علم هنجاری

در علوم کاربردی علم هنجاری (به انگلیسی Normative science) نوعی از اطلاعات است که بر اساس سلایق و ترجیحات فرض شده و معمولاً بیان نشده، برای یک یا دسته‌ای از سیاست‌ها یا خط مشی‌های به خصوص، توسعه، ارائه و تفسیر می‌شود.[1] به بیان دیگر علوم معمولی یا سنتی هدف تحقق یک سیاست را دنبال نمی‌کنند اما علوم هنجاری اینگونه هستند.[2]

به عبارات فلسفی دقیق تر، علم فرمایشی نوعی از پرسه است، که معمولاً درگیر تشابهی از پرسش‌ها و بدنه انباشته اش از دانش پیش‌نگرانه است، که به دنبال کشف راه‌های خوب برای رسیدن به خواست ها، فرجام ها، اهداف، آماج‌ها یا منظورهای تشخیص داده شده‌است. بسیاری از جدل‌های سیاسی حول استدلال‌هایی بر سر این است که کدام یک از این همه "راه‌های خوب" باید انتخاب شود.

جستارهای وابسته

منابع

  1. Lackey, Robert T. (2004). Normative Science بایگانی‌شده در ۵ سپتامبر ۲۰۱۶ توسط Wayback Machine, Fisheries, American Fisheries Society. 29(7): 38-39.
  2. Ooms, Gorik. (2014). From international health to global health: how to foster better dialogue between empirical and normative disciplines. BMC International Health and Human Rights. 14: 36.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.