معدن بینگم کنین

معدن بینگم کنین (به انگلیسی: Bingham Canyon Mine) (بینگهام یا معدن مس کنه‌کات یا معدن مس بوتا یک معدن روباز است که در ایالت یوتا آمریکا قرار دارد.

این معدن ۹۷۰ متر عمق و ۴ کیلومتر عرض دارد و بزرگترین گودال ساخت بشر است. وسعت این معدن ۷۷۰ هکتار می‌باشد.

کار خاک برداری این حفره عظیم از سال ۱۸۶۳ شروع شد و هنوز ادامه دارد و هر روز بر بزرگی آن افزوده می‌شود. این معدن متعلق به شرکت ریو تینتو است. این معدن به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ مس در ایالات متحده، حدود ۱۳ درصد از مس مورد نیاز این کشور را فراهم می‌کند و بیش از هر معدن دیگری در جهان سنگ معدن مس تولید کرده است (حدوداً ۱۶٫۴ میلیون تن).

حاشیه‌ها

تصویر این معدن مس بدون ذکر نام یا موقعیت آن در مناظرات تلویزیونی انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ نشان داده شد[1] و از کاندیداها خواسته شد تا نظر خود را دربارۀ آن بگویند. تقریباً تمام کاندیداها بدون آگاهی از مکان تصویر، پاسخ اشتباه دادند[2]. محمدرضا عارف، این مکان را یک درۀ توریستی توصیف کرد که در کشور ما فراوان است. پس از پاسخ اشتباه عارف، دیگر کاندیداها نیز موارد نادرستی را دربارۀ این معدن طرح نمودند. البته آقای محسن رضایی تصویر را به یک معدن مرتبط کرد، غرضی متروکه بودن را طرح کرد و مدعی شد صاحب معدن فراری است! آقای قالیباف این معدن را نمونه‌ای از تخریب محیط زیست ذکر نمود و آن را باطله‌برداری با کارشناسی غیرمنطقی توصیف کرد که رها شده و بعدها ممکن است محل انبوه زباله و مشکلات بعدی باشد. آقای ولایتی با جمع‌بندی سخن دیگران، این معدن را یک کار عمرانی رها شده دانست که غیر فنی و غیر منصفانه بهره‌برداری شده که رها شدن آن ممکن است به خاطر فقدان بودجه عمرانی باشد.

پس از مناظره، سایت‌های خبری به نقد این سخنان پرداختند. سایت یزد فردا، تنها دقایقی بعد نوشت: [3] «عکس معدن گداشته شده در مناظرات برای ایران نبود»! اما کمی بعد ادعای اشتباه درۀ توریستی و متروکه بودن این معدن، در برخی سایت‌ها تکرار شد. از جمله سایت خبر آنلاین بدون ذکر زمان[4] و بدون اشاره به بهره‌برداری فعال از معدن، ریزش ماه گذشتۀ این معدن را خبری کرد و نوشت: «مسئولان معدن فعلاً بدلیل ریزش دیواره های شمال شرقی از پذیرش توریست معذور بوده و علاقه‌مندان باید تا ۲۰۱۴ و انجام تعمیرات صبر کنند». سایت خبری انتخاب، پاسخ یکی از کاربرانش را منتشر کرد که نوشته بود[5]: «این عکس معدن copper (مس) در آمریکاست که به یک مکان توریستی تبدیل شده، یعنی آقای عارف درست گفته [است]»!

در مقابل، منابع خبری متعددی از این اظهار نظر عارف به عنوان گاف عارف در مناظرات یاد کردند[6][7][8][9][10] بنابر توضیحاتی که در سایت رسمی معدن وابسته به شرکت ریوتینو آمده است، بینگم کنین به مانند بسیاری از معادن دیگر، میزبان بازدیدکنندگانی است که می‌خواهند چیزهای بیشتری از معدن بدانند و از آثار آن بر زندگی روزمرۀ انسان‌ها بیشتر مطلع گردند[11]. بر اساس آمارهای ارائه شده در سایت یاد شده، مرکز بازدید این معدن در سال ۱۹۹۲ درآمدی حدود ۲.۸ میلیون دلار داشته است، که این در مقایسه با درآمد ۱.۸ میلیارد دلاری[12] سالانۀ این معدن، رقم اندکی به شمار می‌رود که در اختیار بنیاد خیریۀ مرتبط قرار گرفته است.

منابع

  1. «هشت عکس عجیبی که تلویزیون به کاندیداها نشان داد!». سایت خبری انتخاب. بایگانی‌شده از اصلی در ۸ ژوئن ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  2. «معدن متروکه یا جاذبه توریستی؟ تصویری که مجری تلویزیون به نامزدها نشان داد، کجاست؟ / برداشت متفاوت کاندیداها». خبرگزاری فارس. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  3. «عکس معدن گداشته شده در مناظرات برای ایران نبود!». سایت خبری یزد فردا. بایگانی‌شده از اصلی در ۷ ژوئن ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  4. «بزرگترین گود معدنی جهان؛ عکسی که کاندیداهای ریاست جمهوری درباره‌اش صحبت کردند». خبرگزاری خبرآنلاین. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  5. «ماجرای تصویر معدن در مناظره عصر جمعه!». سایت خبری انتخاب. بایگانی‌شده از اصلی در ۸ ژوئن ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  6. «گاف محمدرضا عارف در مناظره تلویزیونی+عکس». سایت خبری تحلیلی پارسینه. بایگانی‌شده از اصلی در ۴ مارس ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  7. «گاف عارف درمناظره تلویزیونی+عکس». سایت خبری صراط نیوز. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  8. «گاف عجیب عارف ، قالیباف و جلیلی و پاسخ دقیق روحانی و رضایی». سایت خبری بویر نیوز. بایگانی‌شده از اصلی در ۱۴ ژوئن ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  9. «گاف جالب عارف در مناظره تلویزیونی!». سایت خبری ندای انقلاب. بایگانی‌شده از اصلی در ۷ ژوئن ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  10. «گاف محمدرضا عارف در مناظره تلویزیونی +تصویر». سایت خبری جهان نیوز. بایگانی‌شده از اصلی در ۸ ژوئن ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  11. «مرکز بازدیدکنندگان معدن بینگهم کانین». سایت رسمی یوتا کاپر وابسته به شرکت ریوتینو. بایگانی‌شده از اصلی در ۳ ژوئیه ۲۰۱۳. دریافت‌شده در ۰۶-۰3-۲۰13. تاریخ وارد شده در |تاریخ بازدید= را بررسی کنید (کمک)
  12. Bon, R.L.; Krahulec, K.A. (May 2007). Utah, Mining Engineering. p. 120.

پیوندها

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.