موزه تاریخ طبیعی فنلاند

موزه تاریخ طبیعی فنلاند (انگلیسی: Finnish Museum of Natural History)، (فنلاندی: Luonnontieteellinen keskusmuseo، سوئدی: Naturhistoriska centralmuseet) یک مؤسسه تحقیقاتی و زیر مجموعه دانشگاه هلسینکی فنلاند است که به شکل کنونی در سال ۱۹۸۸ تأسیس شد. قدمت این موزه مربوط به دهه ۱۸۶۰ است اما در سال ۱۹۸۸ بازسازی و مالکیت جدیدی بر آن اعمال گردیده‌است. برای مثال قطعه‌ای از باغ گیاه‌شناسی کومپولا در سال ۱۸۶۹ سرو شکل گرفت و در سال ۲۰۱۴ به عنوان قطعه‌ای مستقل تقسیم‌بندی گردید.[1][2]

خانه نخل، بنا شده در سال ۱۸۸۹. باغ گیاه‌شناسی دانشگاه هلسینکی

کارکرد

ساختار این مجموعه در قالب یک انستیتوی موزه تاریخ طبیعی است که مسئول مجموعه‌های ملی گیاه‌شناسی، جانورشناسی، زمین‌شناسی و دیرینه‌شناسی است که از نمونه‌هایی از سراسر جهان گردآوری شده‌است. از این مجموعه‌ها برای اهداف علمی، عمومی و آموزشی زیر نظر دانشگاه هلسینکی استفاده می‌شود. از نظر بنا این موزه به سه دسته تقسیم می‌شود: موزه تاریخ طبیعی هلسینکی، باغ گیاه‌شناسی دانشگاه هلسینکی و باغ گیاه‌شناسی کومپولا.[3][4]

واحدهای تحقیقاتی

واحد گیاه‌شناسی

  • در موزه گیاه‌شناسی گیاهان دارویی ملی فنلاند نگهداری می‌شود که شامل ۳٫۳ میلیون نمونه گیاه، خزه و قارچ است.
  • مجموعه باغ‌های این واحد برای آموزش و تحقیقات و تبادل بین‌المللی بذر و آموزش عمومی گیاهان فعال است.

واحد جانورشناسی

  • موزه جانورشناسی مجموعه ای از ۸ میلیون نمونه حیوان را نگهداری می‌کند. تحقیقات این واحد به‌طور عمده در مورد طبقه‌بندی سیستماتیک و جانورشناسی است.
  • مرکز نظارت بر جمعیت پرندگان

واحد علوم طبیعی

نمایی از باغ گیاه‌شناسی

منابع

  1. «Kaisaniemi Botanic Garden | LUOMUS». www.luomus.fi. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۱۴.
  2. "Museokortti-kohde: Finnish Museum of Natural History, Natural History Museum". www.museot.fi. Retrieved 2021-03-14.
  3. «Home page | LUOMUS». www.luomus.fi. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۱۴.
  4. «Botanical Museum, Finnish Museum of Natural History - University of Helsinki, Global Plants on JSTOR». plants.jstor.org. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۱۴.
  5. «Research | LUOMUS». www.luomus.fi. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۳-۱۴.
  6. "Finnish Museum of Natural History". University of Helsinki. Retrieved 2021-03-14.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.