میلاد خالقی منش

میلاد خالقی‌منش (Milad Khaleghimanesh) (زادهٔ ۲۷ اسفند ۱۳۶۵ خورشیدی در مشهد) کارگردان، نویسنده، تدوین‌گر و صداگذار اهل ایران می‌باشد. او در حال حاضر رئیس هیات مدیره انجمن مستندسازان سینمای ایران است. [6] همچنین از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ دبیر این انجمن بوده است. [7] مستندهای «این زمین خوردنی نیست» و «گربه‌های ناآرام» از مشهورترین فیلم‌هایی است که وی کارگردانی آن را انجام داده‌است.[8]

میلاد خالقی منش

میلاد خالقی منش در جشنواره مستند، ۱۳۹۶
زاده۲۷ اسفند ۱۳۶۵ (۳۴ سال)
مشهد، ایران
تحصیلاتلیسانس مهندسی نرم افزار کامپیوتر از دانشگاه شهید رجایی تهران
زمینه فعالیتسینما
سال‌های فعالیت۱۳۸۵ تا اکنون
نقش‌های برجستهرئیس هیات مدیره انجمن مستندسازان سینمای ایران [1]
صفحه در وب‌گاه IMDb
جشن سینمای ایران
نامزد بهترین فیلم مستند (۱۳۹۵) (این زمین خوردنی نیست)
جایزه‌های دیگر
نامزد بهترین فیلم فیکما مکزیک (۱۳۹۶)[2]

منتخب جشنواره سینما حقیقت (۱۳۹۴) [3][4]

بهترین فیلم مستند جشنواره مستند (۱۳۹۶)[5]

بهترین فیلم جشنواره رهایی(۱۳۹۵)

تحصیلات

او تحصیلات خود را در رشتهٔ مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر در دانشگاه شهید رجایی تهران در سال ۱۳۹۰ خورشیدی به پایان رساند و هم‌زمان با تحصیل در دانشگاه برای گذراندن دوره فیلمسازی به کانون سینماگران جوان رفت، در همان زمان به کار تدوین و صداگذاری در تلویزیون نیز مشغول شد.[8]

کار

مستند «وقتی زمین می‌لرزد» دربارهٔ زلزلهٔ تهران به کارگردانی (امیرحسن ندایی) از مستندهای مهمی است که وی تدوین و صداگذاری آن را انجام داده‌است.[9] پس از آن با تدوین «فیلم مظنونین» به کارگردانی (جعفر سلطانی) و نویسندگی (سعید سلطانی) به دنیای فیلم‌های بلند داستانی وارد شد. فیلم‌های «زنجیرهایی که پاره نمی‌شوند» به کارگردانی (داریوش جهانگیری) و نفس عمیق به کارگردانی (حسن نوری) از دیگر فیلمهایی است که او تدوین و صداگذاری آن را انجام است.[10] وی همچنین با سریالهایی نظیر «مدرسه نیلوفری» به کارگردانی امیر سلطان احمدی و «فصل دوستی» به کارگردانی (سمیه عبدالله زاده) به تدوین و صداگذاری سریالهای تلویزیونی نیز پرداخته‌است.[11] او فعالیت خود در عرصهٔ کارگردانی فیلمهای مستند را در سال ۱۳۹۰ خورشیدی با کارگردانی مستندهای تلویزیونی آغاز کرد. مجموعه «مستند شوکران» با حضور (هومن سیدی، پولاد کیمیایی و علی اوسیوند) از جمله مستندهای پخش شده وی در سال ۱۳۹۳ خورشیدی از شبکه ۳ سیما می‌باشد.[12][13][14]

«مستندهای مادر، دوردست‌ترین جای جهان، زیر پوست شهر و تخلیه هیجان» از مشهورترین فیلمهایی ست که وی کارگردانی آن را بر عهده داشته‌است.[15]

موفقیت‌ها

میلاد خالقی منش در سال ۱۳۹۴ خورشیدی با مستند «گربه‌های ناآرام» به بخش مسابقه ملی نهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت راه یافت.[3][4] وی در این دورهٔ جشنواره با ۵ اثر به عنوان رکورددار کارگردانی فیلم مستند در جشنواره شناخته شد.[15][16][17] او در مصاحبه با رادیو اینترنتی تیوال و همچنین خبرگزاری صبا به نحوهٔ انتخاب فیلم‌ها در جشنواره سینما حقیقت نقدهایی کرده‌است.[8][18]

نظرات دیگران

(امید بی‌نیاز) منتقد سینما، فیلم «گربه‌های ناآرام» را اثری حسی، شاعرانه، تاریخی و تراژیک خوانده‌است.[19]

مستند «این زمین خوردنی نیست» به کارگردانی او دربارهٔ پرونده زمین خواری در شمال کشور، با حاشیه‌ها و اعتراض (محمدرضا بهرامن)، رئیس هیئت‌مدیره خانه معدن ایران مواجه شد که اعلام کرد:

«پخش چنین برنامه‌هایی احساس امنیت بین سرمایه‌گذاران در کشور را از بین خواهد برد.»[20]

جستارهای وابسته

منابع

  1. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۴ سپتامبر ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۴ سپتامبر ۲۰۱۹.
  2. http://www.fidanfilm.ir/b/2Wx%5Bپیوند+مرده%5D
  3. «اعلام اسامی 71 مستند راه یافته به جشنوارهٔ حقیقت». ایسنا. ۲۶ آبان ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  4. «عکس/ رونمایی از مستند «گزارشی از مانسلو»، «کار در واگن» و «گربه‌های ناآرام»». جشنواره سینما حقیقت. ۲۴ آذر ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۳ دی ۱۳۹۴.
  5. https://www.yjc.ir/00QLnK
  6. https://www.isna.ir/news/98052311564/
  7. https://www.isna.ir/news/96050905393/
  8. «گفتگو با میلاد خالقی منش، کارگردان مستند «گربه‌های ناآرام»». خیرگزاری صبا. ۲۹ آذر ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۳ دی ۱۳۹۴.
  9. «دانلود مستند شوک: وقتی زمین می‌لرزد». راسخون. ۲۳ آبان ۱۳۹۰. بایگانی‌شده از اصلی در ۷ دسامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۳ دی ۱۳۹۴.
  10. ««زنجیرهایی که پاره نمی‌شوند» به پخش نزدیک شد». خبرگزاری مهر. ۱۲ دی ۱۳۹۰. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  11. «فصل دوستی». جام جم. ۸ دی ۱۳۹۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  12. «مستند شوک / شوکران 1». جام جم آنلاین. ۲۹ آبان ۱۳۹۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  13. «دانلود مستند شوک - شوکران - با حضور هومن سیدی 24 دی ماه 93». راسخون. ۲۴ دی ۱۳۹۳. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۳ دی ۱۳۹۴.
  14. «(مستند شوک این قسمت شوکران مواد مخدر شیشه - با حضور علی اوسیوند)». وب سایت آوینی. 31 دی 1393. بایگانی‌شده از اصلی در ۲ دسامبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۳ دی ۱۳۹۴. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  15. «رکورددارن مستند در جشنواره سینما حقیقت چه کسانی هستند». ایرنا. ۶ آبان ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  16. «معرفی مستندسازان رکورددار در جشنواره «سینما حقیقت»». خبرگزاری مهر. ۶ آبان ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۱۳ دی ۱۳۹۴.
  17. «مستندسازان رکورددار در نهمین جشنواره سینماحقیقت مشخص شدند». خبرگزاری برنا. ۶ آبان ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۳۰ اکتبر ۲۰۱۵. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  18. «آوای گفتگوی تیوال با میلاد خالقی منش». تیوال. ۲۹ آذر ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۱۳ دی ۱۳۹۴.
  19. «دوباره در وصف دلبر تنها». جشنواره سینما حقیقت. ۲۳ آذر ۱۳۹۴. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
  20. «به صدا و سیما بگویید معدنکار با زمین خوار تفاوت دارد/ رابطه بین ویلاسازی و معدن کاری چیست؟». خبر آنلاین. ۲۱ شهریور ۱۳۹۴. دریافت‌شده در ۱۲ دی ۱۳۹۴.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.