شورش ویسکی

شورش ویسکی (انگلیسی: Whiskey Rebellion) که گاهی اوقات از آن با عنوان قیام ویسکی یاد می‌شود، عنوان یک مجموعه از اعتراضات مالیاتی شکل گرفته در ایالات متحده آمریکا به سال ۱۷۹۱ می‌باشد. اعلام و اجرای این مالیات جدید که در دوران ریاست جمهوری جورج واشینگتن (en) صورت گرفت، به اصطلاح مالیات ویسکی نام گرفت. این مالیات وضع شده به تعبیری، اولین مالیات وضع شده بر محصول تولید داخل توسط دولت فدرال تازه تأسیس بود. در همان سال ۱۷۹۱ به صورت قانونی به تصویب رسید که هدف عمدهٔ آن افزایش درآمدهای دولت در رابطه با هزینه‌های جنگی دوران انقلاب آمریکا بود. این مالیات بر تمام مراحل تقطیر و ساخت ویسکی اعمال گردید؛ اما ویسکی آمریکایی در قرن ۱۸ میلادی، محبوب‌ترین نوشیدنی تقطیر شدهٔ کشور محسوب می‌گردید، به همین دلیل، مالیات بر ارزش افزوده به‌طور گسترده‌ای با عنوان مالیات بر ویسکی شناخته شد.

شورش ویسکی

جرج واشینگتن در حال عبور و حرکت برای سرکوب شورش ویسکی در غرب پنسیلوانیا، از نیروهای نظامی در نزدیکی پادگان مریلند بازدید می‌کند
تاریخ۱۷۹۱–۱۷۹۴
مکانابتدا در پنسیلوانیای غربی
نتیجه

پیروزی دولت

  • حذف مقاومت مسلحانه
  • گریز از مالیات‌های جزئی
طرفین درگیر
معترضین پرداخت‌کننده مالیات سرحدی  ایالات متحده آمریکا
فرماندهان و رهبران
نامشخص است، احتمالاً هیچ جرج واشینگتن
تلفات
۳–۴ کشته
۱۷۰ اسارت[1]
در درگیری‌ها کسی کشته نشد؛ حدود ۱۲ کشته بر اثر تصادف یا جراحت[2]
۲ شهروند کشته شده توسط نیروهای دولتی «به صورت تصادفی»

عمدهٔ اصلی مخالفت از جانب کشاورزان مرزهای غربی شکل گرفت که نسبت به اعمال این مالیات مخالفت گسترده‌ای از خود نشان دادند. در این مناطق، از ویسکی به عنوان یک کالای مبادله‌ای استفاده می‌گردید. تعداد بسیار زیادی از مخالفان هم جانبازان جنگی بودند که مدعی مبارزه برای دفاع از اصول آمریکا بودند.

جستارهای وابسته

منابع

  1. Slaughter, 210–214, 219.
  2. Robert W. Coakley, The Role of Federal Military Forces in Domestic Disorders, 1789–1878 (DIANE Publishing, 1996), 67.

پیوند به بیرون

در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔ شورش ویسکی موجود است.
This article is issued from Wikipedia. The text is licensed under Creative Commons - Attribution - Sharealike. Additional terms may apply for the media files.