ناصر داوود خلیلی

ناصر داوود خلیلی (زاده ۱۳۲۴ خورشیدی/۱۹۴۵ میلادی، اصفهان) یک یهودی ایرانی‌تبار ساکن انگلستان است. او طبق فهرست ساندی تایمز در سال ۲۰۰۷ پنجمین فرد ثروتمند ایرانی در بریتانیا شناخته شده است.[1] داوود خلیلی به خاطر داشتن مجموعه‌ای از آثار هنری اشتهار یافته است. بخش عمده دارایی او را مجموعه‌ای از آثار هنری ایرانی و اسلامی تشکیل می‌دهد[2] که بالغ بر۳۵۰۰۰ شیء هنری و عتیقه را شامل می‌شود.[1]

ناصر داوود خلیلی
زادهٔ۱۳۲۴ خورشیدی
۱۸ دسامبر ۱۹۴۵ (۷۵ سال)
اصفهان، ایران
محل زندگیلندن، انگلستان
پیشهمحقق، کلکسیونر هنری، بشردوست
شناخته‌شده برایپنجمین فرد ثروتمند ایرانی در بریتانیا
دینیهودیت
همسر(ها)Marion Easton
فرزنداندنیل، رافائل، بنیامین
وبگاه

زندگی‌نامه

ناصر خلیلی در سال ۱۹۴۵ میلادی (۱۳۲۴ خورشیدی) در خانواده‌ای یهودی در اصفهان به دنیا آمد. او تحصیلات متوسطه و خدمت سربازی خود را در ایران سپری کرد و در سال ۱۹۶۷ برای ادامهٔ تحصیل به آمریکا ترک کرد و از سال ۱۹۷۸ در انگلستان ساکن شد. او بعدها استاد، پژوهشگر و عضو افتخاری دانشگاه لندن شد و کرسی «هنرهای تزئینی اسلام» و «هنر اسلامی و باستان‌شناسی» را در مدرسه مطالعات شرقی و آفریقایی دانشگاه لندن را پایه‌گذاری کرد.

خلیلی از سال ۱۹۷۰ گردآوری هشت مجموعه از کاملترین و زیباترین آثار هنری جهان را آغاز کرد. آثار گردآوری شده توسط او در بیش از ۴۰ موزهٔ بزرگ جهان و بسیاری نمایشگاه بین‌المللی به نمایش درآمده‌اند. کلکسیون آثار خلیلی دربرگیرندهٔ بیش از ۲۵ هزار قطعه است و بزرگترین کلکسیون شخصی آثار هنری در جهان به شمار می‌رود.

در سال ۲۰۱۴، خلیلی به خاطر تلاش‌هایش برای انسان‌دوستی و ترغیب گفتگوی میان فرهنگ‌ها و دین‌های اسلام، مسیحیت و یهودیت برندهٔ جایزه «گفتگوی فرهنگ‌ها» از سوی وزارت فرهنگ فرانسه شد.[3]

دستاوردها

  • همکار افتخاری ، دانشکده مطالعات شرق شناسی و آفریقایی ، دانشگاه لندن (1991)[4]
  • متولی شهر اورشلیم (1996)[5]
  • نشان شوالیه (2003)[6]
  • دکترای افتخاری از دانشگاه بوستون (2003) [7]
  • دکترای افتخاری دانشگاه هنر ، لندن (2005)[8]
    رئیس جمهور فرانسوا اولاند در حال اعطای درجه افتخار لژیون به خلیلی ، آوریل 2016

جستارهای وابسته

پانویس

  1. Sunday Times Rich List 2007 Khalili Profile
  2. «ثروتمندان بریتانیا و ایرانیان ثروتمندتر از ملکه». وبگاه بی‌بی‌سی.
  3. ناصر اعتمادی (۱۳ ژوئن ۲۰۱۴). «پروفسور ناصر خلیلی برندهٔ نخستین جایزهٔ «گفتگوی فرهنگ‌ها»». رادیو فرانسه.
  4. "SOAS Honorary Fellows: Nasser D. Khalili". www.soas.ac.uk. Retrieved 2021-02-01.
  5. «Nasser David Khalili | Trustee of the City of Jerusalem...». Nasser David Khalili (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۰۱.
  6. «Today's International Recognition of the Order». Sacred Military Constantinian Order of St. George (به انگلیسی). ۲۰۱۲-۱۰-۰۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۰۱.
  7. «B.U. Bridge: Boston University community's weekly newspaper». www.bu.edu. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۰۱.
  8. «Nasser David Khalili | Honorary Doctor of the University of the Arts, London». Nasser David Khalili (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۰۱.

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.