علاءالدین باباشهابی

سید علاءالدین باباشهابی (زادهٔ ۱۳۱۸ در سنندج - درگذشتهٔ ۴ مرداد ۱۳۹۳) موسیقی‌دان و خوانندهٔ اهل ایران بود.

علاءالدین باباشهابی
علاءالدین باباشهابی
اطلاعات پس‌زمینه
زاده۱۳۱۸
سنندج، ایران
درگذشته۴ مرداد ۱۳۹۳
ژانرموسیقی سنتی ایرانی
موسیقی کردی
موسیقی مقام ایرانی
سال‌های فعالیت۱۳۵۴–۱۳۹۳
علت سرشناسیخواندن تصنیف‌ها و آهنگ‌های زیبای کُردی
آلبوم پرآوازهجی ژوانی جاران، سروهٔ ئاوات جلوه دیدار ای وطن

زندگی‌نامه

سید علاءالدین باباشهابی در سال ۱۳۱۸ در شهر سنندج متولد شد. او نوهٔ سید علی اصغر کردستانی خواننده و استاد آواز نامدار کرد بود[1] و از سن هفت سالگی با ورود به دبستان، با موسیقی آشنا شد. در سال ۱۳۳۵ با خواندن سرود «ای وطن» در رادیو سنندج رسماً کار خوانندگی را آغاز نمود و از سال ۱۳۴۶ به تهران آمد وبا ارکستر کردی، ارکستر رامتین، ارکستر لشکری، ارکستر باربد و ارکستر نکیسا و ارکسترهای فرهنگ و هنر کار خوانندگی را پس از گذراندن دوره کوتاه سلفژ نزد فرهاد فخرالدینی و آواز نزد کریمی پی گرفته و حدود پنجاه سال با رادیو و تلویزیون ایران همکاری داشت.

حاصل این تلاش‌ها اجرای نزدیک به ۱۶۰ ترانه در ارکسترهای یاد شده بوده‌است.[1]

ایشان فارغ التحصیل دانشسرای عالی و دبیر زبان و ادبیات فارسی مدارس تهران بوده است. در سال ۱۳۴۶ با منیزه پرتوی ازدواج نمود که حاصل این ازدواج ۳ فرزند پسر به نامهای شهرام ، آرش و شاهین است .

آثار

آثاری که به صورت CD و کاست بنام‌های هاورازی دل (در لندن)، کاست و CD شنهٔ به ربه یان (در سوئد) و کاست و CD «باده گویاً و “پاییزه» در تهران پخش شده‌است. اجرای کنسرت در کشورهای سوئد، انگلستان، آلمان، بلژیک، اتریش و عراق و در اکثر نقاط کشور داشته‌است.

آثار معروف

جی ژوانی جاران – سروهٔ ئاوات – جلوه دیدار – ئاوینهٔ دلبه ری – ای وطن – نم نم بارانه – گل بانه -مه گری-ویله ن و… می‌باشد.[1]

مشوقان

مشوق وی در تمام سال‌های فعالیت هنری، همسر، فرزندان و هنرمندانی نظیر: حسن یوسف زمانی و حسین یوسف زمانی، محمد عبد الصمدی و سهیل ایوانی بوده‌اند.

درگذشت

علاءالدین بابا شهابی روز پنجشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۵ بامداد بر اثر ایست قلبی درگذشت و در قطعه هنرمندان سنندج به خاک سپرده شد.[2]

منابع

  1. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۱۳ فوریه ۲۰۱۷. دریافت‌شده در ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۴.
  2. http://musiceiranian.ir/56536-babashahi.html
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.