فرشته پاسارگاد

هتل فرشته پاسارگاد یک آسمانخراش چند منظوره در منطقه الهیه در شمال تهران در دست اجراء قرار دارد. طرح اولیه این پروژه توسط زها حدید، معمار مشهور معاصر تهیه گردیده و طراحی آن مبتنی بر رعایت کلیه استانداردهای معتبر ملی و بین‌المللی می‌باشد. این در زمینی به مساحت ۴۵۷۴ متر دارای زیربنایی بالغ بر ۱۱۰۰۰۰ متر مربع، با ارتفاع ۲۳۰ متر و در ۵۴ طبقه شامل ۹ طبقه پارکینگ، ۷ طبقه تجاری – اداری و فروشگاه‌های صنایع دستی و سالن‌های کنفرانس، ۳ طبقه تأسیسات، ۴ طبقه مراکز تفریحی و رستوران، ۱ طبقه لابی مجلل و ۳۰ طبقه هتل می‌باشد. این پروژه در سال ۱۳۹۱ شروع به کار نموده و تخمین زده می‌شود در سال ۱۳۹۷ پایان پذیرد.[1][2][3][4][5] گودبرداری این پروژه یکی از عمیق‌ترین گودبرداری‌های ایران با عمق ۷۲ متر بوده‌است.[6][7]

هتل فرشته پاسارگاد
مکان الهیه
تهران، ایران
سال گشایش ۱۳۹۱
معمار زها حدید
مالک ابراهیم پورفرج
هزینه ساخت ۴۰۰ میلیارد تومان
تعداد اتاق ۴۰۰
تعداد طبقه ۵۴
ارتفاع ۲۳۰ متر
مساحت کل طبقه‌ها ۱۱۰۰۰۰

پروژه‌ای چالش‌برانگیز

منتقدان این پروژه معتقدند جدا از اینکه چرا این ساختمان با چنین زیربنا و ارتفاعی در یک خیابانی کم عرض قرار گرفته و از نظر شهرسازی و اصول شهری مورد سؤال واقع شده، آنها می‌گویند این هتل در کمیسیون ماده ۵ مجوز ۴۴ طبقه را گرفته اما محاسبات طراحی این سازه براساس ۵۷ طبقه است. البته اکنون مالکان این برج به دنبال دریافت مجوز ساخت برجی ۵۷ طبقه هستند چون تاکنون فقط برای ۴۴ طبقه آن مجوز دارند. از سوی دیگر ساختمانی با ۵۷ طبقه و ارتفاع حدود ۲۳۵ متر درحالی قرار است با ۱۰۶ هزار متر مربع زیربنا ساخته شود که زمین محل احداث آن تنها ۴۵۷۴ متر مربع است. این به آن معناست که به متراژ زمینی در اندازه ۵ هزار متر مربع اجازه ساخت ساختمانی تا ۲۰ طبقه داده می‌شود درحالی که این ساختمان مجوز ۴۴ طبقه را گرفته‌است. حتی اگر مالکان مجوز ۵۷ طبقه را نیز بگیرند با این حساب حدود ۴۰ طبقه ارتفاع مازاد آن خواهد بود. حمیدرضا خوشدل، مسئول واحد بازرسی گودبرداری سازمان نظام مهندسی تهران دربارهٔ مجوز ۴۴ طبقه‌ای این هتل که توسط کمیسیون ماده ۵ داده شده، گفته که ساختمان فعلی این هتل ۲۴ طبقه مازاد دارد و اضافه کرده که در حالی که جواز صادر شده برای تمام پروژه‌ها چهار ساله است جواز صادر شده برای این پروژه هفت ساله است.[8] محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر معتقد است از لحاظ شهرسازی و معماری تخلفی از سوی مالک صورت نگرفته بلکه تنها تخلف انجام شده، از سوی کمیسیون ماده ۵ وقت بوده که معلوم نیست با چه استدلالی مجوز تخریب باغی که هم اینک محل ساخت برج است را صادر کرده‌است؟[9]

منابع

  1. «هتلِ فرشته پاسارگاد مجموعه‌ای چند منظوره در الهیه تهران». ایران وایر. ۷ مارس ۲۰۱۶.
  2. «ساخت برج 57طبقه فرشته پاسارگاد در خیابان 5 متری با 44 طبقه تراکم!». تهران پرس. ۲۴ خرداد ۱۳۹۴.
  3. «هتل پاسارگاد با ۴۰۰۰ متر زمین دومین ساختمان بلند تهران می‌شود!». خبرگزاری مهر. ۶ تیر ۱۳۹۴.
  4. «پورفرج: 7 طبقه از 57 طبقه هتل فرشته مجتمع تجاری است/ طراح این پروژه زاها حدید است». معماری نیوز. ۶ تیر ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ مارس ۲۰۱۶.
  5. «هتل فرشته پاسارگاد – طرحی از ((زاها حدید)) در ایران». گزارش معمار. ۶ خرداد ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۳۰ اوت ۲۰۱۸.
  6. «هتل فرشته پاسارگاد – طرحی از ((زاها حدید)) در ایران». معمار. ۶ خرداد ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ اوت ۲۰۱۶.
  7. «شرکت هتل فرشته پاسارگاد». هتل فرشته پاسارگاد. ۱۷ خرداد ۱۳۹۵.
  8. «هتل پاسارگاد با ۴۰۰۰ متر زمین دومین ساختمان بلند تهران می‌شود!». خبرگزاری مهر. ۱۸ خرداد ۱۳۹۴.
  9. «ساخت «هتل فرشته» متوقف نمی‌شود». الف. ۶ تیر ۱۳۹۴.

پیوند به بیرون

وبگاه رسمی

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.