هارالد بلاتند

هارالد دندان‌آبی (بلوتاند) اول (Harald I Blåtand) نام پادشاه دانمارک در سال‌های ۹۴۰ تا ۹۸۵ میلادی بود. وی در سال ۹۱۰ میلادی به‌دنیا آمد. مانند بسیاری دیگر از وایکینگ‌ها، دندان‌آبی نیز جنگ برای دستیابی به گنج در سرزمین‌های دیگر را باارزش می‌دانست. زمانی که خواهر بلوتاند، همسرش اریک ــ پادشاه نروژ ــ را در جنگ سختی که نروژیان درگیر آن بودند از دست داد، به دانمارک آمد و از هارالد خواست تا زمام امور در نروژ را به‌دست گیرد و آرامش و امنیت را در نروژ برقرار کند. هارالد نیز از این فرصت استفاده کرده و قلمرو حکومت خود را گسترش داد. تا قبل از این زمان، نروژ و دانمارک همیشه در حال جنگ با یکدیگر بودند و افراد زیادی در این جنگ‌ها کشته می‌شدند. در سال ۹۶۰ میلادی، هارالد که در اوج قدرت خود بود، اعلام صلح میان دو کشور نمود و با گسترش قلمرو پادشاهی خود، هم‌زمان بر دو کشور دانمارک و نروژ فرمانروایی کرد. وی یکپارچگی بین کشورها را، که پدرش آغاز کرده‌بود، کامل نمود. هارالد بلوتاند، دانمارک و نروژ را به هم پیوند داد،

هارالد بلاتند
پادشاه دانمارک و نروژ
بلاتند در حالی که توسط یک راهب غسل تعمید داده می‌شود. احتمالاً سال ۹۶۰ میلادی
سلطنتپادشاه دانمارک (۹۸۶-۹۵۸)
پادشاه نروژ (۹۸۶-۹۷۰)
پیشینگورم پیر (دانمارک)
هارالد دوم (نروژ)
جانشیناسوین اول (دانمارک)
اسوین اول (نروژ)
زادهحدود ۹۳۵ (میلادی)
درگذشته۹۸۶ (میلادی)
فرزند(ان)اسوین اول
پدرگورم پیر
مادرتیرا دانبود

هارالد بلاتند (دندان‌آبی) گورمسون یا هارالد بلوتاند گورمسون (اسکاندیناویایی قدیم: Haraldr blátǫnn Gormsson، دانمارکی: Harald Blåtand Gormsen) (زادهٔ ۹۳۵ میلادی) پسر پادشاه گورم پیر و تیرا دانبود بود. او در بین سال‌های ۹۸۵ تا ۹۸۶، درحالی‌که مقام پادشاهی دانمارک را از حوالی سال ۹۵۸ و پادشاهی نروژ را به مدت کوتاهی، احتمالاً حدود ۹۷۰، برعهده داشت درگذشت.

برخی منابع می‌گویند او به دست پسرش اسوین به زور از پادشاهی خلع شده‌است.

وی به‌علت اینکه عادت به خوردن تمشک آبی داشت تعدادی از دندان‌هایش برای همیشه به رنگ آبی درآمد و برای همین به هارالد دندان‌آبی معروف گردید. در نام‌گذاری فناوری بلوتوث نیز از نام وی اقتباس شده‌است.[1]

منابع

Wikipedia contributors. "Harald I of Denmark." Wikipedia, The Free Encyclopedia. Wikipedia, The Free Encyclopedia, 11 Aug. ۲۰۱۰. Web. ۲۳ Aug. ۲۰۱۰.

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.