مخالفت با حق تکثیر

مخالفت با حق تکثیر یا ضدکپی‌رایت به جنبشی اطلاق می‌شود که از ماهیت قوانین کنونی کپی‌رایت ناراضی است و بر پیامدهای منفی فلسفی، اقتصادی یا اجتماعی این قوانین تأکید می‌کند.[1] معمولاً کپی‌‎رایت بر طبق کنوانسیون برن برای حمایت از آثار ادبی و هنری شکل می‌گیر که پایه‌گذار آن ویکتور هوگو بوده‌است. با این حال موافقتنامه‌های متعدد بین‌المللی برای کپی‌‎رایت وجود دارد و در کشورهای مختلف قانون کپی‌رایت فرق می‌کند.

در محیط اینترنت و پیشرفت‌های جدید فناوری، مخالفان ابراز می‌کنند نیاز داریم قانون کپی‌رایت را با فناوری اطلاعات مدرن وفق دهیم.

بحث‌های اخلاقی

سلمر برینگ‌سیور معتقد است از آنجا که برخی صورت‌های تکثیر اخلاقاً مجاز است و نمی‌توان تمایز منطقی بین این صورت‌ها و صورت‌های دیگر قائل شد، پس تمام انواع تکثیر (با هدف غیرتجاری) مجاز هستند.[2]

منابع

  1. علی پیرحیاتی (۲۳ بهمن ۱۳۹۵). «راهکارهایی برای حل معضل دانلود غیرقانونی». شبکه مطالعات سیاست‌گذاری عمومی. بایگانی‌شده از اصلی در ۶ مارس ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۵ مارس ۲۰۱۷.
  2. Bringsjord, Selmer, "In Defence of Copying", Public Affairs Quarterly 3 (1989) 1-9.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.