فرید زکریا

فرید رفیق زکریا (به انگلیسی: Fareed Rafiq Zakaria) متولد ۱۹۶۴ در بمبئی، هندوستان، خبرنگار، مقاله نویس، ویراستار نشریه تایم، نظریه پرداز، و از اساتید شناخته شده مسائل سیاست خارجی در آمریکا است. او مجری برنامه شبانگاهی GPS در سی ان ان است. وی همچنین به عنوان کارشناس مسائل سیاستگذاری در کانال‌های تلویزیونی سراسری سی ان ان، پی بی اس، و شبکه‌ای بی سی نیز حضوری پر تعداد داشته‌است. وی دکترای خود را از دانشگاه هاروارد زیر نظر ساموئل هانتینگتون دریافت نمود. وی تا قبل از اشتغال در نشریه نیوزویک، از ویراستاران نشریه فارن افرز بوده‌است جایی‌که برای اولین‌بار از واژهٔ دموکراسی غیرلیبرال نام می‌برد.[1] زکریا در خانواده‌ای مسلمان بزرگ شده است.

فرید زکریا
زادهٔ۱۹۶۴
بمبئی٬ هندوستان
ملیت آمریکایی
پیشهخبرنگار, پدیدآور
آثار.
مکتب.
همسر(ها)پائولا تروکمورتون
فرزندانعمر، لیلا، سوفیا
وبگاه

زکریا و بالا گرفتن منازعه ساخت مسجد در مرکز تجارت جهانی نیویورک

زکریا در مصاحبه با دیمیتری مدودف

بدنبال مخالفت اتحادیه ضد افترا در سال ۲۰۱۰ با ساخت یک مسجد در مکانی که پیشتر مرکز تجارت جهانی در آن قرار داشت و در حادثه ۱۱ سپتامبر از میان رفت، زکریا جایزهٔ ۱۰۰۰۰ دلاری که قبلاً توسط آنان به او داده شده بود را به آن اتحادیه به نشان اعتراض پس فرستاد. این عمل او در رسانه‌های ملی باعث بروز بحث‌های فراوانی گردید. پیشنهاد طرح ساخت یک مسجد در جوار مکان واقعهٔ حملات ۱۱ سپتامبر حساسیت‌های حادی را برانگیخته‌است. در حالیکه بسیاری ساخت یک مسجد در آن مکان را توهینی به آمریکا و قربانیان آن حادثه می‌دانند، بسیاری دیگر همانند شهردار مایکل بلومبرگ از حامیان ساخت مسجد هستند، و منازعه و بحث سر ساخت آن مسجد کماکان ادامه دارد.[2]

فعالیت علمی

فرید زکریا صاحب چندین عنوان مقالهٔ تخصصی در موضوع سیاست خارجی آمریکا و همچنین نظام بین‌الملل است. وی در دو کتاب پر مخاطب با عنوان جهان بعد از آمریکا و آیندهٔ آزادی به بررسی موضوعات بسیار مهمی می‌پردازد که چشم‌انداز روشنی را از آیندهٔ پرشکوه دمکراسی و آزادی و همچنین اوج کشورهای نوظهور دیگر به همراه آمریکا ارائه می‌دهد. نشر نی، کتاب‌های فرید زکریا را در ایران منتشر می‌کند.

نقادی

در اوت ۲۰۱۲ او به اتهام دزدی ادبی به مدت یک ماه از کار در مجلهٔ «تایم» و شبکهٔ «سی. ان. ان» معلق شد. او در یادداشتی با عنوان «کنترل اسلحه در آمریکا» که در ستون‌اش در تایم منتشر کرد، بخش‌هایی از مقالهٔ «ژیل لپور» در هفته‌نامهٔ «نیویورکر» را منتشر کرده بود. او در ۱۰ اوت به این دزدی ادبی اعتراف و عذرخواهی کرد. پیش از این در سال ۲۰۰۹، روزنامه‌نگاری به نام «جفری گلدبرگ» زکریا را به دزدی ادبی متهم کرده بود.[3]

منابع

پیوند به بیرون

مجموعه‌ای از گفتاوردهای مربوط به فرید زکریا در ویکی‌گفتاورد موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.