لینوکس مینت

لینوکس مینت (به انگلیسی: Linux Mint) یک توزیع لینوکس برپایه اوبونتو و دبیان است. هدف مینت «یک سیستم‌عامل زیبا و راحت است که قدرت و راحتی استفاده را هم‌زمان با هم داشته باشد». هدف این توزیع بر روی استفادهٔ آسان و سادگی نصب برای کاربرانی که تاکنون تجربه‌ای با لینوکس نداشته‌اند می‌باشد.

لینوکس مینت
لینوکس مینت ۱۸
توسعه‌دهندهClement Lefebvre, Jamie Boo Birse, Kendall Weaver و جامعه کاربری
خانوادهشبه-یونیکس
وضعیت توسعهجاری
مدل منبعنرم‌افزار آزاد و متن‌باز و نرم‌افزار مالکیتی
انتشار پایدارلینوکس مینت 19.2[1]
۹ اوت ۲۰۱۹ (۲۰۱۹-۰۸-09)
روش روزآمدسازیAPT
مدیر بستهdpkg
نوع هستهیکپارچه (هسته لینوکس)
پروانهبه‌طور عمده GPL / به علاوهٔ مجوزهای مختلف
وبگاه رسمی
وضعیت پشتیبانی
فعال

لینوکس مینت از چندین بستهٔ نرم‌افزاری مختلف تشکیل شده که غالب آن تحت یکی از مجوزهای آزاد منتشر شده‌اند. مجوز اصلی مینت، GNU GPL است همراه با LGPL. لینوکس مینت شامل برخی نرم‌افزارهای انحصاری همچون ادوبی فلش نیز می‌باشد. هم‌چنین بخشی از کد هسته مینت به صورت باینری عرضه شده و دسترسی به سورس آن وجود ندارد.

لینوکس مینت به وسیلهٔ جامعهٔ کاربری‌اش پایه‌گذاری شده‌است. کاربران انفرادی و شرکت‌هایی که از لینوکس مینت استفاده می‌کنند به عنوان اهداکنندگان، حامیان مالی و همکاران توزیع شناخته می‌شوند. کمک‌های مالی از طرف جامعهٔ کاربری و تبلیغات روی وب‌گاه کمک می‌کنند تا لینوکس مینت رایگان و متن‌باز باقی بماند. در سپتامبر ۲۰۱۰ لینوکس مینت نگارش جدید LMDE را ارائه کرد که مستقیم از لینوکس دبیان منشعب شده‌است از ویژگی‌های این نگارش می‌توان از انتشار غلتان آن نام برد. بدین معنی که به‌طور پیوسته بروز می‌شود و به نصب مجدد برنامه‌ها نیازی نیست.

تاریخچه

لینوکس مینت در سال ۲۰۰۶ با انتشار بتا نسخه ۱ که بر پایه کوبونتو بود با اسم رمز «آدا» کار خود را شروع کرد. در پی این انتشار نسخه ۲ یا «باربارا» به عنوان اولین نسخه بر پایه اوبونتو منتشر شد. مینت از این نسخه تا «کاساندار» که سومین نسخه‌اش بود کاربران اندکی داشت.


هدف

هدف لینوکس مینت فراهم نمودن یک سیستم عامل دسکتاپ است که کاربران خانگی و شرکتها بتوانند بدون صرف هزینه، به بهترین نحو از آن استفاده کنند؛ به صورتی که هم مفید و مؤثر باشد و هم تا حد ممکن راحت و زیبا.

"هدف ما از توسعه ایده هایمان، ایجاد یک دسکتاپ ایده آل و آرمانی است. ما فکر میکنیم بهترین کار این است که مدرن ترین تکنولوژی هایی که در لینوکس ساخته شده و موجود است را به همراه بیشترین ویژگی های حرفه ای برای کاربران به صورت ساده و راحت مهیا کنیم.

نسخه ها

  • نسخه Cinnamon (که از دسکتاپ Cinnamon استفاده میکند).
  • نسخه MATE (که از دسکتاپ MATE استفاده میکند).
  • نسخه KDE (که از دسکتاپ KDE استفاده میکند).
  • نسخه Xfce (که از Xfce استفاده میکند).

ویژگی‌ها

بسیاری از توزیع‌ها به خاطر مسائل حق نشر به صورت پیش‌فرض شامل نرم‌افزارهای مالکیتی نمی‌شوند و هدفشان ارائه نرم‌افزارهای آزاد و متن‌باز است با این حال بر روی مینت بسیاری از کدک‌ها و پلاگین‌های مالکیتی مانند فلش آدوبی و MP3 نصب است.

اولین نسخهٔ رسمی سیستم عامل لینوکس مینت ۱۸ موسوم به Sarah که در سال ۲۰۱۶ منتشر شده و در ۳ ویرایش در اختیار همهٔ کاربران توزیع‌های لینوکسی قرار گرفته‌است. هم‌اکنون این نسخه از مینت، مانند سایر سیستم عامل‌های رقیب دارای رابط کاربری مسطح است.

از ویژگی‌ها و تغییرات جدید نسخهٔ 20/1 لینوکس مینت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- مدیریت برنامه کاربردی وب

- پشتیبانی از تلویزیون اینترنتی

- بهبود روند چاپ و اسکن اسناد

- بهبود XApps

- فعالسازی شتابگر سخت افزاری در Celluloid

- افزودن کرومیوم به مخازن نرم افزاری

منابع

  1. Clem (Novamber 29rd, 2014). «Linux Mint 17.1 "Rebecca" Cinnamon released!». The Linux Mint Blog. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)

https://www.linuxmint.com/rel_ulyssa_xfce_whatsnew.php

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ لینوکس مینت موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.