محمدرضا حسین‌زاده

محمدرضا حسین‌زاده (زاده ۱۳۴۳ در اردبیل) بانکدار و مدیر ارشد اجرایی ایرانی است، که هم‌اکنون بعنوان رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل بانک ملی ایران فعالیت می‌کند. وی دارای مدرک تحصیلی دکتری مدیریت کسب و کار با گرایش استراتژی می‌باشد.[1][2][3][4][5]

محمدرضا حسین‌زاده
مدیرعامل بانک ملی ایران
آغاز به کار
۸ خرداد ۱۳۹۵
رئیس‌جمهورحسن روحانی
پس ازعبدالناصر همتی
اطلاعات شخصی
زادهمرداد ۱۳۴۳ (۵۶ سال)
اردبیل
ملیت ایران
تحصیلاتدکتری مدیریت استراتژیک
پیشهمدیرعامل بانک ملی ایران
دیناسلام

وی همچنین مدرک کارشناسی ارشد رشته مدیریت و کارشناسی بانکداری کارشناسی حقوق را دارد.[6] او تنها مدیرعامل بانکی است که از پایین‌ترین رده بانکی به صورت پله‌ای، از پایین‌ترین رده (کارمند ساده) تا بالاترین رده (مدیر عامل بانک ملی) را در بانک‌های کشور پیموده‌است.[7]

زندگی

محمدرضا حسین‌زاده، مرداد ۱۳۴۳ در اردبیل متولد شد. تحصیلات مقدماتی، متوسطه و سپس کارشناسی رشتهٔ حقوق را در زادگاه خود گذراند. در فروردین سال ۱۳۶۷ پس از کسب بالاترین امتیاز در آزمون ورودی، به استخدام بانک ملّی ایران درآمد و به دنبال آن تحصیلات بانکی خود را در مؤسسهٔ آموزش عالی بانکداری ایران آغاز نمود.

او پس از اتمام تحصیلات کارخود را از کارمندی در شعبهٔ شهرستان نمین در استان اردبیل آغاز نمود. مدتی بعد توانست مشاغل مدیریتی متعددی را برعهده گیرد. حسین‌زاده در کنار مسئولیت‌های اجرایی و تلاش‌های فراوانش از ادامهٔ تحصیلات دانشگاهی غافل نماند. وی تحصیلات خود را در مقطع کارشناسی ارشد رشتهٔ مدیریت ادامه داد و در حال حاضر دارای مدرک دکترای مدیریت کسب و کار با گرایش استراتژیک می‌باشد.[8]

بانک ملی

در ۹ خرداد ۹۵ علی طیب‌نیا وزیر وقت امور اقتصادی و دارایی طی حکمی، محمدرضا حسین‌زاده را به عنوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره بانک ملی ایران منصوب کرد.[9]

اصلاحات در بانک ملّی ایران

حسین‌زاده اولویت کاری خود در بانک ملّی ایران را نزدیک کردن به قوانین بانکی دنیا اعلام کرد.[10] همچنین سرمایه‌گذاری ویژه در بخش بانکداری الکترونیک از اهم فعالیت‌های حسین‌زاده در دوران مدیریتیش بوده‌است که می‌توان به محصولاتی چون بام، بله و اپلیکیشن ۶۰ اشاره نمود.[11] موزه بانک ملّی ایران در زمان مدیریت حسین زاده تأسیس شد که در تاریخ 21 تیرماه 1396 با حضور اسحق جهانگیری افتتاح گردید.

موزه بانک ملّی ایران

در روز چهارشنبه ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۶ با حضور اسحق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، مسعود سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان، زهرا احمدی پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری،هاشمی استاندار تهران، مدیرعامل و اعضای هیأت مدیره بانک ملی و جمعی از کارشناسان و علاقه مندان به عرصه فرهنگ و هنر، موزه بانک ملّی ایران افتتاح شد.

در موزه بانک ملّی ایران سکه‌های قدیمی ایران از دوره هخامنشیان تا دوران معاصر، دستگاه‌های مورد استفاده در بانک و سندهای مربوطه، اشیاء اهدایی به بانک از سوی مؤسسات گوناگون ایرانی و خارجی و تابلوهای نقاشی دوره قاجار و نقاشی چهرة مدیران کل سابق بانک، نمونه‌هایی از آثار چاپی چاپخانه بانک ملّی ایران و ... به نمایش درآمده‌اند. بخش اسکناس‌های موزه بانک ملّی ایران از جذاب‌ترین بخش‌های موزه محسوب می‌گردد که در آن اسکناس‌های نمونه (شماره صفر) در معرض نمایش قرار گرفته‌اند.

بام

حسین‌زاده بعد از مدیرعاملی پروژه اینترنت بانک ملی را تسهیل و تسریع بخشید و دربارهٔ آن گفت: از سال گذشته پا به عرصه بانکداری دیجیتالی گذاشته و حضور بانک را در رسانه‌ها افزایش داده و سعی کردیم با معرفی سامانه پیام رسان بله پا به شبکه اجتماعی بگذاریم. قصد ما رقابت با پیام رسان‌های خارجی نیست بلکه ارایه خدمات الکترونیکی و برطرف کردن نیاز مشتری با کیفیت بالاست. کیفیت سرویس همواره سودآوری به همراه دارد. ما می‌خواهیم نیازهای مشتریان و اولین ارایه خدمات مالی در بازار را به عهده بگیریم. در سامانه بله برای سرویس و رفتار کارمندان ستاره‌هایی برای پاسخگویی کارمندان در نظر گرفته شده که رفتار با کارمند هم بر اساس همان ستاره هاست.[12]

بله

مدیرعامل بانک ملی ایران نرم‌افزار بله را راهی برای دگرگونی در بانکداری نوین معرفی کرده‌است.[13] اپلیکیشن بله عنوان یک شبکه اجتماعی ایرانی است که امکان پرداخت و درخواست پول از طریق شبکه اجتماعی را فراهم می‌آورد. ای اپلیکیشن در بیست سومین نمایشگاه بین‌المللی الکامپ تهران رونمایی و آغاز بکارکرد. در این شبکه اجتماعی علاوه بر انجام عملیات بانکی و پرداخت و در خواست پول، امکان گفت و گو، ارسال فیلم وعکس، همچون سایر شبکه‌های اجتماعی وجود دارد.[13]

اپلیکیشن ۶۰

حسین‌زاده در مورد اپلیکیشن ۶۰ بیان داشته: این اپلیکیشن در نظام بانکی منحصر به فرد هستند، بنابراین هر چه برای معرفی آنها کار کنیم، کم است.[14] اپلیکیشن ۶۰ عنوان برنامه‌ای برای گوشی‌های هوشمند است که توسط بانک ملی ایران به منظور استفاده از رمزهای یکبار مصرف برای استفاده در خودپردازهای مشکوک، پایانه‌های فروش، پایانه‌های فروش موبایلی، خریدهای اینترنتی از وب‌سایت‌های ناشناس و مراکزی که امکان وارد کردن رمز بانکی به صورت شخصی از مشتری سلب می‌شود، طراحی شده‌است. این اپلیکیشن با توجه به عدم رغبت مشتریان برای استفاده از دستگاه مجزا جهت تولید رمز یکبار مصرف، استفاده از اپلیکیشن‌های کاربردی بر روی گوشی‌های تلفن هوشمند و حفظ امنیت ساخته شده‌است.[15]

ملی پلاس

ملی پلاس جدیدترین محصول بانک ملی است. ملی پلاس عنوان شعب تمام الکترونیکی بانک ملی است که بر اساس گفته‌های محمد رضا حسین‌زاده می‌تواند در نظام بانکی ایران انقلاب ایجاد کند. حسین‌زاده در ۲۶ شهریور ۹۷ با بیان این که اکنون ۹۰ سال از تأسیس نخستین شعبه این بانک گذشته‌است، گفت: با این حال سیر تحول در بانک ملی ایران هرگز متوقف نشده و در همین راستا به زودی شعبی از بانک افتتاح خواهند شد که در کشور بی نظیر و در دنیا کم نظیرند. این شعب که تحت عنوان «ملی پلاس» راه اندازی خواهند شد، امکاناتی منحصر به فرد برای مشتریان به همراه خواهند داشت. به گفته حسین‌زاده، مشتریان بانک ملی ایران با آغاز به کار شعب «ملی پلاس» تحولی ساختاری و خیره کننده را مشاهده خواهند کرد. [16]

سوابق اجرایی

  • عضو هیئت مدیره بانک ملی ایران. (از سال ۱۳۸۶ تا کنون)
  • معاون مدیرعامل در امور اعتباری و معاملاتی بانک ملی ایران
  • معاون مدیرعامل در امور حقوقی و وصول مطالبات بانک ملی ایران
  • معاون مدیرعامل در امور پشتیبانی و IT بانک ملی ایران
  • معاون مدیرعامل در امور استان‌ها و شعب کل کشور بانک ملی ایران. (بالغ بر ۳۵۰۰ شعبه)
  • ریس کمیسیون فنی سازمان و روش‌های بانک‌های کشور
  • رئیس هیئت مدیره شرکت چاپ و نشر بانک ملی ایران
  • رئیس هیئت مدیره شرکت داده‌ورزی سداد (IT)
  • رئیس کمیته تبلیغات بانک ملی ایران
  • رئیس هیئت مدیره شرکت هلدینگ توسعه ملی
  • رئیس هیئت مدیره شرکت آزادراه قزوین – زنجان – تبریز
  • عضو هیئت مدیره شرکت کشت و صنعت پارس
  • رئیس کمیته عالی مشارکت و نظام پیشنهادها بانک ملی ایران
  • رئیس اداره کل سازمان و روش‌های بانک ملی ایران
  • مدیر بانک ملی استان گیلان
  • مدیر نمونه استان گیلان (جشنواره شهید رجایی)
  • مدیر بانک ملی استان اردبیل[8]

مقالات ارائه شده

  • لشکر کشی فیل‌های سپید برابر بانک‌ها
  • بانک‌های نفرین شده
  • پرواز به سوی کمال، با کدامین بال؟
  • مدیریت بحران، تصمیم‌گیری در شرایط بحرانی
  • اعجازگران مدیریت
  • پارادوکس بانک‌های خصوصی
  • پول ملی
  • بازاریابی و مشتری‌مداری
  • ساختن برای ماندن
  • رفاه و سعادت جامعه، راه‌حل کدام است؟
  • جهان بر محور دانایی
  • پیگمالیون در مدیریت
  • انتخاب راهبرد جایگاه‌یابی با استفاده از نقشه‌های ادراکی
  • راز و رمز موفقیت سازمان‌ها

منابع

  1. مدیری از دلِ بانک ملی، مدیرعامل شد
  2. انتصاب مدیرعامل جدید بانک ملی ایران
  3. «حسین‌زاده ،مدیرعامل جدید بانک ملی ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۱ مه ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۹ مه ۲۰۱۶.
  4. «حسین‌زاده ، مدیرعامل جدید بانک ملی ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۳۰ مه ۲۰۱۶. دریافت‌شده در ۲۹ مه ۲۰۱۶.
  5. انصراف مدیرعامل بانک ملی از حضور در استقلال
  6. «محمدرضا حسین‌زاده». اقتصاد آنلاین. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۶ آوریل ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۰۸.
  7. «ورود بسته‌های 200 قطعه ای سکه به حراج بانک کارگشایی». www.shafaf.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۱ آوریل ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۲۱.
  8. «بانک ملی ایران». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ آوریل ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۰۸.
  9. «حسین‌زاده مدیرعامل بانک ملی شد». خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency. ۲۰۱۶-۰۵-۲۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۳-۰۲.
  10. «پزشکیان: اصلاح سیستم داده‌ها از فساد مالی جلوگیری می‌کند/ تمجید از بانک ملی در ایجاداشتغال». خبرگزاری جمهوری اسلامی. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۳-۰۲.
  11. «حسین‌زاده خبر داد: روان‌سازی خدمات بانک ملی ایران برای افزایش رضایت مشتریان». bmi.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۳-۰۲.
  12. «نشست خبری رونمایی از آخرین دستاوردها و تجهیزات بانک ملی ایران در حوزه فناوری - پایگاه خبری تحلیلی بانک برتر». پایگاه خبری تحلیلی بانک برتر. ۱۳۹۶-۱۱-۱۶. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۲۱.
  13. «مدیرعامل بانک ملی: شبکه اجتماعی «بله» راه دگرگونی بانکداری نوین را هموار کرد». خبرگزاری جمهوری اسلامی. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۳-۰۲.
  14. «دکتر حسین‌زاده: لزوم استفاده از ابزارهای نوین برای اطلاع‌رسانی خدمات بانک ملی ایران». tejaratonline.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۶ مارس ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۳-۰۲.
  15. ایران, بانک ملّی. "سامانه رمز یکبار مصرف نرم‌افزاری 60". سامانه رمز یکبار مصرف نرم‌افزاری 60. Retrieved 2019-03-02.
  16. «ملی پلاس بانک ملی ایران، انقلاب شعب در نظام بانکی». اقتصاد آنلاین. بایگانی‌شده از اصلی در ۵ اکتبر ۲۰۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۱۹-۰۳-۰۲.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.