نابودگر ۲: روز داوری

نابودگر ۲: روز داوری (به انگلیسی: Terminator 2: Judgement Day، ، همچنین تبلیغ‌شده به‌صورت T2) یک فیلم اکشن و علمی-تخیلی محصول ۱۹۹۱ به کارگردانی جیمز کامرون و با بازی آرنولد شوارتزنگر و لیندا همیلتون و رابرت پاتریک است که دومین فیلم از سری نابودگر محسوب می‌شود. این فیلم دنباله نابودگر (فیلم ۱۹۸۴) به‌شمار می‌رود.

نابودگر ۲: روز داوری
پوستر اکران فیلم
کارگردانجیمز کامرون
تهیه‌کنندهجیمز کامرون
نویسندهجیمز کامرون
ویلیام ویشر
بازیگرانآرنولد شوارتزنگر
لیندا همیلتون
رابرت پاتریک
ادوارد فرلانگ
جو مورتن
ارل بوئن
دان لیک
مایکل بین
موسیقیبرد فیدل
فیلم‌بردارآدام گرینبرگ
تدوین‌گرکانرد باف چهارم
مارک گلدبلت
ریچارد ای. هریس
شرکت‌های
تولید
توزیع‌کنندهترای‌استار پیکچرز
تاریخ‌های انتشار
۳ ژوئیه ۱۹۹۱
مدت زمان
۱۵۲ دقیقه، ۱۳۷ دقیقه (برش سینمایی)
کشورایالات متحده
زبانانگلیسی
هزینهٔ فیلم۹۴–۱۰۲ میلیون دلار[1][2]
فروش گیشه۵۲۰٫۸ میلیون دلار[2]

پس از موفقیت غیرمنتظره فیلم نابودگر در ۱۹۸۴، کامرون در حرکتی بلندپروازانه نابودگر ۲ را با هزینه‌ای بالغ بر یکصد و دو میلیون دلار ساخت.

این فیلم به نظر بیشترین صاحب نظران بهترین فیلم جیمز کامرون است. همین‌طور این فیلم نمره ۹۳ از ۱۰۰ را از راتن تومیتوز دریافت کرد. این فیلم همچنین پرفروش‌ترین فیلم سال شد.

آرنولد شوارتزنگر در این فیلم برای دومین بار در نقش نابودگر، در ۱۰۰ سال… ۱۰۰ قهرمان و شرور به انتخاب بفا قرار گرفت. این بار در رتبه ۴۸ قهرمانان.[3]

این فیلم همچنین جزو ۱۰ فیلم برتر در ۱۰ ژانر به انتخاب بفا در ژانر علمی-تخیلی است.[4]

دیالوگ «هاستا لا ویستا بیبی» از دیالوگ‌های محبوب این فیلم است.

داستان

در این فیلم، جنگی بین ماشین‌ها و انسان مطرح می‌گردد که وقوع آن در ۲۰۲۹ پیش‌بینی شده‌است. در این سال نیروی مقاومت انسانی به رهبری جان کانر (بازیگر: ادوارد فرلانگ) در برابر ماشین‌ها ایستادگی می‌کنند و آن‌ها را در دستیابی به اهداف خود ناکام می‌گذارند. به همین دلیل اسکای‌نت (Skynet)، رایانه‌ای که ماشین‌ها را کنترل می‌کند، دو ربات انسان‌نما (معروف به "نابودگر") به زمان گذشته می‌فرستد. نابودگر اول در ۱۹۸۴ به سراغ مادر جان کانر (سارا کانر با بازی لیندا همیلتون) فرستاده می‌شود تا او را نابود سازد و دستمایه رخدادهای قسمت اول فیلم می‌گردد. در قسمت دوم، هدف اصلی خود جان کانر است و اسکای‌نت، نابودگر مدل تی-۱۰۰۰ (بازیگر: رابرت پاتریک) را به گذشته می‌فرستد. این بار نیز نیروی مقاومت انسانی مأمور دیگری را برای حفاظت او به گذشته می‌فرستد و او کسی نیست جز یک نابودگر دیگر از مدل تی-۱۰۱ (بازیگر: آرنولد شوارتزنگر) که توسط خود جان کانر در ۲۰۲۹، CPUی آن هک‌شده و برنامه‌ریزی شده‌است که زندگی خودش را در گذشته از خطرات در مقابل ربات اسکای‌نت محافظت کند.

بازیگران

آرنولد شوارتزنگر در ۲۰۱۹
لیندا همیلتون در ۲۰۱۹
رابرت پاتریک در ۲۰۱۶
ادوارد فرلانگ در ۲۰۰۹

دربارهٔ فیلم

استن وینستون و تیم ۶۷ نفری خود مسئولیت جلوه‌های ویژه فیلم را به عهده گرفت و یک تیم ۱۹۴ نفره کار هنر و گرافیک رایانه‌ای را انجام دادند و دراین راه موفق گشتند. جلوه‌های ویژه و گرافیک رایانه‌ای این فیلم انقلابی بزرگ دراین زمینه در سینمای هالیوود ایجاد کرد. در این فیلم جلوه‌های تصویری فراوانی از پویانمایی و دیگر جلوه‌های ویژه بر روی صورت بازیگران پیاده شد که نوین و بدیع جلوه‌نمایی می‌کند. نابودگر ۲ نخستین فیلم سینمایی هالیوود بود که در آن از صنعت مورفینگ (نوعی از جلوه‌های ویژه) استفاده می‌شد.

ترانه و موسیقی متن نابودگر ۲ توسط برد فیدل نوشته و اجرا شده‌است. در ۱۹۹۲، فیلم نابودگر ۲ برنده جایزه اسکار بهترین جلوه‌های ویژه و گرافیک کامپیوتری، همچنین برنده جایزه بهترین جلوه‌های ویژه صوتی و تصویری از سری جوایز آکادمی سینمای ایالات متحده شد.

یکی از دوستان بی جی رک (یکی از تهیه‌کننده گان نابودگر ۲)، پروفسور لری یائگر به عنوان مشاور علمی فیلم (در زمینه هوش مصنوعی و زیست مصنوعی، شبکه عصبی مصنوعی و غیره) با جیمز کامرون همکاری کرد.

فیلم نابودگر ۲ در زمان خود با استقبال فراوان روبرو شد و باعث جلب نظر بسیاری از منتقدان و سینماگران شد. فیلم نابودگر ۲ با مبلغ ۲۰۴٬۸۴۳٬۳۴۶ (داخل آمریکا) و ۵۱۹٬۸۴۳٬۳۴۲ دلار در جهان به فروش رفت.

پایان متفاوت

صحنه‌هایی مربوط به یک پایان خوش برای این فیلم، فیلم‌برداری شده بود که در آن معلوم می‌شود در نهایت عملیات روز داوری صورت نگرفته و در واقع انسان‌ها به پیروزی می‌رسند. در این سکانس سارا کانر (با بازی همیلتون که خیلی پیر شده‌است) در حالی که جان کانر و دخترش در حال تاب بازی هستند به سخنرانی مهیجی می‌پردازد. البته این به عنوان پایان اصلی فیلم قرار نگرفت زیرا در غیر این صورت قسمت‌های بعدی فیلم ساخته نمی‌شدند بنابراین جیمز کامرون این سکانس را حذف کرد و قسمتی از دیالوگ سارا کانر در این سکانس را در پایان اصلی فیلم قرار داد.[5]

جوایز

دنباله‌ها

دنباله‌های دیگر این فیلم، شامل نابودگر ۳: خیزش ماشین‌ها در ۲۰۰۳، رستگاری نابودگر در ۲۰۰۹، و نابودگر: جنسیس در ۲۰۱۵ منتشر شدند. این سه فیلم بدون جیمز کامرون ساخته شده‌اند. گرچه آرنولد در نابودگر ۳ و «جنسیس» بازگشت و در رستگاری هم به صورت دیجیتالی حضور داشت. اما فیلم ساخت کامرون در ۲۰۱۹ با نام نابودگر: سرنوشت تاریک به عنوان دنباله مستقیم نابودگر ۲ عمل می‌کند و از سایر فیلم‌های نابودگر صرفنظر می‌کند همان‌طور که در بازه‌های زمانی متناوب اتفاق می‌افتد. اینبار آرنولد کنار همیلتون و فرلانگ بازگشت.[6]

منابع

  1. Ansen, David (July 7, 1991). "Conan The Humanitarian". Newsweek. Archived from the original on July 26, 2014. Retrieved January 13, 2012.
  2. "Terminator 2: Judgment Day (1991)". Box Office Mojo. Retrieved November 11, 2019.
  3. "AFI's 100 YEARS…100 HEROES & VILLAINS". American Film Institute. Retrieved 2020-06-03.
  4. "AFI's 10 TOP 10". American Film Institute. Retrieved 2020-06-03.
  5. «۱۵ راز شنیدنی از پشت صحنه مجموعه فیلم های «ترمیناتور» که احتمالاً از آنها خبر نداشتید». روزیاتو. ۲۰۱۷-۰۶-۱۴. دریافت‌شده در ۲۰۲۰-۰۸-۲۹.
  6. Weil, Lise (1998). "What She Thinks about When She Thinks about Love". Feminist Studies. 24 (3): 657. doi:10.2307/3178584. ISSN 0046-3663.

پیوند به بیرون

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به نابودگر ۲: روز داوری در ویکی‌گفتاورد موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.