محمدمهدی دوزدوزانی

محمد مهدی دوزدوزانی، یکی از فرماندهان بلندپایه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که به اتهام محاربه با نظام جمهوری اسلامی ایران، به همراه گروهی از افسران منتقد سپاه، اعدام گردید.

محمدمهدی دوزدوزانی
زادهٔایران
درگذشتایران
علت درگذشتاعدام توسط حکومت جمهوری اسلامی
ملیتایرانی
پیشهفرمانده سپاه (سرتیپ)
کارهای برجستهانتقاد به فساد مالی و سیاسی سپاه و روحانیان جمهوری اسلامی
مخالف(ها)نظام جمهوری اسلامی
دیناسلام شیعه

تشکیل جنبش متحد ایثارگران

او در سال ۱۳۸۰ به همراه جمعی از رزمندگان و جانبازان معترض به وضع موجود دست به تشکیل گروهی به نام «جنبش متحد ایثارگران» زد. این گروه در همان ابتدا با ارسال نامه سرگشاده‌ای باعنوان «ما رزمنده‌ایم»، به سران نظام، تناقضات رفتار و کردار ایشان را با آنچه که در ابتدای انقلاب وعده داده شده بود متذکر شد که به نامه فرماندهان سپاه معروف گشت و هرچند که مطبوعات طبق دستور شورایعالی امنیت ملی از انتشار آن منع شده بودند اما با تلاش رسانه‌های محافظه کار و جرح و تعدیل آن (روزنامه‌های جوان و کیهان و جبهه) هدف از آن نامه را اعتراض به خاتمی و سیاست‌هایش قلمداد نمودند، در حالیکه در آن نامه بصراحت سیاست‌های رهبر جمهوری اسلامی مد نظر بود و عنوان شده بوده که: «کاسه صبرمان از این همه تبعیض و تناقض در گفتار و کردار لبریز شده…».

اعتراض به افساد مالی سپاه و فرزندان روحانیان حاکم

دوزدوزانی همچنین در سالگرد کشته‌شدن قاسم دهقان در شهرک شهید محلاتی در شهریور سال گذشته، با سخنانی انتقادی فاش ساخت که فقط در نیروی زمینی سپاه ۱۴۷ شرکت اقتصادی وجود دارد که در ایران و دوبی و اروپا فعالیت می‌کند و ضمن تلاش برای تقویت سیاست‌های مخرب (که بی شک منظور او تجارت مافیائی مواد مخدر و قاچاق دختران ایران بود) هدفشان کسب درآمدهای نامشروع برای نهادهای موازی سپاه همچون حفاظت اطلاعات _ معاونت اطلاعات و حوزه نمایندگی ولی فقیه در سپاه می‌باشد. وی همچنین در اوائل سال ۱۳۸۲ به همراه ده‌ها نفر از افسران ارشد سپاه در ستاد مشترک سپاه (پادگان قصر فیروزه) اقدام به تحصن و تجمع کرد و خواهان حضور آیت‌الله خامنه‌ای و پاسخگویی به سئوالاتشان شد که در این تجمع او به عنوان سخنران حضور یافت و شجاعانه خبر تشکیل «جنبش متحد ایثارگران» را اعلام داشت و فریاد زد: «اگر سپاه فقط برای خون دادن برای بقای آقایان و آقازاده‌هایشان است، ما این لباس را می‌بوسیم و کنار می‌گذاریم…». در پی این رخداد، موحدی کرمانی، نماینده رهبر در سپاه پاسداران به میان متحصنان آمده و ضمن درخواست برچیدن تحصن، قول داد که مطالبشان را به رهبر داد اما متحصنان قانع نشدند. سپس حسین الله‌کرم و گروه او با گاز اشک‌آور و باتوم به این تجمع حمله کرده و سرتیپ دوزدوزانی و جمعی از متحصنان را بازداشت کردند.[1]

اعدام

در مرداد ماه ۱۳۸۲، دادسرای نظامی تهران با صدور اطلاعیه‌ای با ذکر نام دوزدوزانی خبر از کشف باندی در نیروهای مسلح داد که هدفش اخلال در نظام اقتصادی کشور بوده‌است! اعلام شد که در خانه دوزدوزانی ۳ قبضه سلاح کشف شد که همان‌ها مستمسکی شد برای محارب شناخته شدن وی؛ در حالی که او به جز یک اسلحه کلتی-که به‌طور رسمی و سازمانی تحویل وی بوده-از وجود سلاح‌های دیگر، اظهار بی‌اطلاعی کرد. سرانجام با حکم شعبه هفتم دادسرای نظامی تهران، به اتهام تلاش مسلحانه برای براندازی نظام و توهین به مقامات عالی جمهوری اسلامی با حکم دادسرای نظامی تهران محارب شناخته شده و به همراه ده‌ها افسر بالارتبه و میان‌رتبه سپاه (حدود صد نفر) در صبح روز چهارشنبه ۲۴ دیماه ۱۳۸۲ در زندان حشمتیه تهران اعدام[2] شد.

منابع

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.