مردم مالایی

مردم مالایی (به مالایی: Orang Melayu) گروهی قومی ساکن در کشور مالزی است. مالایی‌ها عمدتاً ساکن شبه جزیره مالزی، شرق سوماترا و ساحل جزیره بورنئو، و همچنین جزایر کوچکتر که میان این مناطق قرار دارند. این مکانها امروزه بخشی از کشورهای مالزی، اندونزی، سنگاپور، برونئی و جنوب تایلند را شامل می‌شوند.

مردم مالایی
یک زوج مالایی
مناطق با جمعیت چشمگیر
: مالزی۱۴٬۷۴۹٬۳۷۸[1]
بورنئو: ۲۶۱٬۹۰۲
اندونزی۵٬۳۶۵٬۳۹۹[2]
تایلند۱٬۹۶۴٬۳۸۴[3]
سنگاپور۶۵۳٬۴۴۹[4]
.
آفریقای جنوبی~۲۰۰٬۰۰۰[5]note
سری لانکا۴۰٬۱۸۹[6]note
استرالیا۳۳٬۱۸۳[7]
بریتانیا~۳۳٬۰۰۰[8]
میانمار~۲۷٬۰۰۰[9]

مجموع گویشوران مالایی در بیش از ۲۵ میلیون نفر می‌باشند که بیش از ۱۴ میلیون نفر از آنان در کشور مالزی زندگی می‌کنند. بیش از ۵ میلیون در اندوزی و نزدیک ۲ میلیون هم در تایلند کنونی ساکن هستند. مردم مالایی به زبان مالایی که یکی از زبانهای جنوب شرقی آسیا محسوب می‌شود، تکلم دارند. مالزی همواره به عنوان یک کشور ساحلی و تجاری با ویژگی‌های فرهنگی خاص شناخته شده است.

از نظر ژنتیکی، زبانی، فرهنگی و اجتماعی تنوع زیادی در میان زیرگروه‌های مالایی وجود دارد که علت اصلی آن صدها سال مهاجرت و جذب قبایل و اقوام سواحل جنوب شرقی آسیا است. از دیدگاه تاریخی مالایی‌ها از مردمان آسترونزیایی مالایی‌زبان و اقوام آسترونزیایی زبانی اشتقاق یافته‌اند که چند پادشاهی و کشور دریایی تجاری را بنا نهادند مثل امپراتوری سریویجایا.

فرهنگ

زبان

زبان مالایی یکی از زبان‌های مهم جهان است که به خانواده زبان‌های آسترونزیایی تعلق دارد. این زبان، زبان رسمی برونئی، مالزی، اندونزی و سنگاپور است. به علاوه در تایلند، جزیره کوکوس، جزیره کریسمس و سری‌لانکا به این زبان سخن گفته می‌شود. این زبان توسط نزدیک به ۳۳ میلیون نفر در مجمع‌الجزایر مالایی استفاده می‌شود و برای ۲۲۰ میلیون نفر یک زبان دوم محسوب می‌شود.

ادبیات

ادبیات شفاهی و کلاسیک مالایی بسیار غنی است.

دین

جوامع ابتدایی مالایی روح‌باور بودند و به وجود روح در تمام اشیا باور داشتند.[10]با ورود به دوران حاضر هندوئیسم و بودائیسم توسط تجار هندی به شبه‌جزیره مالایی آورده شد که تا سده سیزدهم پیش از معرفی اسلام توسط اعراب، بازرگانان مسلمان چینی و هندی به شکوفایی رسید.

جستارهای وابسته

منابع

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ مردم مالایی موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.