لی کرزنر

لی کرزنر (به انگلیسی: Lee Krasner) (زاده ۲۷ اکتبر ۱۹۰۸- درگذشته ۱۹ ژوئن ۱۹۸۴) یکی از نقاشان با نفوذ جنبش اکسپرسیونیم انتزاعی در نیمهٔ دوم قرن ۲۰ بود.

لی کرزنر
نام در زمان تولدلنا کرزنر
زادهٔ۲۷ اکتبر ۱۹۰۸
بروکلین، نیویورک
درگذشت۱۹ ژوئن ۱۹۸۴ (۷۵ سال)
نیویورک سیتی
ملیتآمریکایی
جنبشاکسپرسیونیم انتزاعی
همسر(ها)جکسون پولاک

زندگی و تحصیلات

کرزنر در ابتدا با نام لنا کرزنر (به انگلیسی: Lena Krassner) در ۲۷ اکتبر ۱۹۰۸ در بروکلین، نیویورک از یک خانوادهٔ مهاجر یهودی اهل بیسارابیا زاده شد.

لی تحصیلات خود را در کوپر یونین[1] و آکادمی ملی طراحی[2] به پایان رساند و از سال ۱۹۳۵ تا ۱۹۴۳ در "وی پی ای فدرال آرت پراجکت"[3] کار کرد. او از سال ۱۹۳۷ به شاگردی هانس هافمن[4] (هنرمندی که اصول و قواعد کوبیسم را آموخته بود) در آمد. نفوذ و قدرت هافمن به کرزنر کمک کرد تا کارهای او مستقیماً به سمت نئو-کوبیست انتزاعی گرایش پیدا کند. هافمن در مورد آثار کرزنر توضیح میداد که: "این کار به اندازه‌ای خوب است که شما متوجه نمی‌شوید به وسیله ی یک زن نقاشی شده." در سال ۱۹۴۰ لی کرزنر همراه با یک گروه از هنرمندان آمریکایی که نقاشان انتزاعی بودند، شروع به نمایش آثارش کرد.

در ۲۵ اکتبر ۱۹۴۵ او با یکی دیگر از هنرمندان این جنبش، یعنی جکسون پولاک ازدواج کرد.

مرگ

لی کرزنر در سال ۱۹۸۴ در ۷۵ سالگی درگذشت. او از بیماری آرتریت (التهاب مفاصل) رنج میبرد.

آثار

کرزنر معمولاً به جدا کردن و بریدن بخش‌هایی از طراحی‌ها و نقاشی‌هایش به منظور کلاژ کردن می پرداخت. و باقی‌ماندهٔ آثار را دست نخورده رها میکرد یا اینکه در آن‌ها تجدید نظر میکرد. و در نتیجه اثر نهایی باقی‌ماندهٔ کرزنر نسبتاً ابعاد کوچکی داشت.

کاتالوگ آثار او در سال ۱۹۹۵ توسط آبرامز انتشار یافت، تنها ۵۹۹ قطعه از کارهایش لیست شده‌است.

کرزنر در گیر و دار یک مبارزهٔ بزرگ بر سر پذیرش هویتش توسط عموم بود. هویت هم از منظر "زن بودن" و هم از منظر اینکه همسر پالک بود . بنابراین او معمولاً کارهایش را با حروف اول نام و نام خانوادگی اش امضا میکرد تا از اسمش جنسیت زدایی کند به‌طوری‌که هویتش قابل تشخیص نباشد.

در طول دورانی که کرزنر و پالک به عنوان دو هنرمند جایگاه قابل تقدیری نداشتند به یکدیگر اطمینان خاطر میدادند و یکدیگر را حمایت میکردند. درست مانند پیکاسو در طول دورهٔ کوتاه فعل و انفعالاتش به همراه ژرژ براک. بده بستان هر روزهٔ لی کرزنر و جکسن پالک برای هر دو هنرمند برانگیزاننده و پر هیجان بود. آن دو میجنگیدند به منظور حق قانونی خودشان، آمادگی برای کار کردن و بیان فردیشان. آن‌ها مخالف محافظه کاری و همرنگ شدن با جماعت و فرهنگ سرکوب گری بودند که پذیرای ارزش‌های فردیشان نبود. فرهنگی که به بهانهٔ پیچیدگی‌های مدرنیسم در مقیاس کلی بود.

میراث

شش ماه پس از مرگش موزه ی هنر مدرن نیویورک[5] یک نمایشگاه از مرور آثار لی کرزنر برپا کرد. نیویورک تایمز در بارهٔ این نمایشگاه نوشت که: این آثار به خوبی نمایش دهندهٔ جایگاه کرزنر در مدرسه نیویورک به عنوان یک هنرمند مهم ، مستقل در نسل پیشگام اکسپرسیونیسم انتزاعی است. آثار تکان دهنده وی از رتبهٔ بالایی در نیمهٔ دوم قرن بیستم برخوردار است در. در سال ۲۰۰۸ لی کرزنر یکی از چهار هنرمند زنی بود که مرور کلی آثارش توسط موزه هنر مدرن نیویورک به نمایش درآمد. سه هنرمند دیگر لوئیس بورژوا ( نمایش کلیه آثار در ۱۹۸۲)، هلن فرانکن تالر[6] (نمایش کلیه آثار ۱۹۸۹)، و الیزابت مورای (نمایش کلیه آثار در ۲۰۰۴) بودند.

آثار طراحی و نقاشی کاغذی کرزنر در سال ۱۹۸۵ به" آرشیو هنر آمریکا" اهدا شد. که کلیهٔ این آثار در سال ۲۰۰۹ بر روی شبکهٔ مجازی انتشار یافت. پس از مرگ وی خانه کرزنر در ایست همپتن تبدیل به "استودیو و خانه پالک_کرزنر" شد. این مکان برای بازدید عموم آزاد است.

"بنیاد پالک_کرزنر" یک قسمت مجزا می‌باشد که از سال ۱۹۸۵ برقرار شد. این مؤسسه در راستای اهداف و خواسته‌های لی کرزنر از جمله همیاری و پشتیبانی با هنرمندان جوان و با استعدادی بود که نیاز مالی دارند.

پانویس

  1. Cooper Union
  2. National Academy Of Design
  3. WPA Federal Art Project
  4. Hans Hofmann
  5. MOMA
  6. Helen Frankenthaler

پیوند به بیرون

This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.