لتگاه

منابع

  1. «: کمیته تخصصی نام نگاری و یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی ایران . بایگانی‌شده از اصلی در ۲۹ اوت ۲۰۱۱. دریافت‌شده در ۱۹ ژوئیه ۲۰۱۱.

    روستای لتگاه:

    روستای لتگاه در موقعیت شمال غرب شهر همدان و شمال شرق بخش لالجین در اراضی دشت لتگاه واقع گردیده‌است.

    این روستا با جمعیت ۱۸۴۴ نفر و ۵۵۳ خانوار[1] سومین روستای بزرگ بخش لالجین است که اراضی مسکونی این روستا ۵۲ هکتار و اراضی کشاورزی این روستا ۱۱۱۵ هکتار می‌باشد. به‌دلیل قرارگرفتن مرتع این روستا به‌عنوان قطب اصلی دام‌داری در شهرستان بهار، کشت یونجه، گندم، جو، ذرت و علوفهٔ دامی، اغلب به‌صورت آبی رایج می‌باشد.

    وجه تسمیهٔ روستا:

    دلیل نام‌گذاری این روستا به نام روستای لتگاه، تلاقی دو رودخانهٔ قره‌چای و قوری‌چای در اراضی دشت لتگاه بوده‌است که ابتدا به نام لاتگاه (نام ترکی) به معنای جای جمع‌شدن رسوبات حاصل از سیلاب رودخانه‌ها نام‌گذاری شده بوده‌است؛ که بعدها نام لاتگاه به لتگاه تغییر کرد.

    فرهیختگان:

    این روستا به‌دلیل موقعیت استراتژیکی یکی از روستاهای موفق در قطب دام‌داری و صنایع کوچک (تولیدی جوراب) در سطح شهرستان بهار و استان می‌باشد. وجود ۱۲۵ کارگاه تولیدی جوراب و ۲۷۳ واحد دام‌داری نقش به‌سزایی در اشتغال روستا داشته‌است؛ به‌طوری‌که تقریباً میانگین بی‌کاری در روستا به صفر رسیده‌است. این روستا از نظر اقلیمی دارای آب و هوای گرم و مرطوب و اراضی این روستا از نوع رسوبی و بسیار حاصل‌خیز می‌باشد. گویش این روستا به زبان ترکی می‌باشد و مذهب شیعه دارند. هم‌چنین اماکن آموزشی در این روستا کامل می‌باشد. امروزه به‌دلیل کاهش آب‌های زیرزمینی، کشاورزی به‌طور محسوسی کاهش یافته و علاوه بر آن به‌دلیل «غیر مجاز بودن»، بیشتر چاه‌های کشاورزی آن پلمپ شده‌است. در سال‌های اخیر، به دلایل متعددی دامداری کاهش چشم‌گیری داشته است. با این حال، هنوز هم یکی از تولیدکنندگان بزرگ گوشت و شیر منطقه به حساب می‌آید. شاید یکی از دلایل متعدد آن، گسترش قابل توجه و رو به رشد کارگاه‌های جوراب بافی باشد؛ البته شاید دلیل مهم‌تر آن، نبود حمایت از تولیدکنندگان باشد. بر اساس اظهار نظرهایی که امروزه در بین تولیدکنندگان وجود دارد، این است که تولید گوشت و شیر، صرفهٔ اقتصادی و سودآوری لازم را ندارد.

    1. «درگاه ملی آمار > سرشماری عمومی نفوس و مسکن > نتایج سرشماری > جمعیت به تفکیک تقسیمات کشوری سال 1395». www.amar.org.ir. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۰۴-۱۳.
    This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.