فهرست تولیدات رسانه‌ای صدا و سیما که ممنوع شده‌اند

فهرست مجموعه‌های تلویزیونی تحریم شده توسط صدا و سیما شامل سریال‌هایی است که پس از پخش در صدا و سیما به دلیل مهاجرت یا مصاحبه بازیگران با شبکه‌های ماهواره ای یا به دلایل نامعلوم از بازپخش آن‌ها جلوگیری و کل مجموعه کنار گذاشته شده و پخش‌شان ممنوع است.[1]

رسم صدا و سیما این‌طور است که مجموعه‌های تلویزیونی را وابسته به شرایط بازیگرانش روی آنتن بفرستد. یعنی مجموعه ای که یکی از بازیگرانش، بعد از گذشت سال‌ها مورد منشوری برایش پیش اتفاق افتاده باشد، اجازه رفتن روی آنتن ندارد. در سال‌های اخیر تعدادی از سریال‌ها بوده‌اند که به دلیل مشکل بازیگرانش، هیچ وقت اجازه پخش پیدا نکردند.

فهرست

نام مجموعه سال ساخت کارگردان بازیگر ممنوع التصویر شده توضیحات
مشق عشق ۱۳۸۳ بهرام بهرامیان سالومه سیدنیا در این سریال سالومه سیدنیا که در شبکه من و تو فعالیت می‌کند ایفای نقش کرده‌است. او در این سریال نقش منشی سیروس (اقوام امید) را بازی می‌کند که نقش خاصی ندارد و نقش او را می‌توانستند به راحتی حذف کنند اما این اتفاق نیفتاد و پس از آن هیچگاه این سریال بازپخش نشده‌است.[2]
روزهای اعتراض ۱۳۸۵ حسین سهیلی‌زاده مینا لاکانی او سال ۱۳۹۰ از ایران رفت و بدون حجاب در صدای آمریکا حاضر شد و دربارهٔ سختی‌ها و محدودیت‌هایی که برای بازیگری داشته گفتگو کرد.
آخرین گناه
ترانه مادری ۱۳۸۷
تاوان ۱۳۸۹ شهرام شاه‌حسینی
پرواز در حباب ۱۳۸۵ سیروس مقدم چکامه چمن‌ماه این بازیگر جزو اولین بازیگرانی بود که برای ادامه فعالیت بازیگری اش به کشور ترکیه سفر کرد تا در شبکه ماهواره ای جم کار کند.
نرگس زهرا امیرابراهیمی فیلم هم آغوشی منتسب به او در شبکه مجازی منتشر شد. تلویزیون ایران تصمیم گرفت او را ممنوع التصویر کند.
کمکم کن ۱۳۸۳ قاسم جعفری
غریبانه
در مسیر زاینده‌رود ۱۳۸۹ حسن فتحی پردیس افکاری او در سال ۱۳۹۵ به شبکه جم پیوست.
پنج کیلومتر تا بهشت ۱۳۹۰ علیرضا افخمی
پدر ۱۳۹۷ بهرنگ توفیقی ریحانه پارسا او در سال ۱۳۹۹ از ایران رفت و کشف حجاب کرد.
ساناز طاری او دیگر بازیگر این فیلم نیز با گذاشتن پست اینستاگرامی در صفحه اینستاگرام خود خبر از کشف حجاب خود داد.
  • مجموعه تلویزیونی سرزمین مادری بنابر زمان‌بندی اعلام‌شده، پخش سریال قرار بود ۵ دی ۱۳۹۲ از تلویزیون شبکه سه ایران انجام شود اما پس از پخش چند بخش از سریال، توهین و تحریف تاریخ ایل بختیاری از آن برداشت شد[3] و موجی از اعتراضات در مناطق بختیاری‌نشین، در استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و لرستان و همچنین شخصیت‌های تأثیرگذار این قوم را در پی داشت. پس از این اعتراضات، پخش این مجموعه با استدلال‌هایی همچون بازنگری در پوشش بازیگران زن و همچنین آنچه که نارضایتی مسئولان صدا و سیما از کم‌رنگ بودن نقش جریانات اسلامی در پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ خواندند، با تأخیر روبرو شد تا برخی صحنه‌های آن دوباره فیلمبرداری شود. پس از فیلم‌برداری مجدد، تیزر این سریال از شبکه سه سیما پخش شد و قرار بود از مهر ۱۳۹۶ پخش شود اما باز هم پخش نشد.[4]
  • مجموعه تلویزیونی چارخونه بعد از چندین بار بازپخش در سال های بعد از پخش اصلی، به دلیل استفاده از کاراکترهایی که به شهروندان افغانستانی تبار نسبت داده شده بودند از ادامه ی بازپخش آن جلوگیری شد.

جستارهای وابسته

منابع

  1. «آتش بر آرشیو تلویزیون/ بازیگران مهاجر و سریال‌های منشوری! > فرهنگ نویس». farhangnevis.ir. بایگانی‌شده از اصلی در ۲۷ فوریه ۲۰۱۹. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۱۱-۲۳.
  2. «سالومه سیدنیا (سالی تاک) در صدا و سیما ایران». ۱۳۹۲/۲/۳۰. تاریخ وارد شده در |تاریخ= را بررسی کنید (کمک)
  3. «دلیل اعتراض بختیاری‌ها به سریال «سرزمین کهن» چیست؟». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۱۸-۱۱-۳۰.
  4. "سرزمین مادری (مجموعه تلویزیونی)". ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد. 2018-11-21.


This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.